Prezentarile, regulamentele, procedurile si alte informatii operationale legate de proiectele Restocracy

Ord. dupa

Prezentarea generala a competitiei Topul Mancarurilor 2019: Restocr...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Mai multi cititori, si chiar dintre concurentii la acest proiect al To...

Restocracy evalueaza si nominalizeaza cel mai bun fel de mancare din B...

Prezentarea generala a competitiei - prima editie 2018 Toata lumea ...

Afiseaza
comentarii

Restocracy evalueaza si nominalizeaza cel mai bun fel de mancare din Bucuresti, pentru anumite categorii prestabilite, reprezentative pentru cateva bucatarii nationale majore si cu reprezentare semnificativa in restaurantele din oras. Titlul decernat castigatorului va avea valabilitatea de un an.

Mod de desfasurare si reguli generale:

  • Principalele restaurante din Bucuresti sunt invitate sa se inscrie in competitie; Restocracy va trimite invitatii celor pe care le considera reprezentative, insa se pot inscrie si alte restaurante.
  • Vor exista doua faze: preselectia si selectia finala; in selectia finala vor intra 3 sau 4 restaurante din fiecare cetagorie.
  • Juriul se va deplasa la restaurantele inscrise in competitie, care vor fi anuntate cu cel putin 2 zile inainte, pentru a se putea pregati.
  • Juriile sunt formate din min. 2 si max. 4 membri la faza de preselectie si de 5-7 in finala. Juriile fazelor finale vor avea aceeasi componenta la toate restaurantele evaluate si sunt diferite de juriile de la preselectie.
  • La anumite categorii sunt evaluate mai multe feluri de mancare (subcategorii): sushi – sashimi – ramen, steak vita japoneza – steak vita nejaponeza, pasta – risotto etc. Acestea sunt evaluate catre acelasi juriu daca restaurantul decide sa concureze pentru ambele subcategorii si sa le prezinte in aceeasi zi. Totusi, nominalizarile si castigatorii vor fi desemnati separat pe fiecare dintre felurile de mancare (subcategorii) din cadrul fiecarei categorii; Ex: „Cel mai bun Sushi din Bucuresti in 2018”, respectiv „Cel mai bun Sashimi din Bucuresti in 2018”.
  • Se face o singura degustare la fiecare restaurant, atat in faza de preselectie, cat si in cea finala.
  • Restaurantul va putea pregati pentru degustare orice tip de preparat din mancarea respectiva si in oricate feluri doreste (aperitiv, fel principal, cald, rece, cu sau fara garnitura, cu sau fara sos, cu sau fara salata etc.)
  • Nu se va servi niciun alt fel mancare ce nu se incadreaza in categoria respectiva, cu exceptia garniturilor, sosurilor, salatelor si painii.
  • La toate degustarile va fi servit acelasi vin (aceeasi casa de vinuri, acelasi soi, acelasi an) – vinuri care sunt trimise la restaurante de catre sponsorii Restocracy.
  • Nu se servesc alte bauturi alcoolice in afara vinului, sau bauturi dulci, insa pot fi servite apa, ceai, cafea.
  • Se evalueaza exclusiv felul/ felurile de mancare din categoria respectiva (gust, prezentare etc.), si niciun alt fel de mancare, garnitura sau altceva. NU se iau in calcul ambianta, serviciile, preturile, litsa de vinuri ori alte bauturi sau orice altceva.

Durata si data de incepere:

  • Durata evaluarii: intre o luna si doua luni, in functie de numarul de restaurante inscrise
  • Data inceperii evaluarilor: 16 ianuarie 2018

Inscrierile in competitiesi informatii suplimentare: redactia@restocracy.ro

Va fi tinut un jurnal al competitiei, care va fi prezentat publicului in sectiunea Proiectele Restocracy: restocracy.ro/category/proiectele-restocracy/

***

Informatii specifice categoriilor

Steak de vita (subcategorii: vita japoneza, vita nejaponeza)

  • Restaurantul va pregati pentru degustare orice tip de steak (antricot, file etc.) de la orice rasa de vita, separat pentru vitele japoneze si pentru vitele nejaponeze (subcategorii distinte in cadrul categoriei Steak).
  • Un restaurant poate concura la ambele subcategorii (vita japoneza, vita nejaponeza), sau doar la una singura.
  • Restaurantele care se inscriu la ambele subcategorii pot decide daca le prezinta impreuna (in aceeasi zi, aceluiasi juriu), sau daca le prezinta separat. In cazul in care le prezinta separat, juriile pot sa fie diferite.
  • Pentru Steak, sponsorul de vin exclusiv este Alira.

Paste si Risotto (subcategorii: paste, risotto)

  • Restaurantul va pregati pentru degustare orice tip de paste si/ sau de risotto si oricate feluri.
  • Un restaurant poate concura la ambele subcategorii, sau doar la una singura (paste sau risotto).
  • Restaurantele care se inscriu la ambele subcategorii le vor prezenta doar impreuna (aceeasi zi, acelasi juriu).
Data actualizarii: 31/10/2019

topul-mancarurilor-2018-regulament-si-informatii-generale-restocracy