Pata Negra au mers si mai departe cu serviciile de home delivery, si iti aduc mancarea acasa nu in cutii si cutiute, ci direct in vesela obisnuita a restaurantului! Ornata direct pe farfurie si gata de a fi pusa pe masa, exact ca la restaurant. Deci vine nu doar mancarea, ci restaurantul cu totul la tine acsa… 🙂
Daca scoateti si tacamurile si paharele de sarbatoare si deschideti o sticla de vin scump, puteti pune pozele direct pe Instagram si ii lasati pe multi cu gura cascata.
Ce am primit noi si se vede in poza sunt:
- Carpaccio de porc iberic Padron
- Morcilla de burgos
- Bravas cartofi
- Mistret la gratar cu salsa casei
- Cheese cake
Nu stiu daca si alte restaurante fac la fel, insa cred ca sistemul ar putea prinde foarte bine la restaurantele care sunt in zonele bogate ale Bucurestiului, cum e Dorobantiul lui Pata Negra, Primaverii, Kiseleff, unde nici nu sunt multe restaurante cu bucatarie fina. Asta pentru ca mancarea sa ajunga rezonabil de calda si sa nu se strice aranjamentul din cauza unui drum prea lung. Daca aveti exemple similare va rugam sa ne scrieti, ca sa le facem cunoscute cat mai multora. Multumim dinainte! (GB)
Angelica Ilie a inceput sa faca si bucatarie fina la Pata Negra.
Am revenit de multe ori la Pata Negra, pentru ca imi place cum gateste Angelica si pentru ca e aproape de mine. Se si vede ca sunt multe evaluari. Si se mai vede si ca notele pe care le-am dat au crescut aproape de fiecare data de la o vizita la alta, ceea ce nu e putin lucru. Se stie doar ca la majoritatea restaurantelor curba e pe dos…
Nu mai reiau ce am scris despre ambianta si despre servicii, nu e nicio schimbare acolo, si asta e de bine, din nou, pentru ca toate sunt asa cum trebuie. Despre mancare, insa, e de spus ca i-am inclus si pe ei il Lista restaurantelor cu bucatarie fina din Bucuresti, lista care nu e lunga deloc. Nu-mi dau seama daca Angelica Ilie a stiut dintotdeauna sa faca si bucatarie fina, pe langa cea spaniola traditionala, pe care o stapaneste perfect, sau a invatat asta din mers, in ultimii ani. Dar in ultimele luni mi-a aratat ce poate face si mancare sofisticata, si a si introdus o parte dintre aceste feluri in meniu. Asa ca acum gasiti la Pata Negra si mancarurile de inceput, cele spaniole clasice, dar si cateva de fine dining.
Nu stiu sa spun daca aceasta e o strategie comerciala buna sau nu, sa ai in acelasi restaurant si bucatarie traditionala si bucatarie fina. Dar cum amandoua sunt foarte bune la gust, inclin sa spun mai degraba ca da… (GB – iulie 2020)
Norocul Angelicai cu copiii buni…
Am primit referinte destul de bune despre Pata Negra si de la spaniolii aristocrati din Bucuresti, obisnuiti cu mancarea buna si cu marile restaurante. Ceea ce a reconfirmat ce am tot spus despre ei pana acum.
Cu ocazia ultimei vizite am descoperit si salonul de la etaj, despre care nu stiam. Seamana mult mai mult cu un salon de casa boiereasca decat cu unul de restaurant, ceea ce il face cu atat mai placut si mai interesant. Si a doua surpriza placuta la Pata Negra a fost serviciul. Au renuntat la chelnerii cu manusi albe si pusi sa faca un teatru caraghios. Un chelner foarte tanar chiar a vrut sa ne aduca si sa faca tot ce aveam nevoie si sa ne simtim bine. Se vedea asta pe el fara nici cel mai mic efort. Or, asta e esenta insasi a ospitalitatii! Restul sunt detalii si tehnicalitati care ajung subiect de atentie pentru parveniti si pentru cei mai incuiati la minte, de regula.
Ca sa fiu sincer, nu cred ca Angelica Ilie a facut aceasta schimbare radicala de servicii intentionat, cautand in mod special pe cineva care sa aiba innascut reflexul de client service, asa cum il are acel copil. Cred ca a fost mai degraba o intamplare. Dar, norocul ei… (GB – octombrie 2019)
Cel mai bun restaurant spaniol din Bucuresti
Pata Negra a ramas un restaurant constant de cand s-a deschis in elegantul cartier al Dorobantilor, acum cativa ani. Ceea ce e mai degraba de bine. In interior arata chiar putin mai bine decat il stiam, de la ultimele vizite, aranjamentul meselor e ceva mai elegant. L-am descris atunci, nu mai revin.
Mancarea e la fel la Pata Negra, cea care i-a justificat epitetul de “cea mai buna mancare spaniola din Bucuresti”, pe care il mentin. Acum… (citeste tot)
Bucataria spaniola a Angelicai Ilie la Pata Negra, si traditionala si fina
Salonul de la parter
Salonul de la etaj
Terasa Pata Negra
Eleganta strada Washington din Bucuresti…
Save