Resstaurante si alte localuri cu servicii care au lasat o amintire placuta

Ord. dupa

Reîntoarcerea lui Prime Steaks & SeafoodPrimul Prime (ὠ...

POT și inovațiile sale... :(Ambianța plăcută, aerisită, foar...

2 comentarii

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

Din surpriză în surpriză la Tuya bucureșteanăA fost un restau...

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătatePrimu...

Fork Ana Tower, cea mai spectaculoasă deschidere de anul acesta...

3 comentarii

Blue Margarita, un restaurant sud-american adevăratBlue Marga...

Nu mergeți la Teheran cu femeia dacă sunteți încă în faza premer...

1 comentarii

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

Le Bistrot Francais are un nou mare chef!Aristocratic elegantu...

10 comentarii

La Taifas in pandemieAm revenit La Taifas in plina pandemie, cand ...

Godai peste o saptamanaAm revenit la Godai dupa cateva zile, in sp...

1 comentarii

Angelica Ilie a inceput sa faca si bucatarie fina la Pata Negra.Am...

3 comentarii

Noi am ramas trei ceasuri la cina la KANE, insa toti de la celelalte m...

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

1 comentarii

KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista ...

12 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita everA...

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

1 comentarii

CPWHF, noua generatie de mini-localuri hipsterCPWHF inseamna Coffe...

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

ZenSushi din Dorobanti, un restaurant in care ma simt tare bine......

1 comentarii

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

2 comentarii

Mesogios Seafood, pește și fructe de mare într-o eleganță aristoc...

45 de lei un pahar de vin, pare cam mult pentru un winebar cum e Nido ...

Ublo Caffe, un bistrou in care ar fi bine sa stiti dinainte cine va se...

14 comentarii

ZEN Garden - Trag nadejdea ca doamnele de la Zen Garden vor reda intr-...

1 comentarii

Trofic: a bohemian eatery, une mangerie boeme, cum s-ar spune...Am...

1 comentarii

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film it...

14 comentarii

Grai, un nou nume pe lista scurtă a restaurantelor cu Noua Bucătări...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Din surpriză în surpriză la Tuya bucureșteană

A fost un restaurant îndelung așteptat, s-a vorbit mult despre ce va fi acolo, mai ales că se știa că e o investiție foarte mare a celor care au și Nuba, asociați cu încă cineva din Elveția, din câte am înțeles. Au deschis în septembrie.

Mai e un restaurant Tuya în Viena, de succes, se pare, și Tuya de București urma să fie o replică a acestuia, probabil că în sistem de franciză. Cel din Austria e mare, așa că fostul restaurant Aqua din Parcul Herăstrău a fost o alegere potrivită, ca să-i semene cât mai mult.

M-am uitat pe Internet la mai marele frate austriac abia după ce am ajuns la Tuya românească. Dacă aș fi făcut invers, șocul ar fi fost mai redus, pentru că mi-aș fi imaginat că așa ar putea arăta, dacă vrea să-i fie o copie fidelă.

Am pătruns, așadar, într-un adevărat decor de operă. O Aida modernă, dar nu chiar foarte contemporană, ci de prin anii 70-80 ai secolului trecut, să zicem. Culoarea dominantă e auriul sclipitor, de la giganticele decoruri de alamă și până la mânerele ușilor. Catifea, marmură, mari obeliscuri din lemn sau ipsos, exces de lumini ieșind din diverse obiecte – un fel de lux opulent cum astăzi mai vezi doar prin țările arabe. Mesele sunt foarte bine separate, în insule înconjurate de canapele de catifea, confortabile.

Mâncarea a fost o altă surpriză la Tuya.

Pe site-ul austriacului frate scria că e un meniu de fine dining. Dar când am deschis fișierul am văzut denumiri pe care acum le găsești în orice restaurant obișnuit, și din ce în ce mai rar în cele sofisticate, care se îndepărtează de bucătăria clasică și merg către fusion, noile bucătării creative, originale.

Sloganul lor, identic la Viena și la București, este „Flair of Côte d’Azur in the middle of Vienna”, respectiv „The taste of Riviera”. Într-adevăr, un meniu mediteranean, cu mâncărurile clasice din bucătăriile tradiționale franceză și italiană. Cu câteva puseuri de originalitate, însă mai mult în aranjarea pe farfurie decât în rețete sau ingrediente. Și conceptul, recomandarea lor insistentă este de „food for sharing”, adică să fie pusă pe mijloc și împărțită democratic între meseni.

Nu e la Tuya cea mai originală mâncare, însă e foarte bună la gust, mai bună decât la majoritatea restaurantelor care au aceleași denumiri în meniu. Nu atât rețetele, care nu sunt sofisticate defel, cât calitatea produselor și ingredientelor fac diferența de multe ori vizibilă. Și cocktailurile aduse în pahare de hârtie, de unică folosință, surprinzător de bune.

Mâncarea a venit foarte repede, ceea ce a mai atenuat surpriza lipsei amuse bouche-ului. Serviciul foarte bun, sub ochiul atent al unei tinere și frumoase supraveghetoare de sala austriece sau franțuzoaice. Chelnerul care s-a ocupat de noi era puțin mai stresat decât ar fi fost cazul, dar foarte OK, pe ansamblu. Prețurile destul de mari, desigur, dar nimic de mirare aici.

Da, am mers din surpriză în surpriză la Tuya. Nu ne așteptam la un asemenea decor în Europa anului 2021, credeam că va fi o adevărată bucătărie fină, sofisticată, cum se dusese vestea, „cu un mare chef din Austria”, dar am avut un deja vu la deschiderea meniului. Însă iarăși ne-au surprins când am început să gustăm din fiecare farfurie, cu o mâncare mai gustoasă decât credeam.

E un restaurant original, într-adevăr, care va avea succes la o anumită categorie de clientelă de care marele parc nu duce lipsă. Le dorim să aibă succes! (George Butunoiu – noiembrie 2021)

Bucătăria TUYA Food for Sharing
Marele salon
Terasa TUYA
Data actualizarii: 06/12/2022

Tuya  - Sos. Nordului, nr. 1 (Parcul Herastrau)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close