Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context... 18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Diferenta dintre marile restaurante si celelalte o vezi, cu adevarat, la legume si la sosuri. Nu la carne, la peste si la ce mai poti primi intr-o farfurie. Replica lui Paul Bocuse, cum ca „un peste e un excelent pretext pentru un sos bun”, e o sinteza foarte plastica si elocventa in aceasta privinta.

Am mancat in toate restaurantele mari din Bucuresti, am fost acolo si cu oameni care au mancat in cele mai mari si mai scumpe restaurante din lume si am discutat cu ei mult despre mancare. Am mancat foarte bine, si mancam din ce in ce mai bine, de la o luna la alta. Am observat si eu, si mi-au confirmat si ei ca in ultimii doi, trei ani, restaurantele din Bucuresti au ajuns foarte departe, cele mai bune de la noi putand sta oricand alaturi de cele mai bune din marile capitalele si orase ale lumii.

Am mancat legume bune in aceste restaurante, desigur, atent alese si bine pregatite. Dar nu-mi mai aduc aminte ce si cum erau. Exista, insa, un restaurant in Bucuresti, in care ies cu mult in evidenta fata de legumele din toate celelalte restaurante, si asta la distanta considerabila. Si oamenii mari cu care am fost acolo mi-au spus acelasi lucru, ca au trecut poate ani de zile de cand nu au mai mancat legume care sa le scoata o exclamatie de uimire.

Am incercat de mai multe ori sa nu mai mananc carne, sau sa mananc mult mai putina. Nu am reusit vreodata mai mult de o zi, o zi si jumatate. Cei cu care am fost aseara la cina mi-au spus ca li s-a intamplat exact la fel, dar ca, iata, e prima data cand isi dau seama ca ar putea avea un pranz si o cina nu doar ca fara carne sau peste, deloc, ci chiar una care le-ar face cu adevarat placere.

Am zambit, pentru ca si eu imi spuneam exact acelasi lucru…

PS: Sa nu va ganditi la legume proaspete, dimineata culese de la tara de o taranca batrana, de departe, pe unde nu a trecut vreodata roata de tractor sau picior de agricultor cu vermorelul in spate, si aduse la Bucuresti cu elicopterul. Ar fi prea simplu. Nu, la legumele acelea care au ajuns aseara in farfuria noastra, Alex si cei de langa el au muncit din greu, nu gluma! Le-au preparat, le-au combinat in multe feluri, au adaugat de toate…

Si o intrebare scurta:

Cate restaurante aveti in oras, la care sa verti sa mergeti in mod special pentru legume?

View Results

Loading ... Loading ...

Cele mai bune legume

Alex Petricean

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul acesta. Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit? ...

MAIZE

MAIZE, laboratorul gastronomiei fine a Bucurestiului, versiunea Chef Daniel Palici Am mancat de foarte multe ori la Maize, si de fiecare data foarte bine, chiar daca nu am mai scris despre ei. ...

Data actualizarii: 31/03/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close