Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

  • Această valoare ...

30% dintre români au observat schimbări negative privind comportamen...

Cristina Mehedinteanu ne-a povestit in cateva randuri parcursul sau pr...

Villa Vinèa lansează Rosé Celést Brut 2019, primul spumant rosé a...

Să-și numească micul bistrou de pește „raionul” a făcut pe mu...

După o perioadă în care industria organizării de evenimente a fost...

S-a deschis o nouă patiserie Andreea F pe strada George Călinescu, ...

Peștele și fructele de mare proaspete ajung la clienți în mai puț...

Alina Petrea, absolventă a școlii de patiserie Ritz Escoffier, din P...

Tot ce ai vrut să știi despre organizarea evenimentelor... dar nu ai...

Căutarea locației de nuntă este primul pas în organizarea celui ma...

In cei 2.5 ani de activitate, agentia de consultanta HoReCa Next Root ...

Actorul câștigător de Oscar Adrien Brody este noul ambasador Johnni...

NEGRONI WEEK, EVENIMENT GLOBAL DEDICAT CELEBRULUI COCKTAIL ITALIAN, SE...

Recunoaștere internațională pentru cofetăria românească: „C...

Sun Plaza organizează Sun Beer Fest, festival de bere artizanală, î...

Domeniul Aristiței este situat în Valea Călugărească, satul Nicov...

Rețeaua națională La Romana dal 1947 se extinde cu prima gelaterie ...

Bookingham, platformă de rezervări și programări online, se lansea...

Afiseaza

Villa Vinèa lansează Rosé Celést Brut 2019, primul spumant rosé al  cramei

Crama transilvăneană Villa Vinèa anunță lansarea Rosé Celést Brut 2019, primul spumant rosé din portofoliul său. Vinul realizat integral din struguri Pinot Noir, se alătură în gamă celebrului Cuvée Celést, spumantul care a primit, de-a lungul timpului, o serie de recunoașteri din parte oenologilor, printre acestea, numărându-se și o medalie de argint în cadrul International Wine Contest Bucharest 2020.

Rosé Celést Brut 2019 vine ca un răspuns la tendințele pieței de vinuri, în care consumatorii sunt tot mai deschiși să descopere spumante rosé, și este conceput ca un produs modern, ce se adresează unui segment de piață tânăr, dinamic.

“Pe fondul creșterii constante a aprecierii pentru spumantul cramei, am decis să dezvoltăm gama, creând Rosé Celést Brut, un vin exuberant, de calitate, care să se potrivească atât iubitorilor de experiențe gastronomice complexe, cât și celor care vor să se bucure de un rosé efervescent, menit să le deschidă papilele.”, declară Misi Dénes, Director de Producție și oenologul local al cramei.

Cel mai nou vin al cramei Villa Vinèa este realizat prin metoda tradițională, franțuzească, de producție a șampaniei. Fermentarea sa a avut loc în sticlă, timp de 18 luni, iar degorjarea s-a realizat în octombrie 2021.

“Rosé Celést Brut 2019 aduce o explozie de fructe roşii proaspete şi crocante, dublate de o frumoasă mineralitate, specifică Târnavei Mici. Culoarea vinului este roz pal, cu irizaţii portocalii, iar perlarea este intensă şi îndelungată. Nasul este delicat, cu piersici, senzaţii de patiserie fină şi ierburi aromatice. Corpul este plin, cremos, cu o aciditate vie şi alcool bine integrat. Gustul aduce împreună cireşe de mai, căpşune şi grapefruit roz, toate integrate elegant și învelite într-un discret rest de zahăr. Postgustul lung şi plin de prospeţime lasă note de coajă de citrice, brioşă şi senzaţii amărui, rafinate. Se poate bea ca aperitiv, dar şi împreună cu salate sau fructe de mare la grătar.”, menționează Răzvan Avram, specialist în vinuri și fondator la platformei Paharnicul.ro.

Rosé Celést Brut 2019 este disponibil în magazinele proprii Villa Vinèa, online, pe www.villavinea.com și în wine shopurile specializate, începând de la 55 de Lei / sticlă. (Comunicat de presa – noiembrie 2021)

Despre Villa Vinèa

Crama Villa Vinèa a fost fondată în 2004, în Valea Târnavelor, de către Heiner Oberrauch, proprietarul Salewa Group, care include branduri precum Oberalp, Salewa Sport, Pomoca, Wild Country etc. Cu o suprafață de 70 de hectare, pe care sunt cultivate soiuri locale și internaționale de struguri – Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürztraminer, Pinot Noir, Merlot și Kerner -, compania produce în prezent 20 de vinuri, grupate în 3 game: Premium, Selection și Classic. Producția anuală Villa Vinèa este de aproximativ 250.000 de litri.

Rosé Celést Brut 2019, primul spumant rosé al cramei Villa Vinèa

Data actualizarii: 17/11/2021

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close