Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context... 18 ...

315 vizite

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

49 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

88 vizite

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

345 vizite

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin buna Am reveni...

503 vizite

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca. Cas...

733 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

194 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

297 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima... Complexu...

177 vizite

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

294 vizite

O frumoasa gradina ascunsa a centrului Bucurestiului Eu ma duse...

145 vizite

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligent Cat sunt eu de int...

276 vizite

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

262 vizite

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

280 vizite

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1305 vizite 1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

60 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului... Sunt sigur ca mult...

233 vizite

Cam ca si celelalte doua restaurante Gargantua Gargantua KSLF e un ...

299 vizite

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

203 vizite

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidere Toa...

18 vizite

Nume mare, casa mare, imaginatie mica Golden Blitz a ramas in folcl...

23 vizite

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

209 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

14 vizite

Marea bucatarie frantuzeasca fina traditionala adaugita cu rosii crude...

367 vizite

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

462 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Pe elegantul si bogatul bulevard Aviatorilor nu sunt doar stomacuri fine…

Stiu ca au fost mai multe Trattoria Verdi in Bucuresti, si chiar pe site-ul lor scie ca toate locatiile sunt deschise zilnic de la pana la, dar se pare ca au pastrat-o doar pe cea de pe bulevardul Aviatorilor, cu numele Trattoria Verdi Pizzerie, ” The Best Italian Cuisin – Cucina Italiana” (sic!).

Pe Aviatorilor, Trattoria Verdi e intre Statuia Aviatorilor si Piata Charles de Gaulle, intr-o casa veche, frumoasa, la parter si cu o terasa deasupra. Totusi, marchiza aceea din fata, spre bulevard, pare sa fi fost construita recent, complet separata, nu cred ca facea parte din bloculetul acela vechi, iar terasa e pur si simplu acoperisul marchizei.

Tin minte ca toate celelalte trattoria ale lor erau amenajat in acelasi stil, clasic, cu foarte mult lemn de culoare inchisa, cu decoruri care duc catre sfarsitul secolului al XIX-lea, probabil ca sa faca legatura directa cu marele compozitor de opera. Arata destul de bine, mai ales in ambianta frumosului si bogatului cartier bucurestean. Terasa descoperita e sus, pe marchiza, dupa cum am spus, insa au pus si pe trotuar cateva mese.

Trattoria Verdi e un restaurant, chiar o trattoria, de fapt, cu bucatarie italiana clasica, populara, a italianului de rand, mancaruri relativ simple si usor de facut, cu ingrediente si retete de baza, un fel de bucatarie de zi cu zi, ce isi fac oamenii si acasa. Meniul e imens, gasasti acolo tot ce se poate face din cele cateva produse si ingrediante de baza, dupa cum am spus. Numai salate, de pilda, am numarat pe putin 30 in meniu, ceea ce arata destul de clar la ce viteza si cu cata grija sunt facute.

Totusi, cele trei feluri pe care le-am luat eu, au fost destul de bune: o supa crema de pui cu multa branza in ea, un piept de pui cu sos gorgonzola si tagliatelle inecate in sos, asa cum ti se dau cam in toate trattoriile si restaurantele cu specific italian din Bucuresti.

Preturile sunt in piata, sunt normale, mai ales ca portiile nu sunt mici. Serviciul e cam lent la Trattoria Verdi, desi au multi chelneri. Cei mai multi sunt niste baieti care nu par sa aiba vreo legatura cu domeniul acesta al ospitalitatii, cred ca ii si enerveaza ca sunt obligati sa faca ceea ce fac, dar probabil ca nu au cum sa-si gaseasca alt job mai bun. Sunt distanti, preocupati de ale lor, se uita in alta parte cand trec pe langa tine si chiar atunci cand iti aduc ceva la masa. Cunosc perfect profilul, mai ales ca jobul meu dintotdeauna a fost acesta, de a evalua oamenii si de a sti care unde se potriveste.

Clienti erau destui, si mereu vad lume acolo, trec des prin fata, biroul meu fiind la doi pasi. Sunt destui carora le place mancarea populara, grosiera, grea, mai ales daca e multa. Sigur, are si aceasta rostul ei, si daca e facuta din produse adevarate, de la tara, si nu din mutanti de la supermarket, poate sa fie chiar foarte buna, chiar si cand e facuta cu retete foarte simple, elementare. Dar bulevardul Aviatorilor are de toate, cate un restaurant pentru fiecare tip de client. Si de carte de credit, evident… (GB – iunie 2017)

Trattoria Verdi in Bulevardul Aviatorilor, bucatarie italiana populara

Data actualizarii: 31/10/2018

Trattoria Verdi, iunie 2017