O cina portugheza memorabila cu peste si fructe de mare la Dancing Lobster, cu care au concurat la Topul Mancarurilor 2019, in faza de preselectie. Cheful portughez din Algarve, Ricardo Deus i-a impresionat pe membrii juriului. Meniul de cina portugheza autentica pregatit de Chef Ricardo Deus:
Ceviche de barbun captura Insulele Azore
Mero – peste captura Insulele Azore cu arome de Cataplana
Bacalhau / cod portughez maturat in sare cu piure de usturoi, legume sotate si sos coulis de ardei
Stridie portugheza si saint Jacques
Tartar de carabineiro si homar
Caracatita la gratar cu “migas de broa” piure de usturoi si cartof umlut cu “morcela”
Platou de fructe de mare – creveti carabineiro, creveti tiger, creveti Jumbo, baby languste, scoici “ameijoas á bulhão pato”, creveti “ á guilho”
Peste si fructe de mare sunt aduse cu avionul din Portugalia – continent si insulele Azore – de doua ori pe saptamana. Furnizorii Dancing Lobster colaboreaza cu cele mai bune restaurante din lista Worlds 50 Best Restaurants din SUA, Franta, Marea Britanie si Spania. „Abundența și calitatea înaltă a peștilor prinși în apele portugheze sunt direct corelate cu existența unor condiții favorabile de temperatură, lumină, salinitate, plancton și oxigen. Pe lângă generozitatea naturii, există și o înțelepciune a pescarilor care, de-a lungul generațiilor, pastreaza tehnicile de pescuit tradiționale si permit pastrarea prospețimii și calitatii superioare ale pestilor chiar și după ce au fost pescuiti. Doar un gratar și sare marina sunt necesare pentru a te bucura de aroma completă a peștilor si fructelor de mare portugheze.”
Pentru o informare corecta a clienților nostri si pentru inlaturarea impresiilor gresite menționam ca pestele si fructele de mare sunt transportati si păstrati in următoarele forme:
– Pestele de captura origine Atlanticul de Nord si bivalvele precum stridiile si vongolele sunt transportate si pastrate la temperatura de refrigerare 0- 5°C
– Crustaceele vii precum homarii, langustele si crabii sunt transportati vii si pastrati in acvariu special cu salinitate si temperatura adecvata a apei;
– Crustaceele expuse in vitrina de gheata precum homarii, langustele, crevetii tiger, crevetii jumbo, carabineiro etc. sunt ultracongelate la bordul navelor de pescuit, fiind transportate si conservate la temperatura de congelare -18, -20 °C
Homarii din acvariul restaurantului fac parte din specia “European Lobster” si sunt de culoarea albastra iar in reteaua magazinelor Metro, homarii vii sunt de origine Canada sau America de Nord, din specia “Main Lobster”.
Aa va zica sef ricardo de lobsters morti din spate din congelator pe care jose patronu il obliga sa scape de ei sau de peate vechi sau cumparat de la metro..atentie mare la peste eu am lucrat ca ospatar acolo si nu am dc sa mint nu toata mancarea este proaspata
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.
Comentarii (2)
Pentru o informare corecta a clienților nostri si pentru inlaturarea impresiilor gresite menționam ca pestele si fructele de mare sunt transportati si păstrati in următoarele forme:
– Pestele de captura origine Atlanticul de Nord si bivalvele precum stridiile si vongolele sunt transportate si pastrate la temperatura de refrigerare 0- 5°C
– Crustaceele vii precum homarii, langustele si crabii sunt transportati vii si pastrati in acvariu special cu salinitate si temperatura adecvata a apei;
– Crustaceele expuse in vitrina de gheata precum homarii, langustele, crevetii tiger, crevetii jumbo, carabineiro etc. sunt ultracongelate la bordul navelor de pescuit, fiind transportate si conservate la temperatura de congelare -18, -20 °C
Homarii din acvariul restaurantului fac parte din specia “European Lobster” si sunt de culoarea albastra iar in reteaua magazinelor Metro, homarii vii sunt de origine Canada sau America de Nord, din specia “Main Lobster”.
Aa va zica sef ricardo de lobsters morti din spate din congelator pe care jose patronu il obliga sa scape de ei sau de peate vechi sau cumparat de la metro..atentie mare la peste eu am lucrat ca ospatar acolo si nu am dc sa mint nu toata mancarea este proaspata