Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Pe elegantul si bogatul bulevard Aviatorilor nu sunt doar stomacuri fine…

Stiu ca au fost mai multe Trattoria Verdi in Bucuresti, si chiar pe site-ul lor scie ca toate locatiile sunt deschise zilnic de la pana la, dar se pare ca au pastrat-o doar pe cea de pe bulevardul Aviatorilor, cu numele Trattoria Verdi Pizzerie, ” The Best Italian Cuisin – Cucina Italiana” (sic!).

Pe Aviatorilor, Trattoria Verdi e intre Statuia Aviatorilor si Piata Charles de Gaulle, intr-o casa veche, frumoasa, la parter si cu o terasa deasupra. Totusi, marchiza aceea din fata, spre bulevard, pare sa fi fost construita recent, complet separata, nu cred ca facea parte din bloculetul acela vechi, iar terasa e pur si simplu acoperisul marchizei.

Tin minte ca toate celelalte trattoria ale lor erau amenajat in acelasi stil, clasic, cu foarte mult lemn de culoare inchisa, cu decoruri care duc catre sfarsitul secolului al XIX-lea, probabil ca sa faca legatura directa cu marele compozitor de opera. Arata destul de bine, mai ales in ambianta frumosului si bogatului cartier bucurestean. Terasa descoperita e sus, pe marchiza, dupa cum am spus, insa au pus si pe trotuar cateva mese.

Trattoria Verdi e un restaurant, chiar o trattoria, de fapt, cu bucatarie italiana clasica, populara, a italianului de rand, mancaruri relativ simple si usor de facut, cu ingrediente si retete de baza, un fel de bucatarie de zi cu zi, ce isi fac oamenii si acasa. Meniul e imens, gasasti acolo tot ce se poate face din cele cateva produse si ingrediante de baza, dupa cum am spus. Numai salate, de pilda, am numarat pe putin 30 in meniu, ceea ce arata destul de clar la ce viteza si cu cata grija sunt facute.

Totusi, cele trei feluri pe care le-am luat eu, au fost destul de bune: o supa crema de pui cu multa branza in ea, un piept de pui cu sos gorgonzola si tagliatelle inecate in sos, asa cum ti se dau cam in toate trattoriile si restaurantele cu specific italian din Bucuresti.

Preturile sunt in piata, sunt normale, mai ales ca portiile nu sunt mici. Serviciul e cam lent la Trattoria Verdi, desi au multi chelneri. Cei mai multi sunt niste baieti care nu par sa aiba vreo legatura cu domeniul acesta al ospitalitatii, cred ca ii si enerveaza ca sunt obligati sa faca ceea ce fac, dar probabil ca nu au cum sa-si gaseasca alt job mai bun. Sunt distanti, preocupati de ale lor, se uita in alta parte cand trec pe langa tine si chiar atunci cand iti aduc ceva la masa. Cunosc perfect profilul, mai ales ca jobul meu dintotdeauna a fost acesta, de a evalua oamenii si de a sti care unde se potriveste.

Clienti erau destui, si mereu vad lume acolo, trec des prin fata, biroul meu fiind la doi pasi. Sunt destui carora le place mancarea populara, grosiera, grea, mai ales daca e multa. Sigur, are si aceasta rostul ei, si daca e facuta din produse adevarate, de la tara, si nu din mutanti de la supermarket, poate sa fie chiar foarte buna, chiar si cand e facuta cu retete foarte simple, elementare. Dar bulevardul Aviatorilor are de toate, cate un restaurant pentru fiecare tip de client. Si de carte de credit, evident… (GB – iunie 2017)

Trattoria Verdi in Bulevardul Aviatorilor, bucatarie italiana populara

Data actualizarii: 31/10/2018

Trattoria Verdi, iunie 2017  - Bd. Aviatorilor, nr. 19 (Statuia Aviatorilor)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close