Cele mai frumoase si mai originale restaurante, cafenele si alte localuri din oras…

Ord. dupa

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

Caru' cu Bere, o minune logistica Nu merg des la Caru' cu Bere, desi ...

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

Casa Doina, probabil cel mai conservator mare restaurant din Bucuresti...

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile... Dragomir Nicu...

Neo-boema industriala hipster dupa toate regulile artei la Hangar Grou...

Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o perioada lunga in...

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cap, talent, munca, antropologie... A auzit multa lume despre KAIAM...

KANE, restaurantul cu cele mai mici portii de mancare din Bucuresti ...

La Brasserie, un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac! Cred ca sunt aceiasi ca...

La Taifas: un bistrou adevarat La Taifas e unul dintre cele mai...

Unul dintre localurile emblematice ale Centrului Vechi al Bucurestiulu...

Locanta Jaristea are cea mai buna mancare traditionala romaneasca din ...

Lokal boem cu design comunist Lokal este un gastropub situat pe st...

MAIZE, laboratorul gastronomiei fine a Bucurestiului Am mancat ...

E inca cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare Am revenit...

Afiseaza

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate din Bucuresti

Terasa boema cu rinocer rosuMicul bistrou cu rinocerul mov (acum rosu), cum mai este alintat Voila, si-a capatat o anumita faima datorita gradinii si ambiantei boeme. Insa mancarea lui Radu Dumitrescu, chef si stapan al locului, merita chiar mai multa atentie decat atmosfera, dupa preferintele noastre. Au un meniu original, si creativitatea lui Radu se incadreaza perfect in context. Acum am luat o salata cu rosii confiate, foarte bune, un pasat de porumb foarte bun si el, desi prea iute pentru o anumita parte a clientelei. Apoi macrou cu humus, si ficatul de berbec, in mod special de mentionat.

In rest, la fel, toate bune, nimic schimbat, si asta cred ca si asteapta clintela neo-boema a lui Voila si a lui Radu Dumitrescu. Hipsterilor si post-boemilor, in general, le place “stabilitatea”, din acest punct de vedere. (GB – iulie 2019)

Neo-boema, versiunea cu investitii minime

O sa revin la Voila dupa ce voi termina studiile despre boema. Fiindca se pare ca nu mai exista in Romania o definitie actualizata a boemei, si nici cercetari sistematice pe acest subiect, m-am apucat sa schitez eu cate ceva, pornind de la cercetarile din alte tari. M-am uitat la definitia din dictionar. Boemi si boema asa cum sunt descrisi acolo, nu mai exista in Civilizatia Occidentala, nici la noi, nici in alta parte. Au aparut acum categorii noi, de neo-boema, post-boema, despre care o sa scriu in scurt timp. O abordare pragmatica ar fi sa folosim in continuare conceptul de „boema”, fiindca e cunoscut, folosit si, mai ales, bine marketat, dar sa intelegem prin asta post-boema, care e ceva cu totul si fundamental diferit.

Voila se incadreaza in definitiile si descrierile post-boemei, deci il voi numi un restaurant boem, printre altele pe care le-am inclus in aceasta categorie pe site. Unele dintre ele au o „boema” minutios fabricata de catre mari specialisti in marketing si publicitate, arhitecti si decoratori, care s-au ocupat de fiecare detaliu, altii au reusit sa construiasca o „boema” mai naturala, plecand de la spatii low profile, mai darapanate si (uneori intentionat si atent) neingrijite.

Voila Bistrot sau Bistrot Voila, cum vreti sa-i spuneti, face parte din aceasta a doua categorie. S-au… (citeste tot)

Saloanele Voila Bistrot
Terasa cu rinocerul rosu
Strada General Constantin Budisteanu in jurul Voila Bistrot

 

Radu Dumitrescu de la Voila, de la radio la bucatar, trecand prin banca

Radu Dumitrescu conduce de aproape patru ani bistroul Voila din Bucuresti, aflat in casa de patrimoniu de la numarul 18, pe strada Gral. Constantin Budisteanu. Nu sustine ca vei descoperi Sfantul Gra...

Radu Dumitrescu

Se numeste Radu Dumitrescu si este bucatar. Are 45 de ani, dintre care aproximativ 8 ani in bucatarie din asta serioasa, profesionista. Nu a facut nicio scoala de bucatarie si si-a luat diploma din ne...

Data actualizarii: 24/11/2019

Voila Bistrot  - Str. Gral. Constantin Budisteanu, nr. 18

  • Livia Deaca :

    La restaurantul PENGYOU de pe strada Occidentului nr11 se mananca excelent. Bun,bun….

  • Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.