Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

1 comentarii

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Afiseaza
comentarii

Shift Pub e un restaurant destul de vechi al Bucurestiului, eu il stiu acolo de multa vreme. Inainte a fost Esperanto al lui Dan Chisu, un restaurant foarte cunoscut la vremea lui, ba unii il considerau atunci chiar printre cele mai bune din Bucuresti.

De obicei scriu mai pe la sfarsit despre cati si ce clienti vin la un restaurant, insa la Shift Pub incep cu ei, pentru ca e nevoie de informatia asta pentru cele ce urmeaza.

Asadar, Shift Pub pare sa fie mai mereu plin, si in interior, dar, mai ales, pe terasa. Chiar am asistat la o discutie intre un client care venise sa-si incerce norocul pe terasa. Nu era nimic liber, evident, asa ca omu a vrut sa faca o rezervare pentru ziua in care va fi o masa libera. Si asta urma sa se intampla abia peste cateva zile. Prin urmare, omu a spus ca da, va veni in ziua in care e prima masa libera la Shift Pub. Sa tii atat de mult sa vii la Shift Pub, incat sa-ti faci restul programului dupa ziua in care e o masa libera acolo, asta spune ceva. Nu atat despre Shift Pub, pentru ca o sa spun eu, ci despre omul acela…

Shift Pub e un restaurant mijlociu spre mic, un bistrou, mai degraba. Au doua saloane mici la parter si la etaj mai au ceva, tot doua sali mici. Nu a mai fost renovat de ani buni, probabil ca nu se indura sa-l inchida nici macar o zi, la cati bani le aduce.

La Shift Pub e ca la gara. Clientii vin si pleaca intruna, cei de acolo nu prea apuca sa faca curat, e un miros apasator de mancare si de oameni multi si asudati. Cred ca arata binisor cand l-au deschis. Mobilierul arata inca rezonabil, insa cladirea e degradata, e inghesuiala, mesele foarte mici si incomode, de cate ori trece cineva prin spatele tau trebuie sa te lipesti de masa. Au un aer conditionat mobil, care nu face fata nici acum, cand e inca racoare afara, si nu vreau sa-mi imaginez ce va fi in iulie.

Lucrul cel mai spectaculos la Shift Pub se vede din strada. E perdeaua groasa si compacta de vegetatie, atat de densa incat si in mijlocul zilei e semiintuneric pe terasa. Si acolo e inghesuiala si miroase in consecinta, mai ales ca vegetatia compacta nu lasa aerul sa treaca.

Alt lucru de mare efect e un mic foisor pe care l-au construit acum, ca nu-mi aduc aminte sa-l fi vazut inainte. Au mai castigat o masa sau doua, si, oricum, pentru cei care stau cocotati acolo e interesant.

Meniul e surprinzator de lung la Shift Pub, multe feluri de mancare, cam cu de toate, sa acopere cat mai multe gusturi. La ce agitatie e acolo, m-as fi asteptat sa dureze mai mult, totusi, insa au reusit sa serveasca intr-un timp rezonabil. Iar mancarea a fost rezonabila si ea, am mancat tot din farfurie, si m-am fortat putin, pentru ca portiile erau destul de consistente.

Mi-a placut de chelnerii de la Shift Pub. Erau multi. Tineri toti, transpirati si obositi, insa au gasit cu totii resurse sa vorbeasca, sa fie atenti la tine, ba chiar sa si zambeasca. Chiar am fost surprins, si sunt sigur ca acolo e cineva care stie sa-i evalueze si sa-i aleaga la recrutare.

Shift Pub e unul dintre multele restaurante din Bucuresti percepute ca boeme, dar fara boemi in ele. Cei pe care i-am vazut acolo si cei care tot veneau si plecau nu aveau niciun marker social al boemei. Sunt categoria pre-boema, bine cunoscuta si conturata, voi reveni pe larg asupra ei.

Asadar, de ce se inghesuie toti aceia la Shift Pub, boemi, pre-boemi sau ce or fi ei, pentru o mancare obisnuita, insa mancata intr-o inghesuiala inabusitoare si mirositoare, numai ei stiu. O sa-i chestionam in toamna, cand vom incepe faza a doua a unui studiu la care lucram deja de cateva luni, insa doar prin observatii directe pentru moment. Dar din septembrie ii vom intreba pe cei din localuri diverse lucruri, printre care si motivul alegerii fiecarui local in parte, desigur. Tare curios sunt sa vad ce vor raspunde clientii masochisti de la Shift Pub… (GB – iunie 2018)

Shift Pub, local boem pe Eremia Grigorescu in Bucuresti

Shift Pub

Un exercitiu de masochism De obicei scriu mai pe la sfarsit despre cati si ce clienti vin la un restaurant, insa la Shift Pub incep cu ei, pentru ca e nevoie de informatia asta pentru cele ce urmea...

Data actualizarii: 11/06/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close