Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Alexandru Sautner are 49 de ani si lucreaza de peste 27 de ani in dom...

1 comentarii

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

4 comentarii

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

1 comentarii

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

2 comentarii

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

Cu o cariera in gastronomie de peste 18 ani, Alexandru Chioaru a lucra...

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

4 comentarii

Chef Mircea Niculescu se afla in bucatariile hotelului Athenee Palace ...

De la adunari simple si intime la banchete spectaculoase cu peste 1500...

Tim Schmidt este Chef-ul Executiv al hotelului Athenee Palace Hilton B...

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, a deschis ...

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

3 comentarii

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

4 comentarii

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

1 comentarii

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

1 comentarii

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

3 comentarii

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

2 comentarii

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

1 comentarii

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Sectiune finantata de ExpressoftSe numeste Radu Dumitrescu si este bucatar. Are 45 de ani, dintre care aproximativ 8 ani in bucatarie din asta serioasa, profesionista. Nu a facut nicio scoala de bucatarie si si-a luat diploma din nevoie, pentru ca – spune – nu a invatat nimic acolo. Si tot el ne spune: „Imi place sa tin tigaia in mana, sa ma friga, ea imi spune tot ce trebuie sa stiu”.

A inceput intr-un restaurant de meniu al zilei in Madrid, unde a prajit cartofi o saptamana. A fugit mancand pamantul si apoi a condus bucataria unui restaurant vegetarian din Madrid, care si azi, dupa 7 ani, mai tine un sushi vegan, facut de el, in meniu.

Crede ca cel mai important reper din cariera sa e Razvan Exarhu. El i-a dat incredere, l-a certat suficient cat sa fiu umil, l-a incurajat si i-a devenit si prieten.

In Spania, a invatat ceva bucatarie vegana de la un englez nonconformist, Simmon, care lucrase intr-un restaurant cu o stea Michelin in Franta. Genial, baiatul, dar foarte aiurit, dupa cum ne-a spus Radu.

In rest, Chef Radu Dumitrescu detine Voila Bistro, unde gateste zilnic, face piata, dar a si crescut un baiat, Ratatouille (Cristi Ciobanu) de care e tare mandru, desi a devenit cam obraznic in ultima vreme si asta nu e bine, zice el. De asemenea, mai are o fata, Daniela Dumitrescu, care a progresat enorm intr-un an jumate de cand e cu el. Ei sunt Voila Bistro, si ii e tare bine cu ei. Fara ei, ar fi mega complicat!

Tot Chef Radu ne spune: „Incercam sa fim onesti, sa facem mult de la zero, sa educam si sa avem rabdare cu noi, cu mancarea, cu clientii, cu anotimpruile, cu viata. Am creat trenduri, ne place ce facem, mai obosim, mai ratam chestii, dar in principiu seara, la plecare, ne salutam prieteneste”.Interviu Restocracy cu Radu Dumitrescu, Head Chef & patron Voila Bistrot

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Radu Dumitrescu: Acum sa admitem ca as sti, dar atat cat stiu a fost acolo in mine de la inceput. Apoi bunicii, mama, o gagica de la ASE, cu care faceam dovlecei cu usturoi pe holurile caminului, si multa invatatura. De fapt nu stii niciodata de ajuns pentru a fi un bun bucatar.

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Radu Dumitrescu: Depinde ce vrei sa obtii. Toti avem limite si e bine sa nu le impingem asa in univers. Cred ca inveti toata viata si, cu fiecare lucru nou invatat, descoperi de fapt ca nu stiai nimic.

Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Radu Dumitrescu: N-am nicio problema aici, cu toate in principiu. Gatesc insa foarte putin pui. Merg pe gasca, bibilica, rata si tot felul de pene cu care am crescut in curte.Interviu Restocracy cu Radu Dumitrescu, Head Chef & patron Voila Bistrot

Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Radu Dumitrescu: Aici m-ai lovit! Sunt de pe malul Dunarii, acolo am crescut, deci cumva, tot ce vine de prin apele alea mi-e prieten numai mie… cum ar zice intelectualii.

Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Radu Dumitrescu: Cu toate, nu am nicio problema. Singura mea dilema culinara e, ca sa zic asa, avocado-ul. Frate, am 45 de ani si nu-l inteleg. Poate intr-o zi, cine stie?!?!

Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Radu Dumitrescu: Nu-mi place prea „mult”-ul lor in mancare, in rest doar de bine.

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Radu Dumitrescu: Pai imi plac sosurile din oase, scazute incet, asa, cele pe baza de mustar, mai nou sunt fan hrean, l-am redescoperit cumva, nu-mi place faina in sosuri, dar iubesc untul acolo.

