Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Afiseaza
comentarii

Shift Pub e un restaurant destul de vechi al Bucurestiului, eu il stiu acolo de multa vreme. Inainte a fost Esperanto al lui Dan Chisu, un restaurant foarte cunoscut la vremea lui, ba unii il considerau atunci chiar printre cele mai bune din Bucuresti.

De obicei scriu mai pe la sfarsit despre cati si ce clienti vin la un restaurant, insa la Shift Pub incep cu ei, pentru ca e nevoie de informatia asta pentru cele ce urmeaza.

Asadar, Shift Pub pare sa fie mai mereu plin, si in interior, dar, mai ales, pe terasa. Chiar am asistat la o discutie intre un client care venise sa-si incerce norocul pe terasa. Nu era nimic liber, evident, asa ca omu a vrut sa faca o rezervare pentru ziua in care va fi o masa libera. Si asta urma sa se intampla abia peste cateva zile. Prin urmare, omu a spus ca da, va veni in ziua in care e prima masa libera la Shift Pub. Sa tii atat de mult sa vii la Shift Pub, incat sa-ti faci restul programului dupa ziua in care e o masa libera acolo, asta spune ceva. Nu atat despre Shift Pub, pentru ca o sa spun eu, ci despre omul acela…

Shift Pub e un restaurant mijlociu spre mic, un bistrou, mai degraba. Au doua saloane mici la parter si la etaj mai au ceva, tot doua sali mici. Nu a mai fost renovat de ani buni, probabil ca nu se indura sa-l inchida nici macar o zi, la cati bani le aduce.

La Shift Pub e ca la gara. Clientii vin si pleaca intruna, cei de acolo nu prea apuca sa faca curat, e un miros apasator de mancare si de oameni multi si asudati. Cred ca arata binisor cand l-au deschis. Mobilierul arata inca rezonabil, insa cladirea e degradata, e inghesuiala, mesele foarte mici si incomode, de cate ori trece cineva prin spatele tau trebuie sa te lipesti de masa. Au un aer conditionat mobil, care nu face fata nici acum, cand e inca racoare afara, si nu vreau sa-mi imaginez ce va fi in iulie.

Lucrul cel mai spectaculos la Shift Pub se vede din strada. E perdeaua groasa si compacta de vegetatie, atat de densa incat si in mijlocul zilei e semiintuneric pe terasa. Si acolo e inghesuiala si miroase in consecinta, mai ales ca vegetatia compacta nu lasa aerul sa treaca.

Alt lucru de mare efect e un mic foisor pe care l-au construit acum, ca nu-mi aduc aminte sa-l fi vazut inainte. Au mai castigat o masa sau doua, si, oricum, pentru cei care stau cocotati acolo e interesant.

Meniul e surprinzator de lung la Shift Pub, multe feluri de mancare, cam cu de toate, sa acopere cat mai multe gusturi. La ce agitatie e acolo, m-as fi asteptat sa dureze mai mult, totusi, insa au reusit sa serveasca intr-un timp rezonabil. Iar mancarea a fost rezonabila si ea, am mancat tot din farfurie, si m-am fortat putin, pentru ca portiile erau destul de consistente.

Mi-a placut de chelnerii de la Shift Pub. Erau multi. Tineri toti, transpirati si obositi, insa au gasit cu totii resurse sa vorbeasca, sa fie atenti la tine, ba chiar sa si zambeasca. Chiar am fost surprins, si sunt sigur ca acolo e cineva care stie sa-i evalueze si sa-i aleaga la recrutare.

Shift Pub e unul dintre multele restaurante din Bucuresti percepute ca boeme, dar fara boemi in ele. Cei pe care i-am vazut acolo si cei care tot veneau si plecau nu aveau niciun marker social al boemei. Sunt categoria pre-boema, bine cunoscuta si conturata, voi reveni pe larg asupra ei.

Asadar, de ce se inghesuie toti aceia la Shift Pub, boemi, pre-boemi sau ce or fi ei, pentru o mancare obisnuita, insa mancata intr-o inghesuiala inabusitoare si mirositoare, numai ei stiu. O sa-i chestionam in toamna, cand vom incepe faza a doua a unui studiu la care lucram deja de cateva luni, insa doar prin observatii directe pentru moment. Dar din septembrie ii vom intreba pe cei din localuri diverse lucruri, printre care si motivul alegerii fiecarui local in parte, desigur. Tare curios sunt sa vad ce vor raspunde clientii masochisti de la Shift Pub… (GB – iunie 2018)

Shift Pub, local boem pe Eremia Grigorescu in Bucuresti

Shift Pub

Un exercitiu de masochismDe obicei scriu mai pe la sfarsit despre cati si ce clienti vin la un restaurant, insa la Shift Pub incep cu ei, pentru ca e nevoie de informatia asta pentru cele ce urmea...

Data actualizarii: 11/06/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close