Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Casa Jienilor Agricultori – Un restaurant traditional romanesc bine asezat

Sunt doua restaurante cu numele acesta in Bucuresti, Casa Jienilor, destul de aproape unul de celalalt, totusi: unul in Agricultori, in spatele Bisericii Matasari, si celalalt in Fainari.

Casa Jienilor Agricultori pare sa fie fratele mai mare (ca intindere) si mai bogat, desi nu stiu daca acesta a fost deschis primul. Stiu despre ele de multa vreme, totusi, asa ca mai putin conteaza.

Casa Jienilor Agricultori e o aparitie distincta in frumosul si romanticul cartier de roman al Bucurestiului vechi, cu istorie, multa poezie si un farmec pe care putine alte parti ale batranului oras il mai pastreaza. Am pus poze cu imprejurimile, vedeti bine despre ce vorbesc…

Surpriza vine de la marimea domeniului si a casei, in primul rand. Ca sa ajungi la casa boiereasca din spate treci printr-o lunga si larga curte, asfaltata toata si facuta garaj, desigur, cu toate ca pe strazile acelea nu prea ai avea nevoie de asa ceva, ci de o gradina frumoasa, mai degraba.

Am numarat trei niveluri la Casa Jienilor din Agricultori: la parter au un spatiu mic, restul fiind bucatarii si alte asemenea, probabil, apoi un salon mare pe tot etajul intai, si inca un salon la urmatorul, ce pare sa fie o mansarda suprainaltata.

E curat la Casa Jienilor Agricultori, e destul de bine amenajat, clasic, cuminte, traditional, au fete de masa albe, foarte multe plante, flori naturale pe fiecare masa (cu exceptia alei mele). Au acoperit geamurile cu perdele si draperii, nu vezi mai nimic afara. Sa ai tot ce se vede in poze in jur, sa ai Biserica Matasari alaturi, sa ai Bucurestiul vechi plin de farmec, strazile acelea cu nume din filme, si tu sa acoperi geamurile ca sa nu le vada oamenii, spune multe despre cei de acolo, de la Casa Jienilor Agricultori.

Le-am mai scazut putin nota la ambianta si pentru ca aveau o muzica nemteasca de estrada si, mai ales, pentru ca nu aveau ventilatie, sau nu ii dadusera drumul, si devenea neplacut cand salonul incepea sa se umple, asa cum a fost in acea dupa-amiaza.

Mancarea e cea pe care o stiam de la vizitele trecute, si cea la care te si astepti cand citesti numele restaurantului, de altfel. Bucatarie traditionala romaneasca, desigur, cu felurile cunoscute, nimic nou sau vreo incercare de iesire din rand.

Am luat o ciorba de fasole foarte buna, cu ceapa si cu paine de casa, foarte buna si aceasta, o pastrama de oaie ci mamaliga si usturoi, prezentata ca fiind cea mai buna mancare de la Casa Jienilor din Agricultori, limba cu masline si ciulama de pui. Pastrama a fost asa si asa, putin cam tare si foarte sarata; mamaliga buna, usturoiul bun si el, dar cam prea diluat si putin; limba cu masline a avut un sos cu gust pregnant de bulion ieftin, si maslinele cele mai ieftine, de asemenea; apoi, mi-au garantat ca ciulamaua e cu smantana, nu cu faina, altfel nu as fi luat-o, insa nu a fost sa fie… 🙁

Preturile sunt rezonabile la Casa Jienilor din Agricultori, ceva mai mici decat la restaurantele cu specific traditional romanesc din centru, si care au mancare si mai proasta de atat, la urma urmei.

Serviciul a fost destul de bun. De mine s-a ocupat o chelnerita vanjoasa, dezinvolta, sigura pe ea, obisnuita cu munca.

Clienti multi la Casa Jienilor din Agricultori, majoritatea in grupuri mari si foarte mari, cu familii sau sarbatorind cate ceva, dupa cum erau imbracati. Si tot veneau…

Casa Jienilor Agricultori e, asadar, un restaurant corect cu specific romanesc traditional, cu mancare bunicica, mai ales daca tii seama ca e un restaurant de volum, de trafic mare, si cu preturi accesibile. Pentru cei din cartier e o alegere naturala, desigur… (GB – februarie 2018)

Casa Jienilor (Fainari)

Un restaurant romanesc asezatCasa Jienilor din strada Fainari e sora mai mica a Casei Jienilor din Agricultori - acela un restaurant mult mai mare ca suprafata si volum. Amandoua sunt restaurante ...

Data actualizarii: 23/04/2020

Casa Jienilor (Agricultori)  - Str. Agricultori, nr. 12 (Biserica Matasari)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close