Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

Afiseaza

Crama Villa Vinèa a câștigat 5 Medalii de Aur și 2 de Argint la IWCB TeleVINARIUM 2020

Crama Villa Vinèa a câștigat 5 Medalii de Aur și 2 de Argint, în cadrul International Wine Contest Bucharest TeleVINARIUM 2020, una dintre cele mai prestigioase competiții de profil din Europa de Est.

Având în vedere contextul pandemic și limitările aferente, cea de-a XVII-a ediție a concursului a avut loc online, dezbaterile și alegerea câștigătorilor făcându-se prin intermediul unei platforme dedicate, ceea ce a reprezentat o premieră în lumea vinurilor.

În cadrul evenimentului, un juriu internațional, format din specialiști din România, Croaţia, Cipru, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Moldova, Olanda, Elveţia și Marea Britanie, a evaluat cele 853 de probe înregistrate, din 12 țări participante. În baza punctajelor alocate, au fost acordate în total 270 de medalii: 4 Mari Medalii de Aur (92 – 100 de puncte), 206 Medalii de Aur (85 – 91,9 puncte) și 60 de Medalii de Argint (84,5 – 84,9). 4 Maeștri ai Vinului au fost implicați în organizarea TeleVINARIUM 2020.

Vinurile premiate, ale cramei transilvănene Villa Vinèa sunt:

  • Villa Vinèa Contessa, 2016, Muscat Ottonel, Gewürztraminer, Kerner (Medalie de Aur)
  • Villa Vinèa Diamant Selection, 2018, Fetească Albă, Fetească Regală (Medalie de Aur)
  • Villa Vinèa Rosé, 2019, Pinot Noir (Medalie de Aur)
  • Villa Vinèa Rubin Selection, 2016, Merlot, Zweigelt, Fetească Neagră (Medalie de Aur)
  • Villa Vinèa Selection, 2018, Kerner (Medalie de Aur)
  • Villa Vinèa Cuvée Celést, 2015, Fetească Regală, Riesling de Rhin, Pinot Noir (Medalie de Argint)
  • Villa Vinèa Selection, 2018, Gewürztraminer (Medalie de Argint).
Mircea Matei, directorul general al Castel Vinum - Villa Vinea

Mircea Matei – Director General Villa Vinea

“Le mulțumesc organizatorilor IWCB TeleVINARIUM pentru eforturile depuse în a organiza primul concurs de vinuri ce s-a desfășurat integral online și îi felicit pentru această a XVII-a ediție. Suntem mândri că, și în 2020, Villa Vinèa este una dintre cele mai premiate crame românești și că dedicarea și pasiunea echipei noastre sunt, din nou, răsplătite. Medaliile primite ne motivează și ne determină să menținem ștacheta sus. Rămânem fideli angajamentului nostru de a crea cel mai bun vin alb, aromatic, din România și de a promova Valea Târnavelor, o zonă viticolă, frumoasă, rafinată, care poate concura oricând cu regiuni consacrate.”, a declarat Mircea Matei, Director General Villa Vinèa.

În plus, FIJEV (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Vin) a premiat vinurile românești din soiuri locale, care au înregistrat punctajele cele mai mari din competiție și a acordat cramei Villa Vinèa încă o diplomă, pentru Diamant Selection, 2018, Fetească Albă, Fetească Regală.

“Diamant Selection este un cupaj care necesită extrem de multă atenție și dăruire, deoarece implică vinificarea separată a celor două soiuri – Feteasca Albă și cea Regală -, două fermentări – alcoolică și malolactică -, realizate în butoaie de stejar, iar, la final, îmbinarea rezultatelor. Vorbim de multă muncă, dar și de un vin de o calitate înaltă, o expresie elegantă, a terroirului transilvănean și a pasiunii noastre pentru lucrurile bine făcute.”, adaugă Misi Denes, oenolog al cramei. (Comunicat de presa – iunie 2020)

Despre Villa Vinèa

Crama Villa Vinèa a fost fondată în 2004, în Valea Târnavelor, de către Heiner Oberrauch, proprietarul Salewa Group, care include branduri precum Oberalp, Salewa Sport, Pomoca, Wild Country etc. Cu o suprafață de 70 de hectare, pe care sunt cultivate soiuri locale și internaționale de struguri – Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürztraminer, Pinot Noir, Merlot și Kerner -, compania produce în prezent 20 de vinuri, grupate în 3 game: Classic, Premium, Selection.

Producția anuală Villa Vinèa este de aproximativ 250,000 de litri. Din acest volum, 60% sunt vinuri albe, liniștite, 3%, dar cu o puternică tendință ascendentă sunt cele spumante, rozeurile ajung până la 7% din producția totală, iar restul, de aproximativ 30%, sunt vinuri roșii.

Villa VINEA

Data actualizarii: 15/06/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close