Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Afiseaza
comentarii

Chef Ricardo Deus la Dancing LobsterO cina portugheza memorabila cu peste si fructe de mare la Dancing Lobster, cu care au concurat la Topul Mancarurilor 2019, in faza de preselectie. Cheful portughez din Algarve, Ricardo Deus i-a impresionat pe membrii juriului. Meniul de cina portugheza autentica pregatit de Chef Ricardo Deus:

  • Ceviche de barbun captura Insulele Azore
  • Mero – peste captura Insulele Azore cu arome de Cataplana
  • Bacalhau / cod portughez maturat in sare cu piure de usturoi, legume sotate si sos coulis de ardei
  • Stridie portugheza si saint Jacques
  • Tartar de carabineiro si homar
  • Caracatita la gratar cu “migas de broa” piure de usturoi si cartof umlut cu “morcela”
  • Platou de fructe de mare – creveti carabineiro, creveti tiger, creveti Jumbo, baby languste, scoici “ameijoas á bulhão pato”, creveti “ á guilho”

Peste si fructe de mare sunt aduse cu avionul din Portugalia – continent si insulele Azore – de doua ori pe saptamana. Furnizorii Dancing Lobster colaboreaza cu cele mai bune restaurante din lista Worlds 50 Best Restaurants din SUA, Franta, Marea Britanie si Spania. „Abundența și calitatea înaltă a peștilor prinși în apele portugheze sunt direct corelate cu existența unor condiții favorabile de temperatură, lumină, salinitate, plancton și oxigen.  Pe lângă generozitatea naturii, există și o înțelepciune a pescarilor care, de-a lungul generațiilor, pastreaza tehnicile de pescuit  tradiționale si permit pastrarea prospețimii și calitatii superioare ale pestilor chiar și după ce au fost pescuiti. Doar un gratar și sare marina sunt necesare pentru a te bucura de aroma completă a peștilor si fructelor de mare portugheze.”

Chef Ricardo Deus la lucru
Acvariile Dancing Lobster

 

Data actualizarii: 30/11/2019

  • Restaurant Dancing Lobster :

    Pentru o informare corecta a clienților nostri si pentru inlaturarea impresiilor gresite menționam ca pestele si fructele de mare sunt transportati si păstrati in următoarele forme:

    – Pestele de captura origine Atlanticul de Nord si bivalvele precum stridiile si vongolele sunt transportate si pastrate la temperatura de refrigerare 0- 5°C

    – Crustaceele vii precum homarii, langustele si crabii sunt transportati vii si pastrati in acvariu special cu salinitate si temperatura adecvata a apei;

    – Crustaceele expuse in vitrina de gheata precum homarii, langustele, crevetii tiger, crevetii jumbo, carabineiro etc. sunt ultracongelate la bordul navelor de pescuit, fiind transportate si conservate la temperatura de congelare -18, -20 °C

    Homarii din acvariul restaurantului fac parte din specia “European Lobster” si sunt de culoarea albastra iar in reteaua magazinelor Metro, homarii vii sunt de origine Canada sau America de Nord, din specia “Main Lobster”.

  • Lobsters congelat :

    Aa va zica sef ricardo de lobsters morti din spate din congelator pe care jose patronu il obliga sa scape de ei sau de peate vechi sau cumparat de la metro..atentie mare la peste eu am lucrat ca ospatar acolo si nu am dc sa mint nu toata mancarea este proaspata

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close