Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Unul dintre putinele restaurante cu mancare fina dintre foarte multele...

15088 vizite

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ...

10691 vizite

Cucina de la Marriott si-a recastigat laudele, dar nu fara efort... ...

4198 vizite

Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o perioada lunga in...

3452 vizite

Exista viata si mancare si dupa Miki M-am intors sa vad daca Robert...

6628 vizite

Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni...

6789 vizite

Coborarea Am scris foarte de bine despre restaurantul Sardin acum a...

5346 vizite

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara? Am revenit l...

4249 vizite

Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silvestru Il Des...

1496 vizite

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

1919 vizite

Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul cu hotelul ...

1195 vizite

La Terrazza, cu terasa vraiste si nematurata Am revenit la La Terra...

1800 vizite

Un restaurant care rezista cu luxul unei generatii trecute Restaura...

2497 vizite

Sara Restaurant & more: au succesul pe care il merita, sunt unul d...

5566 vizite

Scenariu de film: Dragos Petrescu asteptand rabdator... . Lido era, ...

4538 vizite

La fel ca si celelalte Trattoria Buongiorno ale lui Dragos Petrescu ...

1040 vizite

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

2664 vizite

Se pare ca nu au gasit inca formula castigatoare cu Caffe Citta. Sau o...

879 vizite

Daca v-ati saturat, ca mine, de restaurante in stil industrial Unic...

1841 vizite

Trattoria Roma este un tip aparte printre multitudinea de trattorii de...

116 vizite

Cantina de lux a corporatistilor din Piata Victoriei Prin 2000 si c...

2664 vizite

Zigolini este un restaurant cu specific italian si international, loca...

100 vizite

Cam asa mananca italienii obisnuiti In casa aceea din poarta Manast...

1176 vizite

O trattoria de ambianta Am revenit la restaurantul italienesc Q...

1294 vizite
Afiseaza
vizualizari

Nu stiu de ce se duce lumea la La Fattoria

Nu am scris mai nimic de bine despre La Fattoria la vizita trecuta, de acum mai bine de un an, si mi-am spus ca trebuie sa revin, sa vad daca s-au schimbat lucrurile. Dar nu s-au schimbat pe ansamblu, tot un restaurant scump si mediocru mi se pare, chiar daca e inca in Lista cu cele mai bune 200 de restaurante din Bucuresti. Insa asta o datoreaza, aproape exclusiv, marelui Parc Herastrau, de pe urma caruia mai traiesc inca, fara indoiala.

Salonul mi s-a parut ca arata mai bine acum, decat mi-l aduc aminte de data trecuta, cand era si in niste amenajari sau curatenie. Nu m-au lasat sa fac poze. Si cele doua terasa erau ceva mai ingrijite, desi mai multa ordine nu ar fi stricat. Muzica stridenta.

Meniul e foarte lung la La Fattoria, in buna traditie a restaurantelor populare si mediocre. L-am intrebat pe chelner ce au cel mai bun la La Fattoria, ca sa luam acele feluri. Raspunsul, obtinut dupa multe insistente, a fost ca nu stiu ce peste la gratar, cu legume la gratar, desigur. L-am luat, ce sa facem… Am mai luat un carpaccio si niste paste. Toate au fost mediocre si scumpe, pastele cu nisip sau cu ramasite de cochilii de scoici.

Am avut un chelner rezonabil la La Fattoria, care se straduia sa faca ce trebuie, desi nu ii era prea clar care ar fi acele lucruri.

Clienti erau destui la La Fattoria. De ce se duc ei acolo, e un mare mister pentru mine. Nu poate fi vorba despre parc, fiindca La Fattoria nu sunt nici macar pe malul lacului, ca alte restaurante din Herastrau, care au preturi asemanatoare, insa mancare buna sau chiar foarte buna, acelea. Sa te duci la un restaurant scump la care cel mai bun fel de mancare e un peste fript langa niste legume fripte, spune ceva… (GB – septembrie 2018)

La Fattoria, ruda de la tara a restaurantelor din Herastrau

Nu stiu cum de rezista restaurantul La Fattoria de atatia ani in Parcul Herastrau, si mai vad si destui clienti acolo, de fiecare data cand intru. E drept, vad pizza si paste in farfuriile multora, totusi…

