Alte restaurante, cafenele, terase si alte localuri vizitate de catre evaluatorii nostri, care nu au fost incluse in...

Ord. dupa

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza d...

484 vizite

Restaurantul Bocca se afla in cartierul Primaverii din Bucuresti, in l...

135 vizite

YASOU, sau cum arata o taverna a zilelor noastre YASOU e primul res...

1993 vizite

Ublo Caffe, un bistrou in care ar fi bine sa stiti dinainte cine va se...

1946 vizite

Nicoresti, restaurantul romanesc lasat din tata-n fiu Nicoresti e u...

734 vizite

Mamizza, noul star pe aglomerata deja piata bucuresteana pizza & p...

5831 vizite

Trattoria Adagio-Romana, pentru studenti si trecatori pe care nu-i mai...

207 vizite

Trattoria Il Calcio Floreasca: vii fiindca ti-e foame! A trecut de ...

739 vizite

Casa Pescareasca Nelu Anca, romaneasca pana la ultima firimitura Ca...

698 vizite

eVarza Pub, perfect pentru cei care cauta mancarea ieftina, socializar...

1345 vizite

Sindbad: preturi mari pentru mancare submediocra, pentru turistii bezm...

686 vizite

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in Regie Restaurantul 1...

270 vizite

Te duci la Maccheroni pentru ceva anume, sau nu te duci la ei din acel...

737 vizite

Taupe Bistro Caffe, un loc din care nu iti ramane mai nimic in minte ...

1450 vizite

Sultan: mancare turceasca buna, ieftina si servita rapid Sultan e u...

825 vizite

Restaurantul Hotelului Capitol, scenariul unui film de epoca Cei ca...

302 vizite

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

709 vizite

Pizza Leggera, locul in care un italian suparat mi-a aratat cate mai a...

957 vizite

Il Capo: s-a deschis, dar de fapt s-a redeschis... Il Capo e un res...

582 vizite

Casa M60, boema cuminte, dupa reteta clasica Casa M60 e un nou rest...

1112 vizite

Avido: fetele inimoase si micul lor bistrou din Piata Floreasca ...

1498 vizite

Daca imi va scrie chelnerul de la Trattoria Verdi, ii fac cadou un man...

2127 vizite

Le Grenier a Pain: bistrou frantuzesc cu specific romanesc Le Greni...

489 vizite

Marele Zid: destul de bun, mult si ieftin Marele Zid e unul dintre ...

336 vizite

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

1719 vizite

The Library este un restaurant situat in inchinta magazinului MobExper...

132 vizite

Mahalaua Caramidarilor: pentru ce cred chelnerii ca sunt angajati M...

473 vizite

Sky Bistro: mancare rezonabila pe bani putini Restaurantul acesta d...

378 vizite

La Maison des Crepes in Aviatorilor media tupeului e cea optima... ...

509 vizite

Randevu Bistro: parca prea cuminte pentru zilele in care traim... D...

1279 vizite

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

1582 vizite

Bispen, sau arta de a readuce la viata nostalgiile trecutului Cine ...

744 vizite

Am plecat si nemancat si plin de grasime! Luna octombrie a ince...

1057 vizite

Gallo Nero (Dorobantilor) ar trebui sa fie in alta parte a orasului......

1911 vizite

Oh, vitrinele din Amsterdam... Au imbogatit meniul la Nuba din Bell...

1985 vizite

60 de lei ravioli, 40 melcisorii... Am revenit la Grano pentru ...

2612 vizite

Ambianta englezeasca adevarata Mi-a placut de casa celor cu The Tem...

492 vizite

Modelul rusesc: pranzul patronului e sfant, inainte de toate! A...

2222 vizite

Fabrica de pizza si de mancare. Lumea multumita. Cuptorul cu Lemne ...

443 vizite

La masa cu bugetarii la Select Sunt sigur ca marele restaurant ...

