Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerie Hig...

282 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

387 vizite

Smokăreală cu Generația Z Când am auzit numele pentru prima dat...

209 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acte Am fost de câteva ori la Acuare...

11430 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

690 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu... Cân...

868 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

242 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

4358 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena. ...

2867 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

7885 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

217 vizite

Clătite fără fițe la Pancakes & more Am revenit după mai b...

1832 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti... Rocca e un mic restaurant pe ...

1735 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

2770 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

581 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

2978 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

2265 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informați Știu că n...

2652 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

276 vizite

Stadio Park au ales segmentul popular Au fost mai multe restaurante...

2145 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

1315 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

3061 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferă Am f...

4119 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & Bistro Am revenit...

3871 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

1872 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

803 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe Dacia Au fo...

812 vizite 2 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul Taberei Mi-am propus să ...

1272 vizite 2 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

547 vizite 3 comentarii

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant... Exist...

725 vizite

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoie Gram B...

1697 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

376 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lectură Santiago Kitchen nu...

1276 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game On Game On e unul d...

942 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-Vous A f...

2565 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asa Au fost ...

6876 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

4025 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

3011 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

6444 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

4029 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

1917 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

1629 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

1691 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

501 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

3799 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

1589 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

521 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

3056 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

1986 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

5869 vizite 4 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de când îl știu eu – adică de mulți ani. O cantină populară pentru angajații cu lefuri ceva mai mici și pentru locuitorii deloc pretențioși ai faimosului cartier… (George Butunoiu – februarie 2021)

Daca imi va scrie chelnerul, ii fac cadou un manual de psihologie.

Trattoria Verdi in Bulevardul Aviatorilor, bucatarie italiana popularaMi-e greu sa cred acum, privind in urma, ca a vorbit serios acel chelner cand a spus ca cele mai bune mancaruri ale lor sunt pastele cu fructe de mare, inainte de toate, si friptura de porc cu sos de bulion, pe locul al doilea. L-am crezut la inceput, si chiar asta am si luat. Insa acum cred ca a spus asa, fie intr-o doara, ca sa nu mai continue discutia, fie a vazut (sau a presimtit?) ceva dezagreabil la noi si a vrut sa se razbune, anticipativ…

Trattoria Verdi e un restaurant cu bucatarie italiana populara. Stiam asta, nu ne asteptam la vreo mancare sofisticata, insa si cele pentru “clasa medie” pot sa fie bune, sau chiar foarte bune, uneori, daca vor sa le faca astfel. Dar cei de la Trattoria Verdi nu au vrut, sau poate ca nu pot sa faca mai bine de atat, cine stie…

Pastele au fost bunicele, dar nimic special cu ele. Nici nu cred ca poti scoate ceva mult diferit dintr-o mancare muncitoreasca. Presupun ca ei nu au socotit-o mancare de tinut de foame, si atat, de vreme ce ne-au luat 46 de lei pe ele, dar asta a fost. Porcul, insa, nu a fost bun: carnea cea mai ieftina pe care au gasit-o, au pus ciosvarta pe gratar, si gata. Sosul ne-a indispus foarte tare: un sos taranesc, cu apa si bulion, plus niste ciuperci, ceva sunca taiata. Nu a putut sa fie mancat. Iar porumbul gratinat nu a fost gratinat. Au deschis cutia cu boabe de porumb, au golit-o in farfuria noastra, si gata si cu al treilea fel!

Si despre serviciile de la Trattoria Verdi ar fi multe de spus, dar amintesc un singur lucru, fiindca e reprezentativ pentru tot ce inseamna servicii in domeniul ospitalitatii in Bucuresti. Noi am cerut locul I si locul II in ierarhia bunatatilor Trattoriei Verdi, adica pastele si porcul, si chelnerul ne-a adus doua paste. I-am spus ca nu asta am cerut.

In acest moment, chelnerul avea mai multe optiuni de reactie si raspuns. Le amintesc doar pe primele doua:

  • Sa spuna ca noi nu am fost atenti cand am comandat, ca i-am comandat gresit, sau poate chiar ca am vrut la inceput doua paste, dar intre timp ne-am razgandit si nu am vrut sa recunoastem asta (ca sa nu mai platim a doua farfurie, sau din alte motive) si ne-am inteles sa mintim si sa sustinem ca el nu a inteles bine.
  • Sa spuna ca nu a inteles el bine si sa schimbe comanda.

Scenariul acesta e studiat in toate manualele de psihologie, iar la scolile de chelneri e prezentat si argumentat in detaliu, pentru ca e foarte important si reprezentativ.

Bineinteles, chelnerul nostru a ales varianta unu! Nu a stat o clipa pe ganduri, nu a clipit, a incercat sa ne convinga ca noi i-am dat comanda gresit. Nici faptul ca noi eram doi si el unul nu a cantarit prea mult in logica lui. Nu mai aveam chef de dezbateri si de argumentari cu chelnerul, i-am taiat-o scurt, i-am zis sa-si ia farfuria si sa se duca cu ea. A facut putin teatru, si-a dat ochii peste cap, cred ca se pregatea sa scoata argumentul decisiv, cel cu seful care-l va pune pe el sa plateasca felul de mancare. Toti fac asa! Dar cand a vazut cum ma uitam la el, a luat farfuria si a plecat…

Dar bucurestenilor le place la Trattoria Verdi, dupa cum am spus si inainte. Mereu vad lume la ei, mai ales pe terasa de pe trotuar. De multe ori ii invidiez pe acei oameni, cred ca sunt foarte fericiti… (GB – octombrie 2018)

Pe elegantul si bogatul bulevard Aviatorilor nu sunt doar stomacuri fine…

Stiu ca au fost mai multe Trattoria Verdi in Bucuresti, si chiar pe site-ul lor scie ca toate locatiile sunt deschise zilnic de la pana la, dar se pare ca au pastrat-o doar pe cea de pe bulevardul Aviatorilor, cu numele Trattoria Verdi Pizzerie, ” The Best Italian Cuisin – Cucina Italiana” (sic!).

Pe Aviatorilor, Trattoria Verdi e intre Statuia Aviatorilor si Piata Charles de Gaulle, intr-o casa veche, frumoasa, la parter si cu o terasa deasupra. Totusi, marchiza aceea din fata, spre bulevard, pare sa fi fost construita recent, complet separata, nu cred ca facea parte din bloculetul acela vechi, iar terasa e pur si simplu acoperisul marchizei.

Tin minte ca toate celelalte trattoria ale lor erau amenajat in acelasi stil, clasic, cu foarte mult lemn de culoare inchisa, cu decoruri care duc catre sfarsitul secolului al XIX-lea, probabil ca sa faca legatura directa cu marele compozitor de opera. Arata destul de bine, mai ales in ambianta frumosului si bogatului cartier bucurestean. Terasa descoperita e sus, pe marchiza, dupa cum am spus, insa au pus si pe trotuar cateva mese.

Trattoria Verdi e un restaurant, chiar o trattoria, de fapt, cu bucatarie italiana clasica, populara, a italianului de rand, mancaruri relativ simple si… (citeste tot)

 

Trattoria Verdi in Bulevardul Aviatorilor, bucatarie italiana populara

Data actualizarii: 06/02/2022

Trattoria Verdi Aviatorilor  - Bd. Aviatorilor, nr. 19 (Statuia Aviatorilor)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close