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Radu Dumitrescu: Aici sunt pe basic asa, patiseria e un domeniu separat si al naibii de complicat pentru unul ca mine care nu stie niciodata ce gateste pana nu ajunge in piata. Fac deserturi simple, pe baza de fructe, ciocolata, tarte, pandispanuri…

Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?

Chef Radu Dumitrescu: Nu am mai gatit acasa de cand stateam cu frate-miu si amestecam margarina cu zahar, cacao si oua. Ne simteam bucatari, dar ni se umfla burta de ce iesea in castronul ala. Nu am musafiri, cumva vin la mine la bistro. Iar in vizite, nu prea ma bag, ma invart in lumea asta si cam toti prietenii mei gatesc. Deci prefer un vin.Interviu Restocracy cu Radu Dumitrescu, Head Chef & patron Voila Bistrot

Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale si importante la restaurant sau la resedinta?

Chef Radu Dumitrescu: Imi place sa studiez clientul, sa aflu despre el ce si cum. Daca e deschis la nou, ma joc, daca nu, merg pe chestii simple, de efect si cu gust. Keep it simple si less is more… cam asa ceva.

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Radu Dumitrescu: Pai bunicile mele (de la ambele am ceva gusturi primare) si mama care facea mese perfecte. Si niste prajituri… mama, mama!

Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?

Chef Radu Dumitrescu: Nu cred in cel mai bun bucatar, bucatarie, vin, masina si tot asa. Nu e matematica aici. Fiecare are ceva aparte. Imi place Istanbulul culinar, imi place Spania, imi place Franta si cumva Italia. Toate au ceva aparte!

Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?

Chef Radu Dumitrescu: Supa de gaina de tara cu galusti. Asta ca sa fie clar. Cu mult patrunjel verde. Imi place de mor galbasul (caltabos) facut la Topalu, fiert cu mat cu tot in zeama caruia se pune paine. Cand merg afara, incerc tot ce tine de locul ala. Caut tot ce e mai ciudat si cat mai autentic.

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Radu Dumitrescu: Din fericire incep sa apara furnizori seriosi. Ferme serioase si gustoase. Am o relatie buna cu toti. Nu exista un loc preferat. Nu poate nimeni sa bata o piata de primavara pana toamna tarziu. Poti tine cinci carciumi diferite cu ce iti ofera o piata normala la cap.

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Radu Dumitrescu: Destul de mult, citesc avid cand am timp, urmaresc oameni care-mi plac, raspund oamenilor care ma umaresc… si tot asa!Interviu Restocracy cu Radu Dumitrescu, Head Chef & patron Voila Bistrot

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?

Chef Radu Dumitrescu: Eu slabesc zilnic (glumesc!) Nu e doar responsabilitatea bucatarilor. E a societatii. De jos trebuie sa plece educatia. Nu cred in talibanisme culinare si urasc oamenii care arata doar o cale. Daca facem sport constant, cred ca putem manca orice, in cantitati decente.

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?

Chef Radu Dumitrescu: Pai aici nu stiu, inca nu am devenit, mai cauta-ma tu peste ceva timp! (Si rade!)

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?

Chef Radu Dumitrescu: Pai ii invat atat cat stiu, niciodata mai mult. Si daca nu stiu, invatam impreuna. Nu e rusine sa spui nu stiu, hai sa descoperim. E rusine insa sa spui stiu, si tu sa fii un impostor. Ma implic in alte proiecte, ajut oameni, dau sfaturi, fac conexiuni, in limita competentelor mele.

Voila Bistrot

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate din BucurestiMicul bistrou cu rinocerul mov (acum rosu), cum mai este alintat Voila, si-a capatat o anumita faima datorita gradi...

Radu Dumitrescu de la Voila, de la radio la bucatar, trecand prin banca

Radu Dumitrescu conduce de aproape patru ani bistroul Voila din Bucuresti, aflat in casa de patrimoniu de la numarul 18, pe strada Gral. Constantin Budisteanu. Nu sustine ca vei descoperi Sfantul Gra...

Data actualizarii: 02/03/2018

  • Anonimus :

    Sunt extrem de dezamăgit că pe tvpaprika sunt doar cantitățile necesare pentru rețete, NU și detaliile necesare (timpi, temperaturi…) pentru debutanți…

  • peroni londau :

    Toti drogati au ajuns chef si maeștri .

    • Laura A. :

      Pe linga ca nu stii sa scrii corect mai scrii si tampenii,ca na,se trezeste un frustrat ca tine sa comenteze aiurea si jignitor. Rusine sa iti fie! E treaba lor daca si drogatii ajung sefi si ,,maestri,,…macar ajung,bravo lor…tu in schimb vei ramane un nimeni pt totdeauna

    • Rusu Mihai :

      Ei na, nu chiar toti

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close