1372 vizite

Cred ca se terminasera pastele foarte bune cand am ajuns noi Pasta ...

474 vizite

Clatite fara fite Am fost la Pancakes & more la putin timp de l...

520 vizite

Grand Cafe cu quesadilla si hamburgeri! Sa nu va lasati pacaliti de nu...

1007 vizite

Cantina pentru cei care nu stiu ce e aceea mancare Pana acum citeam...

532 vizite

Un restaurant trist si depasit de vremuri Restaurantele La Mama au ...

529 vizite

Exista cate un restaurant pentru fiecare in Bucuresti Shorley vine ...

1487 vizite

Boema hipster bucuresteana Stiu Ai Sushi Bar inca de cand s-a desch...

1244 vizite

Pizza si snack bar cu ceva supe, sandviciuri si alte maruntisuri. Au m...

985 vizite

O cutie cu dero costa mai putin decat o halba de bere Berestroika,...

613 vizite

Fabrica de mancare a Baltii Albe Oamenii acestia de la Max Grup Com...

493 vizite

Neingrijit si trist Daryus e un restaurant persan, pe langa care am...

288 vizite

Capriccio: cu animalutul de companie la afumatoare Capriccio e un r...

460 vizite

O noua ghicitoare pusa de cei de la EMTE EMTE vine de la “eat, me...

1214 vizite

Spectacol trist cu chelneri batrani Nu aveam de gand sa merg sa man...

2658 vizite

Sushi-ul proletar Am revenit la Sushi Terra dupa mai bine de un an....

1063 vizite

Daca vreti sa va simtiti civilizat Dumbrava Rosie e una dintre cele...

506 vizite

Probabil singurul loc frumos si linistit din balciul care a ajuns acum...

1644 vizite

Am aflat ca El Grande Comandante manca hamburgeri si paste italienesti...

463 vizite

De pe lista cu lucrurile bune din Militari M-am cam enervat ca m-am...

2840 vizite

Cred ca au vrut sa scrie “mancare cinstita”, dar au incurcat terme...

532 vizite

Nu va duceti daca sunteti sclifosit! The Great Trafalgar Pub e un r...

945 vizite

Secvente dintr-un film de arta Nu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

385 vizite

Frudisiac a fost ocupat de niste razboinici intergalactici! Ma ...

1163 vizite

Cand cel mai bun client din lume nu stie nimic despre tine... Seva ...

1638 vizite

Ca la tara, insa nu ca in reclame Am fost in staul Ghionea, comuna ...

1655 vizite

O calatorie inapoi in timp Cand am facut Restocracy, acum un an si ...

1656 vizite

Copiii de pe strada Sfintilor si noul lor Bucuresti Livrăm zilnic ...

3781 vizite

Studentii mananca si paste proaste Se zice ca D20 Urban Bistro (pe ...

329 vizite

Sper ca nu se cred restaurant de fine dining... Am revenit la Lugo ...

478 vizite

Pentru cei carora le plac bucatariile simple... Vibes 19 e un resta...

1318 vizite

Plaja cu pisici La Plage Club & Buddha Bar e un complex de tip ...

730 vizite

Un chef care isi asuma toata responsabilitatea Ma asteptam sa vad p...

1012 vizite

Mai mananci printre copaci, insa chiar in padure mai rar... La Muma...

1312 vizite

Pastrama cu mamaliga si mujdei servita cu manusi albe Am facut o tu...

594 vizite

Un frumos loc de reculegere Hotelul Arc de Triomphe de pe strada Cl...

208 vizite

Mananci, platesti, uiti Pe poarta scrie si Chinese Garden si Restau...

212 vizite

Bucurestiul frumos si civilizat Point Art Hub, sau Point Cultural H...

727 vizite

O bucatarie pentru oaspetii hotelului Cei de la Hotelul Scala, micu...

203 vizite

Ce am retinut, inainte de toate, a fost ca e scump Cei cu Pukka, di...

