Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in Regie Restaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna... Cr...

5 comentarii
Afiseaza
comentarii

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate din Bucuresti

Terasa boema cu rinocer rosuMicul bistrou cu rinocerul mov (acum rosu), cum mai este alintat Voila, si-a capatat o anumita faima datorita gradinii si ambiantei boeme. Insa mancarea lui Radu Dumitrescu, chef si stapan al locului, merita chiar mai multa atentie decat atmosfera, dupa preferintele noastre. Au un meniu original, si creativitatea lui Radu se incadreaza perfect in context. Acum am luat o salata cu rosii confiate, foarte bune, un pasat de porumb foarte bun si el, desi prea iute pentru o anumita parte a clientelei. Apoi macrou cu humus, si ficatul de berbec, in mod special de mentionat.

In rest, la fel, toate bune, nimic schimbat, si asta cred ca si asteapta clintela neo-boema a lui Voila si a lui Radu Dumitrescu. Hipsterilor si post-boemilor, in general, le place “stabilitatea”, din acest punct de vedere. (GB – iulie 2019)

Neo-boema, versiunea cu investitii minime

O sa revin la Voila dupa ce voi termina studiile despre boema. Fiindca se pare ca nu mai exista in Romania o definitie actualizata a boemei, si nici cercetari sistematice pe acest subiect, m-am apucat sa schitez eu cate ceva, pornind de la cercetarile din alte tari. M-am uitat la definitia din dictionar. Boemi si boema asa cum sunt descrisi acolo, nu mai exista in Civilizatia Occidentala, nici la noi, nici in alta parte. Au aparut acum categorii noi, de neo-boema, post-boema, despre care o sa scriu in scurt timp. O abordare pragmatica ar fi sa folosim in continuare conceptul de „boema”, fiindca e cunoscut, folosit si, mai ales, bine marketat, dar sa intelegem prin asta post-boema, care e ceva cu totul si fundamental diferit.

Voila se incadreaza in definitiile si descrierile post-boemei, deci il voi numi un restaurant boem, printre altele pe care le-am inclus in aceasta categorie pe site. Unele dintre ele au o „boema” minutios fabricata de catre mari specialisti in marketing si publicitate, arhitecti si decoratori, care s-au ocupat de fiecare detaliu, altii au reusit sa construiasca o „boema” mai naturala, plecand de la spatii low profile, mai darapanate si (uneori intentionat si atent) neingrijite.

Voila Bistrot sau Bistrot Voila, cum vreti sa-i spuneti, face parte din aceasta a doua categorie. S-au… (citeste tot)

Saloanele Voila Bistrot
Terasa cu rinocerul rosu
Strada General Constantin Budisteanu in jurul Voila Bistrot

 

Radu Dumitrescu de la Voila, de la radio la bucatar, trecand prin banca

Radu Dumitrescu conduce de aproape patru ani bistroul Voila din Bucuresti, aflat in casa de patrimoniu de la numarul 18, pe strada Gral. Constantin Budisteanu. Nu sustine ca vei descoperi Sfantul Gra...

Radu Dumitrescu

Se numeste Radu Dumitrescu si este bucatar. Are 45 de ani, dintre care aproximativ 8 ani in bucatarie din asta serioasa, profesionista. Nu a facut nicio scoala de bucatarie si si-a luat diploma din ne...

Data actualizarii: 05/03/2021

Voila Bistrot  - Str. Gral. Constantin Budisteanu, nr. 18

  • Vasili :

    Slab

  • Livia Deaca :

    La restaurantul PENGYOU de pe strada Occidentului nr11 se mananca excelent. Bun,bun….

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close