Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România, anunță lan...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

ΚΛΙΛΜO̲. Experimental dining. A symbol of change. A concept of c...

Adevarata slow food, adevaratul slow cooking, cu produse adevarate, di...

Acest articol ne spune povestea lui Oobah Butler (foto dreapta), u...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Antreprenorul Florin Balu, cunoscut pentru ca a fondat lantul de resta...

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Cei de la Belli Siciliani ne-au trimis mesjaul de mai jos pe adresa re...

Bulevardul Dacia, strazile Icoanei si Alecu Russo, cu restaurantul lib...

Cartierul Dorobantilor, intre Piata Dorobantilor si Statuia Aviatorilo...

Aleea si curtea cafenelei boeme Lente din Strada Arcului

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Alexandru Consulea, fondatorul brandului Zexe, a lansat un nou concept...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Afiseaza
comentarii

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării – o cină-eveniment, cu un meniu de degustare creat de către chefii Alexandru Dumitru și Emmanuel Perrodin

Alexandru Dumitru @ Voiaj în Delta Dunării la Bistro Ateneu Cristian Preotu, proprietar al grupului Le Manoir, alături de Chef Alexandru Dumitru, chef Emmanuel Perrodin și fotograful Sorin Onișor organizează miercuri, 12 iunie, la restaurantul bucureștean Bistro Ateneu, Voiaj în Delta Dunării – un eveniment multisenzorial, dedicate iubitorilor de gastronomie și artă. În cadrul acestei seri rafinate, oaspeții se vor putea delecta cu un meniu de degustare, care îi va purta prin una dintre cele mai spectaculoase și ofertante zone a României, recunoscută pentru diversitatea și specificitatea florei și faunei, bucurându-se, în același timp, de o expoziție, semnată de celebrul fotograf român.

Evenimentul își propune să aducă împreună personalități diferite, care au ca punct comun fascinația față de Delta Dunării – acest element definitoriu, al patrimoniului cultural românesc. Ghidați de Sorin Onișor, fotograful ce a cucerit publicul internațional cu imaginile sale, în care captează magia și tradițiile pierdute ale României, cei patru vor merge într-o deplasare în care vor descoperi oamenii, cultura, ingredientele și rețetele regiunii. Totul va începe în data de 10 iunie, ziua deschiderii sezonului de pescuit, când participanții vor lua parte la ritualurile specific – de la întinsul plaselor, până la sortarea capturii, vor găti alături de localnici și se vor bucura de frumusețea și autenticitatea zonei. “Am conceput această experiență în așa fel încât să ne apropie și să ne conecteze la spiritul locului. În cele trei zile petrecute împreună, vom trăi alături de o familie din Delta Dunării, vom contribui la procurarea propriei noastre hrane, vom mânca alături de oamenii de acolo, le vom afla poveștile și obiceiurile și vom aduce la București o parte a acestei experiențe. De aceea, pentru mine, Voiaj în Delta Dunării este un manifest cultural, prin excelență.”, afirmă fotograful Sorin Onișor.Voiaj în Delta Dunării la Bistro Ateneu

Pentru realizarea meniului serii de 12 iunie, chef Alexandru Dumitru, câștigător al Premiului Terroir, pentru colaborarea cu producătorii locali, oferit de Gault & Millau, în 2018, va lucre alături de francezul Emmanuel Perrodin, un bucătar extrem de apreciat internațional, care a cucerit publicul din România anul acesta, când a gătit pentru dineul Goût de France, găzduit în luna martie de Ambasada Franței la București. “Ca reprezentant al gastronomiei românești, moderne, pentru mine, este vital să descopăr producători și artizani locali, să lucrez cu plante, legume și cărnuri românești. Mă bucur că am ocazia să fac această incursiune alături de oameni pasionați și, mai mult, că alături de Cristian Preotu și Sorin Onișor îi voi putea prezenta lui Emmanuel o latură sălbatică, extrem de frumoasă a țării noastre, care este, după părerea mea, prea puțin valorificată în prezent.”, afirmă chef Alexandru Dumitru, co-proprietar Bistro Ateneu.

Odată întorși în București, cei doi bucătari vor crea 5 preparate rafinate, care vor combina ingredientele adunate, cu tehnici moderne, creând o adevărată improvizație gastronomică. “Întregul meniu va fi un dialog desfășurat pe două planuri – între fiecare chef și materiile sale prime și între noi, chefii. Îl admir foarte mult pe Alexandru Dumitru, mi se pare un profesionist extrem de talentat, și sunt fericit că voi avea ocazia să gătesc alături de el într-un context atât de plăcut”, declară Emmanuel Perrodin.

“Această experiență vine în completarea angajamentului pe care fiecare dintre noi și l-a asumat în meseria sa – acela de a promova cultura și valorile autentice. Unul dintre obiectivele activității noastre este să contribuim activ la păstrarea tradițiilor și suflului local, la încurajarea producătorilor și a artizanilor, care ne reprezintă și ne fac cinste. Astfel, grupul nostru rămâne un promotor al gastronomiei, vinurilor și artei, atât în România, cât și în străinătate.”, închide Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.Voiaj în Delta Dunării la Bistro Ateneu

Oaspeții care vor să participe la cina-eveniment Voiaj în Delta Dunării își pot rezerva locul sunând la 0742.080.909 sau trimițând un email pe adresa office@lemanoir.ro. Prețul meniului degustare gastronomică este de 350 Lei / persoană.

Despre Grupul Le Manoir

Fondat de către Cristian și Maria Preotu, grupul românesc Le Manoir activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor premium, sub următoarele branduri: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry și Petit Bateau, restaurantele bucureștene Relais & Châteaux Le Bistrot Français, La Vinuri, Corto Maltese, SushiRoom și Bistro Ateneu.

Despre Alexandru Dumitru

Alexandru Dumitru are 7 ani de experiență în bucătărie, el lucrând, începând cu anul 2012, în restaurante precum Waldorf Astoria din Berlin, Auberge du Soleil, California sau Atra Doftana, din comuna Valea Doftanei. Aici, în 2018, profesionistul a fost premiat de către Ghidul Gault & Millau Romania cu distincția Terroir – pentru colaborarea cu producătorii locali. În prezent, Chef Alexandru Dumitru este head chef al localului Bistro Ateneu, din București, și unul dintre cei mai apreciați bucătari din țară, care contribuie la dezvoltarea bucătăriei românești moderne.

Despre Emmanuel Perrodin

Emmanuel Perrodin, la bază istoric, este un chef francez recunoscut pentru felul în care tratează relația dintre artă și gastronomie. Cu o experiență de peste 15 ani în bucătărie, Emmanuel este co-fondator al proiectului OEuvres Culinaires Originales – evenimente culinare, multisenzoriale, care aduc împreună chefi, artiști plastici, DJ-i, graficieni, autori -, fost președinte al Conservatorului Internațional al Bucătăriei Mediteraneene și membru al alianței de profesioniști culinari Gourméditerranée. Printre spectacolele create de el, se numără – Gustul artei sau În carnea sunetului.

Despre Sorin Onișor

Sorin Onișor este unul dintre cei mai apreciați fotografi români. Începând cu anul 2007, artistul colindă satele românești, de la așezările montane, la cele din Delta Dunării, pentru a captura magia tradițiilor uitate.

Data actualizarii: 11/06/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close