289 vizite

Un restaurant fara ambitii, care se lasa in grija curentului Multe ...

267 vizite

Un concept original si interesant Am trecut pe Barbu Vacarescu, pri...

96 vizite

Alt Bucuresti Duman e un restaurant turcesc cu bucatarie orientala,...

1502 vizite

Chiar ca in Japonia Oamenii acestia (Gabriel Faflei si Kana Hashimo...

979 vizite

Nu le-a dat prin minte ca as bea si o bere, pe langa micii si carnatii...

1218 vizite

Exact ce trebuie, in locul potrivit si la momentul potrivit Joy e o...

922 vizite

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

2293 vizite

Niste copaci mari si batrani s-ar putea sa nu mai fie de ajuns astazi ...

857 vizite

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima... Re:Mo...

1046 vizite

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritate Foarte fr...

156 vizite

Un restaurant in urma vremurilor La Senna e un restaurant vechi al ...

320 vizite

E loc si pentru restaurante banale pe piata, desigur... Trattoria J...

346 vizite

Un restaurant urat si fara urma de jena Mi s-a intors stomacul pe d...

1462 vizite

Te simti bine primit si bine hranit la Dami, chiar daca nu esti coreea...

1285 vizite

In umbra palida a sucesului pe care l-au avut odata Museum e un res...

325 vizite

Un restaurant care nu ar trebui sa existe acum si acolo Il Corso e ...

589 vizite

Cred ca si acum o mie de ani tot asta mancau turcii Aud periodic, d...

866 vizite

Local boem cu design comunist Lokal este un gastropub situat pe st...

381 vizite

De ce sa te duci sa mananci La Costas? Restaurantul acesta de pe Ca...

627 vizite

Mare greseala au facut... Managerii de la hotelul Mercure, din cent...

882 vizite
Afiseaza
vizualizari

Neo-boema, versiunea cu investitii minime

O sa revin la Voila dupa ce voi termina studiile despre boema. Fiindca se pare ca nu mai exista in Romania o definitie actualizata a boemei, si nici cercetari sistematice pe acest subiect, m-am apucat sa schitez eu cate ceva, pornind de la cercetarile din alte tari. M-am uitat la definitia din dictionar. Boemi si boema asa cum sunt descrisi acolo, nu mai exista in Civilizatia Occidentala, nici la noi, nici in alta parte. Au aparut acum categorii noi, de neo-boema, post-boema, despre care o sa scriu in scurt timp. O abordare pragmatica ar fi sa folosim in continuare conceptul de „boema”, fiindca e cunoscut, folosit si, mai ales, bine marketat, dar sa intelegem prin asta post-boema, care e ceva cu totul si fundamental diferit.

Voila se incadreaza in definitiile si descrierile post-boemei, deci il voi numi un restaurant boem, printre altele pe care le-am inclus in aceasta categorie pe site. Unele dintre ele au o „boema” minutios fabricata de catre mari specialisti in marketing si publicitate, arhitecti si decoratori, care s-au ocupat de fiecare detaliu, altii au reusit sa construiasca o „boema” mai naturala, plecand de la spatii low profile, mai darapanate si (uneori intentionat si atent) neingrijite.

Voila, Voila Bistrot sau Bistrot Voila, cum vreti sa-i spuneti, face parte din aceasta a doua categorie. S-au instalat intr-o casa, sau o bucata de casa de pe Constantin Budisteanu, intre Catedrala Sfantul Iosif si biserica de la taierea Daciei cu Calea Grivitei, despre care acum am aflat ca se cheama Biserica Sfantul Nicolae Manea Brutaru. E un ansamblu de case acolo, la care se ajunge pe o alee destul de lunga, cea care se vede in cele doua poze: una facuta prin martie, cealalta in iulie. E o curte neingrijita, casele sunt si ele la fel, par sa vrea sa faca reparatii, dar e un santier fara sfarsit, cam in acelasi stadiu de cativa ani incoace, de cand am descoperit eu locul.

