Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din Parcul Herastrau

Ord. dupa

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

Bel Mondo, cantina saracilor Parcului Herastrau si a nostalgicilor din...

Beraria H: un business genial construit, o capodopera logistica. Be...

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul Herastrau Com...

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il num...

Il Calcio Ristorante - Un restaurant care rezista cu luxul unei genera...

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o per...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu ...

It Cucina: oare ce or fi vrut sa spuna cu “our Michelin star chef”...

La Brasserie, un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, ...

La Ceaunu Crapat este un restaurant romanesc situat in parcul Herastra...

La Fattoria - Nu stiu de ce se duce lumea acolo Nu am scris mai nim...

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac! Cred ca sunt aceiasi ca...

Atentie, Meadows, acela e un loc fara noroc! Abia ne-am asezat la m...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

Pescarus nu e genul meu de restaurant, insa nu pot sa nu-i felicit! ...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambianta Am revenit la restaur...

Stadio Park este un local cu bucatarie urbana, situat in parcul Herast...

Trattoria Il Calcio H, cea mai proasta mancare dintre multele lor rest...

Zaar este un local multicuisine, situat in parcul Herastrau din Capita...

Afiseaza

La Fattoria – Nu stiu de ce se duce lumea acolo

Nu am scris mai nimic de bine despre La Fattoria la vizita trecuta, de acum mai bine de un an, si mi-am spus ca trebuie sa revin, sa vad daca s-au schimbat lucrurile. Dar nu s-au schimbat pe ansamblu, tot un restaurant scump si mediocru mi se pare, chiar daca e inca in Lista cu cele mai bune 200 de restaurante din Bucuresti. Insa asta o datoreaza, aproape exclusiv, marelui Parc Herastrau, de pe urma caruia mai traiesc inca, fara indoiala.

Salonul mi s-a parut ca arata mai bine acum, decat mi-l aduc aminte de data trecuta, cand era si in niste amenajari sau curatenie. Nu m-au lasat sa fac poze. Si cele doua terasa erau ceva mai ingrijite, desi mai multa ordine nu ar fi stricat. Muzica stridenta.

Meniul e foarte lung la La Fattoria, in buna traditie a restaurantelor populare si mediocre. L-am intrebat pe chelner ce au cel mai bun la La Fattoria, ca sa luam acele feluri. Raspunsul, obtinut dupa multe insistente, a fost ca nu stiu ce peste la gratar, cu legume la gratar, desigur. L-am luat, ce sa facem… Am mai luat un carpaccio si niste paste. Toate au fost mediocre si scumpe, pastele cu nisip sau cu ramasite de cochilii de scoici.

Am avut un chelner rezonabil la La Fattoria, care se straduia sa faca ce trebuie, desi nu ii era prea clar care ar fi acele lucruri.

Clienti erau destui la La Fattoria. De ce se duc ei acolo, e un mare mister pentru mine. Nu poate fi vorba despre parc, fiindca La Fattoria nu sunt nici macar pe malul lacului, ca alte restaurante din Herastrau, care au preturi asemanatoare, insa mancare buna sau chiar foarte buna, acelea. Sa te duci la un restaurant scump la care cel mai bun fel de mancare e un peste fript langa niste legume fripte, spune ceva… (GB – septembrie 2018)

La Fattoria, ruda de la tara a restaurantelor din Herastrau

Nu stiu cum de rezista restaurantul La Fattoria de atatia ani in Parcul Herastrau, si mai vad si destui clienti acolo, de fiecare data cand intru. E drept, vad pizza si paste in farfuriile multora, totusi…

La Fattoria e pe la mijlocul Soselei Nordului, aleea cu restaurantele din Herastrau, si e chiar la strada. Cladirea e mai mica decat la multe dintre celelalte restaurante, e intr-un stil rustic, cu mult lemn. Nu cred sa fi intervenit vreodata un arhitect proceput care sa puna in valoare acea casa, locul pare amenajat la repezeala, cu investitii putine si cu ce s-a gasit la indemana. Nici terasa nu are ceva deosebit, si cred ca e singura de la un restaurant din Herastrau careia nu i-am pus nota maxima la ambianta. Mesele sunt inghesuite, impresia generala e de lipsa de interes pentu imagine si pentru detalii.

