Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret

White Horse, restaurant in zona Beller - Piata DorobantilorAm revenit la White Horse dupa destul de multa vreme si l-am gasit neschimbat – dupa cum ma si asteptam, de altfel. Asa ca nu mai reiau ce am scris data trecuta legat de ambianta. Terasa e la fel de frumoasa, foarte cocheta, aranjata cu gust.

Cred ca au scurtat meniul la White Horse. E bine facut, preponderent bucatarie italiana. Am luat un singur fel acum, un file de cod in sos de midii si sofran cu cartofi copti. Frumos prezentat, portia destul de mare. Pestele destul de bun, cartofii la fel, sosul fara gust.

Serviciul foarte bun, ca si data trecuta. Preturile nu sunt mici deloc, insa nu exagerate, mai ales pentru un restaurant din Beller – Piata Dorobantilor. Clienti erau destui, pareau obisnuiti ai localului.

White Horse e un restaurant frumos, cu o terasa frumoasa, cu mancare destul de buna, servicii bune, asa ca e de luat intotdeauna in calcul cand sunteti in zona Dorobantilor. (GB – august 2018)

White Horse, cantina chic a Dorobantilor

White Horse e unul dintre restaurantele vechi ale bucurestiului, foarte vechi, chiar, si destul de faimos pe vremuri. Cred ca au dat lovitura cand au pus mancarea la vedere, au scos-o in tavi si in diverse vase, pe o masa, si cineva iti punea in farfurie direct de acolo. Niciun restaurant nu mai facuse asta atat de la vedere, si cu mancare buna, incat increderea clientilor a crescut exponential, si numarul lor, pe cale de consecinta.

White Horse au o casa maricica pe George Calinescu, unde incepe din Beller, o casa veche, foarte pitoreasca si frumoasa, pe care au amenajat-o cu cap, intr-un stil retro occidental, chiar englezesc, foarte de efect, si asta. La parter au un bar, la etaj un salon mic, pe care l-au extins si in spate, foarte posibil cu spatiul din alta casa, ceva ce aduce cu un pod suprainaltat. Si au si o mansarda, a casei din fata, in care au amenajat un spatiu de joaca pentru copii – cel din poze.

Tot spatiul e foarte bine amenajat, numai cu lemn, maro inchis, aproape negru, iar peretii micului salon din fata sunt stacojii. Si mobilierul e frumos, vintage, de calitate.

Gradina White Horse din stanga casei a aparut mult mai tarziu, dupa mai mult de 15 ani, cred ca pein 2012. Si aceasta pare sa fie cumparata sau imprumutata de la vecini. E si ea frumos amenajata, intr-un stil mai spre meridional, de data aceasta. Au cateva mese, flori rosii, atmosfera de vacanta.

Mi-au spus ca iarna mentin conceptul cu mancarea gatita vrac, expusa, insa vara, cand toata lumea sta pe terasa, e cu meniu. Au un meniu destul de lung la White Horse, bucatarie internationala simpla, dar mai mult spre specificul italian, cu feluri clasice, cunoscute, fara surprize, cate putin din toate. Au si niste meniuri ale zilei, tot asa, cu mancare de astamparat foamea, nu delicatese sau lucruri sofisticate.

E mancare obisnuita la White Horse, muncita, facuta cu grija, dar fara talent. Exces de ulei in vinetele cu parmezan, cred ca as fi scos din ele un paharut de tuica intreg cu ulei. Exces de sos si la paste, parea mai degraba ca sosul de branza era felul principal, si pastele ca adaos. Si la peste a pus prea mult ulei. Legumele au fost bune, broccoli surprinzator de bine facut, fiert exact cat trebuie.

Servicul a fost bun la White Horse, grijuliu, atent, rapid; putin afectat, din aceia care folosesc fraze lungi in loc de cele scurte, crezand ca e mai elegant: „Ce modalitate de plata doriti sa folositi?”, in loc de „Platiti cu cardul?”, si alte asemenea. Preturile normale.

Am pus White Horse in Lista Restocracy cu cele mai bune restaurante din Bucuresti pentru ca suntem la inceput, si litsa nu e completa, insa nu cred ca va ramane prea mult aici, pe masura ce intra alte restaurante mari in Lista si cele din partea ei de jos vor trebui sa iasa, unul cate unul…

White Horse e un bistrou, mai degraba, un fel de cantina de buna calitate pentru cei care locuiesc si lucreaza in zona. Seara cred ca se activeaza si barul, e un tip de ambianta care place oamenilor, mai ales strainilor. Presupun ca va fi acolo si cand voi iesi la pensie, aratand cam la fel… (GB – iunie 2017)

White Horse restaurant in zona Beller din Dorobantilor

 

Data actualizarii: 09/09/2019

White Horse, august 2018  - Str. George Calinescu, nr. 4A (Piata Dorobantilor)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close