Cei de la Voila au vreo trei sali in prima casa, ce nu pare sa mai fi fost renovata in ultimii multi ani. Sunt amenajate mai studenteste, cu un mobilier simplu si ieftin. Terasa e interesanta pentru ca are copaci foarte mari, si cand ai copaci foarte mari poti pune orice, oricum si oriunde, pentru ca neo-boemilor le va placea.

Voila e un bistrou frantuzesc, si are mancare de bistrou, cu meniul scris cu creta pe tablita, evident. Sunt cateva dintre mancarurile clasice din bucataria frantuzeasca populara, inclusiv andouilletteul, parca. Mesajul pare sa fie ca la Voila Bistrot prefera sa se ocupe mai mult de mancare decat de decoruri, pe care nu vor sa dea multi bani, si ca sa nu fie obligati sa ridice preturile. Ceea ce e foarte onorabil.

Noi am luat o Limba de vitel cu hribi, Tagliatelle cu ciuperci, coniac si trufe, un Ghiveci de legume si o Gustare cu ardei copti si humus de vinete. Au fost bune, in general, insa nimic deosebit. Pastele si limba de vita erau inecate in sos, cel din urma cam gretos si fara gust, ne-am straduit sa pescuim bucatelele de limba din el. Si ghiveciul de legume a ramas mai mult de jumatate in farfurie.

Serviciul a fost destul de lent, aveau o singura chelnerita, foarte placua dar cam depasita de situatie si cu niste mecanisme cognitive originale. Cand am facut comanda i-am spus ca vrem sa impartim tot ce e pe masa. Stiam eu de ce i-am zis asta. Evident, nu ne-a adus linguri ca sa impartim mancarea, adica asa cum fac si altii 49 din 50 de chelneri bucuresteni. I-am explicat parinteste ca nu e bine si nici frumos sa ne bagam furculitele in farfuria comuna si sa mancam direct de acolo. A fost intrutotul de acord ca nu e bine si nici frumos sa ne bagam furculitele in farfuria comuna si sa mancam direct de acolo. Dupa care i-am repetat ca si urmatoarele feluri de mancare vor avea aceeasi soarta, adica a impartirii intre noi. Au venit tot fara linguri…

Preturile sunt normale la Voila Bistrot, cu 200 de lei poti avea o masa buna in doi, cu o sticla de vin. Clienti destui, si straini si nestraini, unii cunoscuti de-ai locului, dupa cum era si de asteptat intr-un astfel de loc boem, lucru care face parte din insasi definitia boemei, dar si a celor care urmeaza dupa ea.

Voila Bistrot e un loc interesant si placut pentru cei carora le place atmosfera studenteasca si pentru cei care vor sa manace mancare frantuzeasca, populara dar adevarata, si fara sa renunte la a-si cumpara un costum sau o pereche de pantofi pentru asta. Oricum, e unul dintre putinele locuri (neo)boeme din Bucuresti in care poti manca chiar bine, cu putin noroc… (GB & Ligia – iulie 2017)

Voila, bistrou frantuzesc in Bucuresti

Radu Dumitrescu de la Voila, de la radio la bucatar, trecand prin banca

Radu Dumitrescu conduce de aproape patru ani bistroul Voila din Bucuresti, aflat in casa de patrimoniu de la numarul 18, pe strada Gral. Constantin Budisteanu. Nu sustine ca vei descoperi Sfantul Gra...

Radu Dumitrescu

Se numeste Radu Dumitrescu si este bucatar. Are 45 de ani, dintre care aproximativ 8 ani in bucatarie din asta serioasa, profesionista. Nu a facut nicio scoala de bucatarie si si-a luat diploma din ne...

Data actualizarii: 08/08/2018

Voila Bistrot

  • Livia Deaca :

    La restaurantul PENGYOU de pe strada Occidentului nr11 se mananca excelent. Bun,bun….

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.