Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

12385 vizite 14 comentarii

Sabatini Pizza & Restaurant se mândresc cu meniul lor kilometric ...

4131 vizite 1 comentarii

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerieHig...

1423 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

3392 vizite

Smokăreală cu Generația ZCând am auzit numele pentru prima dat...

1149 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

13903 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

1165 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu...Cân...

1622 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

715 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

5269 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena....

3755 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

9405 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

820 vizite 1 comentarii

Clătite fără fițe la Pancakes & moreAm revenit după mai b...

2308 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti...Rocca e un mic restaurant pe ...

2185 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

3364 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

970 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

6237 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

3240 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informațiȘtiu că n...

3511 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

1406 vizite 1 comentarii

Stadio Park au ales segmentul popularAu fost mai multe restaurante...

3523 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

2155 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

7200 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

6044 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & BistroAm revenit...

4898 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

2713 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

1436 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe DaciaAu fo...

1749 vizite 4 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul TabereiMi-am propus să ...

2555 vizite 3 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

1130 vizite 3 comentarii

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoieGram B...

2441 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

676 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lecturăSantiago Kitchen nu...

2053 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game OnGame On e unul d...

1377 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-VousA f...

6339 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asaAu fost ...

8586 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

5118 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4096 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

7269 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

4983 vizite 1 comentarii

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasaColonial Lounge e cel...

2390 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita everA...

2093 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariuM-am uitat si pe ...

3147 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

588 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera PlazaIar am mers p...

6138 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastriDe ...

2236 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

808 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante?Passione e un mic rest...

3634 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timpAm ...

2496 vizite 4 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Un exercitiu de masochism

De obicei scriu mai pe la sfarsit despre cati si ce clienti vin la un restaurant, insa la Shift Pub incep cu ei, pentru ca e nevoie de informatia asta pentru cele ce urmeaza. Shift Pub pare sa fie mai mereu plin, si in interior, dar, mai ales, pe terasa. Chiar am asistat la o discutie intre un client care venise sa-si incerce norocul pe terasa. Nu era nimic liber, evident, asa ca omu a vrut sa faca o rezervare pentru ziua in care va fi o masa libera. Si asta urma sa se intampla abia peste cateva zile. Prin urmare, omu a spus ca da, va veni in ziua in care e prima masa libera la Shift Pub. Sa tii atat de mult sa vii la Shift Pub, incat sa-ti faci restul programului dupa ziua in care e o masa libera acolo, asta spune ceva. Nu atat despre Shift Pub, pentru ca o sa spun eu, ci despre omul acela…

Shift Pub e un restaurant mijlociu spre mic, un bistrou, mai degraba. Au doua saloane mici la parter si la etaj mai au ceva, tot doua sali mici. Nu a mai fost renovat de ani buni, probabil ca nu se indura sa-l inchida nici macar o zi, la cati bani le aduce…(GB – iunie 2018) (citeste tot)

Boemetru

Shift este un local boem din zona Pietei Romane, mai exact pe strada Eremia Grigorescu, chiar in intersectia din Piata Lahovari. Este o zona foarte centrala a orasului, circulata. Este parte a Bucurestiului de alta data, acele strazi cu case frumoase cu arhitectura deosebita.

Shift se afla intr-o casa veche asa cum sunt ma toate casele din acea zona. Este o casa renovata si reamenajata, cu o gradina plina de verdeata, care acopera integral terasa. Acolo este si punctul cel mai cautat al localului, unde cu greu gasesti loc. La interior Shift are in jur de 50 de locuri, in timp ce la terasa cred ca tot in jur de 50 de persoane incap.

Ambianta de la Shift este moderna, cu un city vibe modern, o atmosfera urbana, trendy, usor glossy, destul de comerciala, uneori la limita boemei.

