Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by Patrizia Am citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra! P...

Loft: cina in hala tipografiei Am aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua Zexe Zahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatii Arata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining... Am revenit la ...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi ani A fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit... M-...

Boemetru Cand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabile Am reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listei Am promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit ...

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

Journey Pub: locul de joaca al studentilor si liceenilor din centrul o...

Green Hours, un local iconic al Bucurestiului Green Hours este unul...

Gradinile ascunse ale Bucurestiului Suento by Gram se cheama asa pe...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

Coborarea Am scris foarte de bine despre restaurantul Sardin acum a...

Lamentabil The Old Sibiu e un restaurant cu cativa ani in spate. Il...

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoare Copper's Pub...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara? Am revenit l...

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

Un restaurant mai mare decat bucatarul Am revenit la Mozzafiato dup...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu ...

Paul, mai multa atentie la gust! M-am tot uitat pe site-ul si pe Fa...

1 comentarii

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

(fostul aranjament si concept al Plated, pe care l-au avut la vizita d...

Afiseaza
comentarii

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret

White Horse, restaurant in zona Beller - Piata DorobantilorAm revenit la White Horse dupa destul de multa vreme si l-am gasit neschimbat – dupa cum ma si asteptam, de altfel. Asa ca nu mai reiau ce am scris data trecuta legat de ambianta. Terasa e la fel de frumoasa, foarte cocheta, aranjata cu gust.

Cred ca au scurtat meniul la White Horse. E bine facut, preponderent bucatarie italiana. Am luat un singur fel acum, un file de cod in sos de midii si sofran cu cartofi copti. Frumos prezentat, portia destul de mare. Pestele destul de bun, cartofii la fel, sosul fara gust.

Serviciul foarte bun, ca si data trecuta. Preturile nu sunt mici deloc, insa nu exagerate, mai ales pentru un restaurant din Beller – Piata Dorobantilor. Clienti erau destui, pareau obisnuiti ai localului.

White Horse e un restaurant frumos, cu o terasa frumoasa, cu mancare destul de buna, servicii bune, asa ca e de luat intotdeauna in calcul cand sunteti in zona Dorobantilor. (GB – august 2018)

White Horse, cantina chic a Dorobantilor

White Horse e unul dintre restaurantele vechi ale bucurestiului, foarte vechi, chiar, si destul de faimos pe vremuri. Cred ca au dat lovitura cand au pus mancarea la vedere, au scos-o in tavi si in diverse vase, pe o masa, si cineva iti punea in farfurie direct de acolo. Niciun restaurant nu mai facuse asta atat de la vedere, si cu mancare buna, incat increderea clientilor a crescut exponential, si numarul lor, pe cale de consecinta.

White Horse au o casa maricica pe George Calinescu, unde incepe din Beller, o casa veche, foarte pitoreasca si frumoasa, pe care au amenajat-o cu cap, intr-un stil retro occidental, chiar englezesc, foarte de efect, si asta. La parter au un bar, la etaj un salon mic, pe care l-au extins si in spate, foarte posibil cu spatiul din alta casa, ceva ce aduce cu un pod suprainaltat. Si au si o mansarda, a casei din fata, in care au amenajat un spatiu de joaca pentru copii – cel din poze.

Tot spatiul e foarte bine amenajat, numai cu lemn, maro inchis, aproape negru, iar peretii micului salon din fata sunt stacojii. Si mobilierul e frumos, vintage, de calitate.

Gradina White Horse din stanga casei a aparut mult mai tarziu, dupa mai mult de 15 ani, cred ca pein 2012. Si aceasta pare sa fie cumparata sau imprumutata de la vecini. E si ea frumos amenajata, intr-un stil mai spre meridional, de data aceasta. Au cateva mese, flori rosii, atmosfera de vacanta.

Mi-au spus ca iarna mentin conceptul cu mancarea gatita vrac, expusa, insa vara, cand toata lumea sta pe terasa, e cu meniu. Au un meniu destul de lung la White Horse, bucatarie internationala simpla, dar mai mult spre specificul italian, cu feluri clasice, cunoscute, fara surprize, cate putin din toate. Au si niste meniuri ale zilei, tot asa, cu mancare de astamparat foamea, nu delicatese sau lucruri sofisticate.

E mancare obisnuita la White Horse, muncita, facuta cu grija, dar fara talent. Exces de ulei in vinetele cu parmezan, cred ca as fi scos din ele un paharut de tuica intreg cu ulei. Exces de sos si la paste, parea mai degraba ca sosul de branza era felul principal, si pastele ca adaos. Si la peste a pus prea mult ulei. Legumele au fost bune, broccoli surprinzator de bine facut, fiert exact cat trebuie.

Servicul a fost bun la White Horse, grijuliu, atent, rapid; putin afectat, din aceia care folosesc fraze lungi in loc de cele scurte, crezand ca e mai elegant: „Ce modalitate de plata doriti sa folositi?”, in loc de „Platiti cu cardul?”, si alte asemenea. Preturile normale.

Am pus White Horse in Lista Restocracy cu cele mai bune restaurante din Bucuresti pentru ca suntem la inceput, si litsa nu e completa, insa nu cred ca va ramane prea mult aici, pe masura ce intra alte restaurante mari in Lista si cele din partea ei de jos vor trebui sa iasa, unul cate unul…

White Horse e un bistrou, mai degraba, un fel de cantina de buna calitate pentru cei care locuiesc si lucreaza in zona. Seara cred ca se activeaza si barul, e un tip de ambianta care place oamenilor, mai ales strainilor. Presupun ca va fi acolo si cand voi iesi la pensie, aratand cam la fel… (GB – iunie 2017)

White Horse restaurant in zona Beller din Dorobantilor

 

Data actualizarii: 09/09/2019

White Horse, august 2018  - Str. George Calinescu, nr. 4A (Piata Dorobantilor)