Chef Paul Oppenkamp aduce noi combinații inedite în meniul Hard Rock Cafe București
Meniul Hard Rock Cafe este completat, începând din această săptămână, cu noi sortimente care îmbină rețetele americane cu produse românești, cum ar fi porcul Mangalița sau Feteasca Neagră. Noile preparate sunt concepute de celebrul Chef Paul Oppenkamp, recunoscut la nivel global pentru creativitatea sa și experiențele oferite consumatorilor.
“Suntem foarte încântați să oferim noi alegeri clienților noștri, bazate pe rețetele lui Chef Paul Oppenkamp. Fie că vorbim de burgerul cu porc Mangalița sau de coastele glazurate cu sos barbeque și Caloian Fetească Neagră, noile combinații completează diversitatea din meniul nostru cu o paletă interesantă: fuziunea dintre rețetele americane care ne-au consacrat și gusturile românești.”, a declarat Marius Baban, Directorul General Hard Rock Café București
Chef Paul Oppenkamp și-a început cariera la doar 14 ani și, până la 24 de ani, a devenit Executive Chef, datorită creativității și pasiunii pe care o pune în produsele pe care le concepe. În ultimii 8 ani, Chef Paul Oppenkamp a dezvoltat un concept unic de restaurant în București, bazat pe originalitatea sa, iar anterior a coordonat restaurante de top din toată lumea.
Noile produse incluse în exclusivitate în meniul Hard Rock Cafe Bucureşti sunt:
MANGALIȚA PORK BURGER – Burger din carne de porc de Mangalița, acoperit cu legume în stil asiatic și castraveți murați, într-o chiflă rumenită, peste care se adaugă sos din arahide și nucă de cocos.
CHICKEN FRIED-BEEF SIRLOIN STEAK SANDWICH – Sandwich cu steak de vită, la fel de fraged ca puiul prăjit, frunze de salată, felii de murături asortate și maioneză cu muștar Dijon. Servit alături de macaroane cu patru feluri de brânză.
TEX-MEX CHILI CHEESEBURGER – Steak burger din carne proaspătă de vită Angus, acoperit cu chili salsa din roșii proaspete, tortilla chips și chili de vită ușor picant, servit într-o chiflă rumenită, cu felii de brânză Cheddar, ardei jalapeno și frunze de salată verde.
RED WINE FETEASCĂ NEAGRĂ BBQ-SAUCE-GLAZED PORK RIBS – Coaste de porc gătite la foc mic, dublu glazurate cu sos de barbeque și Caloian Fetească Neagră, servite cu cartofi prăjiți în unt aromat cu usturoi, salată dulce-acrișoară de varză roșie și chutney revigorant din mere și muștar.
Meniul “American by heart, Romanian by taste” va fi disponibil pentru o perioadă limitată, așa că vă invităm să încercați cât mai curand noile produse la Hard Rock Cafe București. Rezervări la 0754 400900.
Hard Rock Cafe: cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foie gras
Credeam ca lumea se duce la Hard Rock Cafe mai mult pentru spectacole, insa am vazut destui oameni si cand nu se auzeau decat broastele din Herastrau in jur.
E un restaurant imens, amenajat asa cum te-ai si astepta sa-l gasesti, de fapt, cu tot felul de lucruri si obiecte legate de muzica americana. Au si un magazin din care le poti lua si pentru acasa, daca esti dintre aceia care isi tapeteaza dormitorul cu pozele cantaretilor. Teasa e surprinzator de mica, fata de imensitatea salii, si e destul de banal amenajata.
Meniul de la Hard Rock Cafe e american, asa cum te-ai si astepta, iarasi. Salate, multi cartofi, diverse sandviciuri si street-food-uri cu denumiri mexicane, burgers, piept si aripioare de pui, coaste de porc, afumatri, calamari pane si tot felul de alte lucruri pe care nu indraznesti sa-i spui doctorului ca le-ai mancat. Si sosuri grele, evident. Multe sunt bune la gust, dar atat cat poate sa fie o astfel de mancare americana, facuta doar sa-ti astampere foamea.
Serviciul a fost bun, destul de rapid, cu chelneri tineri si cu multa energie. Nu prea ne-am inteles cu o chelnerita care nu stia sa spuna altceva decat ii spusesera la trainingul de la angajare, insa era un alt chelner fasnet in apropiere care s-a prins si care a rezolvat o parte dintre probleme.
Sa zicem ca mergeti la un restaurant din Bucuresti, si ca nu sunteti singur. Ii spuneti dinainte chelnerului ca vreti sa impartiti felurile de mancare, sa le puna pe mijloc si isi ia fiecare de acolo. Toti chelnerii din Bucuresti, aproape fara exceptie, va pun felul de mancare exact in mijloc si apoi asteapta sa-si bage fiecare furculita in farfuria comuna si sa manance da acolo. Daca nu ii ceri niste tacamuri separat pentru acea farfurie comuna, nu-i da prin cap sa aduca.
Nicio surpriza, deci, cand si chelnerita de la Hard Rock Cafe a facut la fel, desi insistasem dinainte ca vom imparti mancarea in trei.
Diferentele dintre chelneri incep sa fie vizibile la urmatoarele feluri. Unii dintre ei iti aduc deja un tacam separat la al doilea fel, bazandu-se pe discutia si rationamentul de la cel de dinainte. Insa altii nu. Incepi iar discutia cu tacamurile, si stai cuminte si astepti pana vine si al doilea set.
La fel si cu chelnerita noastra de la Hard Rock Cafe. Al doilea fel de mancare vine tot fara tacamuri, desi ii explicaseram deja ca nu vrem sa mancam „la comun”, de la cel de dinainte. A zis da, sigur, si a adus un set de tacamuri.
La al treilea fel, la fel! Tot fara tacamuri, iarsi explicatie ca nu vrem sa mancam „la comun”, toti cu furculitele in aceeasi farfurie. Cred ca daca s-ar fi ocupat de noi chelnerul cel fasnet s-ar fi prins din prima, si ar fi primit si ceva bacsis la sfarsit…
Preturile sunt mari la Hard Rock Cafe, o masa din aceasta „americana” in doi, cu un vin european bun iti scoate repede 300 de lei din portofel, daca nu si mai bine.
Erau multi clienti la Hard Rock Cafe, unii dintre ei si cu copii si cu intreaga familie. De ce dau ei atatia bani ca sa manance cartofi si piept de pui, nu prea inteleg. Dar sunt banii lor, nu ai mei… (GB – aprilie 2017)