Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

Boemetru Cand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabile Am reven...

Mancarea in coada listei Am promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

Lamentabil The Old Sibiu e un restaurant cu cativa ani in spate. Il...

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

Un restaurant mai mare decat bucatarul Am revenit la Mozzafiato dup...

Paul, mai multa atentie la gust! M-am tot uitat pe site-ul si pe Fa...

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

(fostul aranjament si concept al Plated, pe care l-au avut la vizita d...

Comunismul trece, Majesticul ramane... Majestic era un restaurant...

Nu cred ca veti manca ce mananc eu la restaurante... Am fost la res...

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contri...

Steakhouse din Bucuresti fara vin romanesc la pahar... Prietenul me...

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

Afiseaza
comentarii

Pe elegantul si bogatul bulevard Aviatorilor nu sunt doar stomacuri fine…

Stiu ca au fost mai multe Trattoria Verdi in Bucuresti, si chiar pe site-ul lor scie ca toate locatiile sunt deschise zilnic de la pana la, dar se pare ca au pastrat-o doar pe cea de pe bulevardul Aviatorilor, cu numele Trattoria Verdi Pizzerie, ” The Best Italian Cuisin – Cucina Italiana” (sic!).

Pe Aviatorilor, Trattoria Verdi e intre Statuia Aviatorilor si Piata Charles de Gaulle, intr-o casa veche, frumoasa, la parter si cu o terasa deasupra. Totusi, marchiza aceea din fata, spre bulevard, pare sa fi fost construita recent, complet separata, nu cred ca facea parte din bloculetul acela vechi, iar terasa e pur si simplu acoperisul marchizei.

Tin minte ca toate celelalte trattoria ale lor erau amenajat in acelasi stil, clasic, cu foarte mult lemn de culoare inchisa, cu decoruri care duc catre sfarsitul secolului al XIX-lea, probabil ca sa faca legatura directa cu marele compozitor de opera. Arata destul de bine, mai ales in ambianta frumosului si bogatului cartier bucurestean. Terasa descoperita e sus, pe marchiza, dupa cum am spus, insa au pus si pe trotuar cateva mese.

Trattoria Verdi e un restaurant, chiar o trattoria, de fapt, cu bucatarie italiana clasica, populara, a italianului de rand, mancaruri relativ simple si usor de facut, cu ingrediente si retete de baza, un fel de bucatarie de zi cu zi, ce isi fac oamenii si acasa. Meniul e imens, gasasti acolo tot ce se poate face din cele cateva produse si ingrediante de baza, dupa cum am spus. Numai salate, de pilda, am numarat pe putin 30 in meniu, ceea ce arata destul de clar la ce viteza si cu cata grija sunt facute.

Totusi, cele trei feluri pe care le-am luat eu, au fost destul de bune: o supa crema de pui cu multa branza in ea, un piept de pui cu sos gorgonzola si tagliatelle inecate in sos, asa cum ti se dau cam in toate trattoriile si restaurantele cu specific italian din Bucuresti.

Preturile sunt in piata, sunt normale, mai ales ca portiile nu sunt mici. Serviciul e cam lent la Trattoria Verdi, desi au multi chelneri. Cei mai multi sunt niste baieti care nu par sa aiba vreo legatura cu domeniul acesta al ospitalitatii, cred ca ii si enerveaza ca sunt obligati sa faca ceea ce fac, dar probabil ca nu au cum sa-si gaseasca alt job mai bun. Sunt distanti, preocupati de ale lor, se uita in alta parte cand trec pe langa tine si chiar atunci cand iti aduc ceva la masa. Cunosc perfect profilul, mai ales ca jobul meu dintotdeauna a fost acesta, de a evalua oamenii si de a sti care unde se potriveste.

Clienti erau destui, si mereu vad lume acolo, trec des prin fata, biroul meu fiind la doi pasi. Sunt destui carora le place mancarea populara, grosiera, grea, mai ales daca e multa. Sigur, are si aceasta rostul ei, si daca e facuta din produse adevarate, de la tara, si nu din mutanti de la supermarket, poate sa fie chiar foarte buna, chiar si cand e facuta cu retete foarte simple, elementare. Dar bulevardul Aviatorilor are de toate, cate un restaurant pentru fiecare tip de client. Si de carte de credit, evident… (GB – iunie 2017)

Trattoria Verdi in Bulevardul Aviatorilor, bucatarie italiana populara

Data actualizarii: 31/10/2018

Trattoria Verdi, iunie 2017  - Bd. Aviatorilor, nr. 19 (Statuia Aviatorilor)

trattoria-verdi-iunie-2017-bucatarie-italiana-populara-evaluare-restocracy