Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Restocracy evalueaza si nominalizeaza cel mai bun fel de mancare din Bucuresti, pentru anumite categorii prestabilite, reprezentative pentru cateva bucatarii nationale majore si cu reprezentare semnificativa in restaurantele din oras. Titlul decernat castigatorului va avea valabilitatea de un an.

Mod de desfasurare si reguli generale:

  • Principalele restaurante din Bucuresti sunt invitate sa se inscrie in competitie; Restocracy va trimite invitatii celor pe care le considera reprezentative, insa se pot inscrie si alte restaurante.
  • Vor exista doua faze: preselectia si selectia finala; in selectia finala vor intra 3 sau 4 restaurante din fiecare cetagorie.
  • Juriul se va deplasa la restaurantele inscrise in competitie, care vor fi anuntate cu cel putin 2 zile inainte, pentru a se putea pregati.
  • Juriile sunt formate din min. 2 si max. 4 membri la faza de preselectie si de 5-7 in finala. Juriile fazelor finale vor avea aceeasi componenta la toate restaurantele evaluate si sunt diferite de juriile de la preselectie.
  • La anumite categorii sunt evaluate mai multe feluri de mancare (subcategorii): sushi – sashimi – ramen, steak vita japoneza – steak vita nejaponeza, pasta – risotto etc. Acestea sunt evaluate catre acelasi juriu daca restaurantul decide sa concureze pentru ambele subcategorii si sa le prezinte in aceeasi zi. Totusi, nominalizarile si castigatorii vor fi desemnati separat pe fiecare dintre felurile de mancare (subcategorii) din cadrul fiecarei categorii; Ex: „Cel mai bun Sushi din Bucuresti in 2018”, respectiv „Cel mai bun Sashimi din Bucuresti in 2018”.
  • Se face o singura degustare la fiecare restaurant, atat in faza de preselectie, cat si in cea finala.
  • Restaurantul va putea pregati pentru degustare orice tip de preparat din mancarea respectiva si in oricate feluri doreste (aperitiv, fel principal, cald, rece, cu sau fara garnitura, cu sau fara sos, cu sau fara salata etc.)
  • Nu se va servi niciun alt fel mancare ce nu se incadreaza in categoria respectiva, cu exceptia garniturilor, sosurilor, salatelor si painii.
  • La toate degustarile va fi servit acelasi vin (aceeasi casa de vinuri, acelasi soi, acelasi an) – vinuri care sunt trimise la restaurante de catre sponsorii Restocracy.
  • Nu se servesc alte bauturi alcoolice in afara vinului, sau bauturi dulci, insa pot fi servite apa, ceai, cafea.
  • Se evalueaza exclusiv felul/ felurile de mancare din categoria respectiva (gust, prezentare etc.), si niciun alt fel de mancare, garnitura sau altceva. NU se iau in calcul ambianta, serviciile, preturile, litsa de vinuri ori alte bauturi sau orice altceva.

Durata si data de incepere:

  • Durata evaluarii: intre o luna si doua luni, in functie de numarul de restaurante inscrise
  • Data inceperii evaluarilor: 16 ianuarie 2018

Inscrierile in competitiesi informatii suplimentare: redactia@restocracy.ro

Va fi tinut un jurnal al competitiei, care va fi prezentat publicului in sectiunea Proiectele Restocracy: restocracy.ro/category/proiectele-restocracy/

***

Informatii specifice categoriilor

Steak de vita (subcategorii: vita japoneza, vita nejaponeza)

  • Restaurantul va pregati pentru degustare orice tip de steak (antricot, file etc.) de la orice rasa de vita, separat pentru vitele japoneze si pentru vitele nejaponeze (subcategorii distinte in cadrul categoriei Steak).
  • Un restaurant poate concura la ambele subcategorii (vita japoneza, vita nejaponeza), sau doar la una singura.
  • Restaurantele care se inscriu la ambele subcategorii pot decide daca le prezinta impreuna (in aceeasi zi, aceluiasi juriu), sau daca le prezinta separat. In cazul in care le prezinta separat, juriile pot sa fie diferite.
  • Pentru Steak, sponsorul de vin exclusiv este Alira.

Paste si Risotto (subcategorii: paste, risotto)

  • Restaurantul va pregati pentru degustare orice tip de paste si/ sau de risotto si oricate feluri.
  • Un restaurant poate concura la ambele subcategorii, sau doar la una singura (paste sau risotto).
  • Restaurantele care se inscriu la ambele subcategorii le vor prezenta doar impreuna (aceeasi zi, acelasi juriu).
Data actualizarii: 31/10/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close