Domnul Alexandru Consulea construieste la noul sau restaurant Amalgam, de la Piata Charles de Gaulle, Noua Bucatarie Urbana Romaneasca , o bucatarie creativa care foloseste produse si ingrediente preponderent romanesti. Lady chef si experimentator sef este doamna Tanta Necula. Mancarurile pregatite de dansul la Amalgam sunt diferite de cele de la restaurantele lui Zexe, unde cauta sa recupereze vechile retete ale Bucatariei Romanesti Boieresti, in mare parte uitate. Si-a propus ca niciunul dintre felurile de mancare de la Zexe sa nu apara la Amalgam, si invers.
Am fost invitati sa incercam Noua Bucatarie Urbana Romaneasca a domnului Alexandru Consulea, in ceea ce a devenit una dintre cinele memorabile la care am luat parte, cu cele mai bune deserturi, dintre cele facute de Ana Consulea, fiica domnului Consulea, si cu cele mai bune vinuri, printre altele.
Mai jos enumar ce am mancat la Amalgam, cu mentiunea ca or mai fi fost si alte feluri de care nu-mi aduc aminte acum…
- Pastă de năut cu chimen și semințe de dovleac
- Vinete cu spumă din mămăligă destructurată
- Icre de știuca și caviar de somon
- Pate de ficat de pasărecu cognac și nucșoară
- Jumări de rață prăjite în propria grăsime
- Saramura de creveți ușor picantă
- Paste cu brânza de burduf și unt de capră
- Borș de măruntaie cu gâți
- Ciorbă cu perișoare din mangaliță
- Storceag de morun
- Supă cremă de porumb
- File de morun
- Creveți oltenești de captură cu praz, usturoi roz și sos de vin
- Tocăniță de vită cu hribi și mămăliguță
- Iepure cu praz și măsline
- Mușchi de vită
- Ceafă de mangaliță
- Porumbel
- Șnițel din cerb lopătar
- Pița cu piept de rață
- Hamburger vegan
- Salată verde cu sos de iaurt sau lămâie
- Salată de hribi cu arpagic și cuișoare
- Cartofi prăjiți în untură de rață
- Piure alifiat cu unt de capră sau prăjit
- Sparanghel la tigaie cu unt și parmezan
- Sote de hribi
- Nenumărate deserturi făcute de Ana Consulea
Noua Bucatarie Urbana Romaneasca Amalgam
Laboratoarele Amalgam
Comentarii (2)
unde Dumnezeu au incaput atatea?
Timp de doua zile, de la pranz, seara si apoi iarasi a doua zi la pranz… GB