Meniul de la La Fattoria e din bucataria italiana, dupa cum te duce si numele, insa e din cea traditionala, populara, cu felurile arhicunoscute de acum bucurestenilor. E de aprciat ca folosesc denumirile simplificate in meniu, in care felurile de mancare sunt numite si descrise pe scurt doar prin produsele de baza.

Am luat doua feluri de paste, Ravioli pesto con prosciutto si unele cu trufe sau cu ulei de trufe, destul de banale; cat despre trufe sau ulei de trufe, nici vorba! Somonul a fost rezonabil, insa pe acesta nu ai cum sa-l gresesti, chiar daca te straduiesti, insa legumele au fost oribile, au ramas in farfurie. De foarte multa vreme nu am mai mancat un sparanghel atat de atos si de prost fiert, si cu spanacul terciuit, un fel de pasta aproape neagra.

Si serviciul a fost pe masura lipsei de interes pentru imagine si pentru detalii de la La Fattoria. Erau destul de multi, pareau elevi de liceu, probabil ca de pe la liceele de ospatari, in practica sau in stagiu. Nu stiu cum de i-au gasit pe cei mai tristi si mai speriati, cu greu in stare sa lege cateva cuvinte, erau cu totul inadecvati locului.

Preturile sunt surprinzator de mari la La Fattoria pentru o asemenea mancare. Insa clienti erau destui, dupa cum am spus, probabil atrasi de racoarea parcului.

Nu stiu ce sa cred despre La Fattoria, aceasta ruda de la tara a restaurantelor din Herastrau. Poate or avea cateva feluri de mancare bune in meniu, insa noi nu le-am nimerit. Si, tin minte ca nici in cele alte cateva dati in care am ajuns acolo, in urma cu ceva vreme. Asa ca, pentru moment, nu recomand nimanui sa se opreasca la La Fattoria cand ajunge in Parcul Herastrau, de vreme ce are atatea alte optiuni, la preturi comparabile.

Am lasat La Fattoria in Lista Restocracy, in acest moment, doar pentru ca suntem la inceput si inca nu sunt toate restaurantele cu adevarat bune acolo. Insa tare m-as mira sa il/o regasiti aici si peste cateva luni… (GB – mai 2017)

Probabil cel mai prost restaurant din Parcul Herastrau

Nu am fost chiar la toate restaurantele din Parcul Herastrau, mai sunt cateva la care nu am ajuns inca. Pana acum credeam ca La Fattoria, Il Calcio sau Complex Herastrau sunt cele mai modeste, ca sa o...

Data actualizarii: 23/04/2020

La Fattoria  - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)

 • Antonia & co. :

  Un loc dragut, cu bucatarie buna si personal infect. Nota foarte proasta

 • David :

  – Personal execrabil dar mancare foarte buna

  – Am facut o rezervare pentru ora 14:00, am sosit la 13:55 masa nu era pregatita a trebuit sa stam 35 minute 6 persoane la o masa de 4 pana a fost gata masa ceruta.

  – Seful de sala se crede cel putin dumnezeu, are un comportament extrem de arogant si superior nu mai punem la socoteala raspunsurile obraznice.

  Pacat ca acest restaurant este stricat de personal.

 • Marc Pascal Huot :

  Désolé je ne suis pas d accord. Je vais à la Fattoria depuis leur ancien emplacement à coté de la télévision.
  je mange très bien , le personnel est très bien ce qui est rare en Roumanie. Fiorentina ou pâtes au homard entre autres, de très bon Rosé …
  Une terrasse sympa.

 • Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.