Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ...

6371 vizite

Unul dintre putinele restaurante cu mancare fina dintre foarte multele...

9014 vizite

Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o perioada lunga in...

1973 vizite

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

1982 vizite

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara? Am revenit l...

3157 vizite

Scenariu de film: Dragos Petrescu asteptand rabdator... . Lido era, ...

3446 vizite

Exista viata si mancare si dupa Miki M-am intors sa vad daca Robert...

4819 vizite

Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni...

3983 vizite

Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul cu hotelul ...

801 vizite

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

1752 vizite

Mancarea in coada listei Am promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

1081 vizite

Sara Restaurant & more: au succesul pe care il merita, sunt unul d...

2208 vizite

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

934 vizite

Unul dintre putinele restaurante bune ale marelui Cotroceni Daca im...

936 vizite

La fel ca si celelalte Trattoria Buongiorno ale lui Dragos Petrescu ...

678 vizite

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

1845 vizite

Unul dintre putinele restaurante cu mancare cat de cat fina de la marg...

833 vizite

Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silvestru Il Des...

762 vizite

Micul bistrou al Herastraului, cu mancare mai buna decat a gigantilor ...

1777 vizite

O noua viata pentru marele restaurant de pe Caderea Bastiliei Despr...

1332 vizite

Cam asa mananca italienii obisnuiti In casa aceea din poarta Manast...

756 vizite

Daca v-ati saturat, ca mine, de restaurante in stil industrial Unic...

1142 vizite

Cantina de lux a corporatistilor din Piata Victoriei Prin 2000 si c...

1141 vizite

Giuseppe, un bucatar italian in Cartierul Francez In complexul acel...

532 vizite

Se pare ca nu au gasit inca formula castigatoare cu Caffe Citta. Sau o...

567 vizite

Un restaurant care rezista cu luxul unei generatii trecute Restaura...

1276 vizite

Coborarea Am scris foarte de bine despre restaurantul Sardin acum a...

4051 vizite

O trattoria de ambianta Am revenit la restaurantul italienesc Q...

553 vizite

A va documenta cu atentie inainte sa comandati! Cei care au lantul ...

872 vizite

Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian din Bucuresti ...

742 vizite

Nu stiu de ce se duce lumea la La Fattoria Nu am scris mai nimic de...

2034 vizite

Pe elegantul si bogatul bulevard Aviatorilor nu sunt doar stomacuri fi...

723 vizite
Afiseaza
vizualizari

Pe elegantul si bogatul bulevard Aviatorilor nu sunt doar stomacuri fine…

Stiu ca au fost mai multe Trattoria Verdi in Bucuresti, si chiar pe site-ul lor scie ca toate locatiile sunt deschise zilnic de la pana la, dar se pare ca au pastrat-o doar pe cea de pe bulevardul Aviatorilor, cu numele Trattoria Verdi Pizzerie, ” The Best Italian Cuisin – Cucina Italiana” (sic!).

Pe Aviatorilor, Trattoria Verdi e intre Statuia Aviatorilor si Piata Charles de Gaulle, intr-o casa veche, frumoasa, la parter si cu o terasa deasupra. Totusi, marchiza aceea din fata, spre bulevard, pare sa fi fost construita recent, complet separata, nu cred ca facea parte din bloculetul acela vechi, iar terasa e pur si simplu acoperisul marchizei.

Tin minte ca toate celelalte trattoria ale lor erau amenajat in acelasi stil, clasic, cu foarte mult lemn de culoare inchisa, cu decoruri care duc catre sfarsitul secolului al XIX-lea, probabil ca sa faca legatura directa cu marele compozitor de opera. Arata destul de bine, mai ales in ambianta frumosului si bogatului cartier bucurestean. Terasa descoperita e sus, pe marchiza, dupa cum am spus, insa au pus si pe trotuar cateva mese.

Trattoria Verdi e un restaurant, chiar o trattoria, de fapt, cu bucatarie italiana clasica, populara, a italianului de rand, mancaruri relativ simple si usor de facut, cu ingrediente si retete de baza, un fel de bucatarie de zi cu zi, ce isi fac oamenii si acasa. Meniul e imens, gasasti acolo tot ce se poate face din cele cateva produse si ingrediante de baza, dupa cum am spus. Numai salate, de pilda, am numarat pe putin 30 in meniu, ceea ce arata destul de clar la ce viteza si cu cata grija sunt facute.

Totusi, cele trei feluri pe care le-am luat eu, au fost destul de bune: o supa crema de pui cu multa branza in ea, un piept de pui cu sos gorgonzola si tagliatelle inecate in sos, asa cum ti se dau cam in toate trattoriile si restaurantele cu specific italian din Bucuresti.

Preturile sunt in piata, sunt normale, mai ales ca portiile nu sunt mici. Serviciul e cam lent la Trattoria Verdi, desi au multi chelneri. Cei mai multi sunt niste baieti care nu par sa aiba vreo legatura cu domeniul acesta al ospitalitatii, cred ca ii si enerveaza ca sunt obligati sa faca ceea ce fac, dar probabil ca nu au cum sa-si gaseasca alt job mai bun. Sunt distanti, preocupati de ale lor, se uita in alta parte cand trec pe langa tine si chiar atunci cand iti aduc ceva la masa. Cunosc perfect profilul, mai ales ca jobul meu dintotdeauna a fost acesta, de a evalua oamenii si de a sti care unde se potriveste.

Clienti erau destui, si mereu vad lume acolo, trec des prin fata, biroul meu fiind la doi pasi. Sunt destui carora le place mancarea populara, grosiera, grea, mai ales daca e multa. Sigur, are si aceasta rostul ei, si daca e facuta din produse adevarate, de la tara, si nu din mutanti de la supermarket, poate sa fie chiar foarte buna, chiar si cand e facuta cu retete foarte simple, elementare. Dar bulevardul Aviatorilor are de toate, cate un restaurant pentru fiecare tip de client. Si de carte de credit, evident… (GB – iunie 2017)

Data actualizarii: 10/09/2018

Trattoria Verdi

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.