Mobilierul de la Shift este modern, trendy la interior, si usor mai clasic (fier forjat si lemn) la terasa, acolo unde exista si cateva locuri amenajate intr-unul din copaci, probabil cele mai ravnite de cei care vin aici. Designul este unul modern cu atentie la tendintele existente pe piata, mobilier trendy, verdeata pe pereti, corpuri de iluminat deosebite etc. Nu pare sa fie un spatiu foarte deschis facilitatilor comune: nu sunt mese foarte mari sau spatii in care pot sta impreuna persoane necunoscute, asa cum se practica in multe locatii boeme. Muzica este si ea in trendul locului, o muzica funky sau pop contemporan, cu un vibe si un beat modern, fashion.

Meniul de la Shift este diversificat (nespecific localurilor boeme), si bazat pe o bucatarie internationala (multicuisine). O portie de mancare costa in jur de 30-35 de lei.

Personalul de la Shift este tanar (25-30 de ani) si nu poarta uniforme, doar niste borsete, distingandu-se un pic fata de clienti. In rest, au tenisi, tricouri si haine lejere. Se face service normal la mese, iar chelnerii sunt lejeri, friendly, familiari chiar, cu clientii. Din acest punct de vedere sunt boemi, neimpunand nicio bariera intre ei si clienti.

Era aproape plin cand am fost eu la Shift. Erau in jur de 80 de persoane, terasa plina, iar in interior cam trei sferturi. Publicul avea intre 20-25 si pana pe la 35-40 de ani, cu foarte mici exceptii. Diferenta de varsta intre membrii grupurilor era de maxim 5 ani, destul de boem aspect!

In general, la Shift vin studenti, corporatisti, dar si ceva turisti, oricum un public din clasa medie, cu venituri medii spre mari. Hainele celor de la Shift sunt trendy, usor hipsteresti. Sunt haine moderne, in tendinte si mai ales de la diferite firme cunoscute, cei mai multi dorind sa etaleze acest lucru.

Clientii au interese comune, discuta intre ei, gesticuleaza, dar nu pare ca au subiecte foarte importante, ci mai mult discutii „sterile” de socializare. Cu totii au iesit pentru a fi impreuna cu gasca si pentru a fi intr-un loc la moda.

Consumul de la Shift este mediu, sunt destule persoane care servesc masa, in timp ce toti cei prezenti beau cate ceva.

Clientela este distincta fata de alte clientele boeme. Este un tip de public ce vrea sa fie in tendinte, sa urmeze trendurile, sa se alinieze cu tot ce este nou, dar vor sa se si afiseze in acest sens.

Grupurile de clienti sunt mici si nu exista relatii intre grupuri, dar poti vedea lideri de grup, care doresc sa iasa si mai mult in evidenta fata de restul grupului. Clientela dominanta este cea a preboemilor, dar pe langa acestia veti intalni si hipsteri sau chiar public mainstream.

Tipul reprezentativ de boem de la Shift pare sase imbrace urban-casual, modern, cu tricouri largi, tenisi si diferite accesorii (bratari, pandantive, inele etc.), vine cu masina sau pe jos. Nu foloseste bicicleta (deci nu e chiar asa boem, cum se pozitioneaza). In general vine ca sa iasa impreuna cu gasca, sa fie intr-un loc cool, modern, ca sa vada ceilalti prin ce locatii la moda umbla el. Vine aici pentru a se incadra intr-o anumita categorie si pentru a fi validat social. (Daniel Catoi – iulie 2018)

Shift Pub, local boem pe Eremia Grigorescu in Bucuresti

Un exercitiu de masochism

Shift Pub e un restaurant destul de vechi al Bucurestiului, eu il stiu acolo de multa vreme. Inainte a fost Esperanto al lui Dan Chisu, un restaurant foarte cunoscut la vremea lui, ba unii il consider...

Alt Shift & Club Control

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii civilizati din orasPastrasem amintiri bune despre Alt Shift. Am revenit dupa multa vreme si l-am gasit la fel, cu aceiasi clie...

Data actualizarii: 29/08/2019

Shift Pub  - Str. Eremia Grigorescu, nr. 17 (Piata Lahovary)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close