La Fattoria e pe la mijlocul Soselei Nordului, aleea cu restaurantele din Herastrau, si e chiar la strada. Cladirea e mai mica decat la multe dintre celelalte restaurante, e intr-un stil rustic, cu mult lemn. Nu cred sa fi intervenit vreodata un arhitect proceput care sa puna in valoare acea casa, locul pare amenajat la repezeala, cu investitii putine si cu ce s-a gasit la indemana. Nici terasa nu are ceva deosebit, si cred ca e singura de la un restaurant din Herastrau careia nu i-am pus nota maxima la ambianta. Mesele sunt inghesuite, impresia generala e de lipsa de interes pentu imagine si pentru detalii.

Meniul de la La Fattoria e din bucataria italiana, dupa cum te duce si numele, insa e din cea traditionala, populara, cu felurile arhicunoscute de acum bucurestenilor. E de aprciat ca folosesc denumirile simplificate in meniu, in care felurile de mancare sunt numite si descrise pe scurt doar prin produsele de baza.

Am luat doua feluri de paste, Ravioli pesto con prosciutto si unele cu trufe sau cu ulei de trufe, destul de banale; cat despre trufe sau ulei de trufe, nici vorba! Somonul a fost rezonabil, insa pe acesta nu ai cum sa-l gresesti, chiar daca te straduiesti, insa legumele au fost oribile, au ramas in farfurie. De foarte multa vreme nu am mai mancat un sparanghel atat de atos si de prost fiert, si cu spanacul terciuit, un fel de pasta aproape neagra.

Si serviciul a fost pe masura lipsei de interes pentru imagine si pentru detalii de la La Fattoria. Erau destul de multi, pareau elevi de liceu, probabil ca de pe la liceele de ospatari, in practica sau in stagiu. Nu stiu cum de i-au gasit pe cei mai tristi si mai speriati, cu greu in stare sa lege cateva cuvinte, erau cu totul inadecvati locului.

Preturile sunt surprinzator de mari la La Fattoria pentru o asemenea mancare. Insa clienti erau destui, dupa cum am spus, probabil atrasi de racoarea parcului.

Nu stiu ce sa cred despre La Fattoria, aceasta ruda de la tara a restaurantelor din Herastrau. Poate or avea cateva feluri de mancare bune in meniu, insa noi nu le-am nimerit. Si, tin minte ca nici in cele alte cateva dati in care am ajuns acolo, in urma cu ceva vreme. Asa ca, pentru moment, nu recomand nimanui sa se opreasca la La Fattoria cand ajunge in Parcul Herastrau, de vreme ce are atatea alte optiuni, la preturi comparabile.

Am lasat La Fattoria in Lista Restocracy, in acest moment, doar pentru ca suntem la inceput si inca nu sunt toate restaurantele cu adevarat bune acolo. Insa tare m-as mira sa il/o regasiti aici si peste cateva luni… (GB – mai 2017)

Probabil cel mai prost restaurant din Parcul Herastrau

Nu am fost chiar la toate restaurantele din Parcul Herastrau, mai sunt cateva la care nu am ajuns inca. Pana acum credeam ca La Fattoria, Il Calcio sau Complex Herastrau sunt cele mai modeste, ca sa o...

Data actualizarii: 16/09/2018

La Fattoria

 • David :

  – Personal execrabil dar mancare foarte buna

  – Am facut o rezervare pentru ora 14:00, am sosit la 13:55 masa nu era pregatita a trebuit sa stam 35 minute 6 persoane la o masa de 4 pana a fost gata masa ceruta.

  – Seful de sala se crede cel putin dumnezeu, are un comportament extrem de arogant si superior nu mai punem la socoteala raspunsurile obraznice.

  Pacat ca acest restaurant este stricat de personal.

 • Marc Pascal Huot :

  Désolé je ne suis pas d accord. Je vais à la Fattoria depuis leur ancien emplacement à coté de la télévision.
  je mange très bien , le personnel est très bien ce qui est rare en Roumanie. Fiorentina ou pâtes au homard entre autres, de très bon Rosé …
  Une terrasse sympa.