Resstaurante si alte localuri cu servicii care au lasat o amintire placuta

Ord. dupa

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

1 comentarii

KANE, restaurantul cu cele mai mici portii de mancare din Bucuresti ...

Norocul cu copiii buni pentru Angelica Ilie de la Pata Negra Am...

1 comentarii

CPWHF, noua generatie de mini-localuri hipster CPWHF inseamna Coffe...

La Taifas: un bistrou adevarat La Taifas e unul dintre cele mai...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

1 comentarii

Decadance: restaurant, cafenea, bar si evenimente facute bine in...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

1 comentarii

Cap, talent, munca, antropologie... A auzit multa lume despre KAIAM...

9 comentarii

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

1 comentarii

45 de lei un pahar de vin, pare cam mult pentru un winebar cum e Nido ...

Ublo Caffe, un bistrou in care ar fi bine sa stiti dinainte cine va se...

13 comentarii

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

1 comentarii

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

1 comentarii

Trag nadejdea ca doamnele de la Zen Garden vor reda intr-o zi frumuset...

1 comentarii

Trofic: a bohemian eatery, une mangerie boeme, cum s-ar spune... Am...

1 comentarii

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni...

5 comentarii
Afiseaza
comentarii

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii

Aizkora restaurant cu bucatarie spaniola basca in Calea Dorobantilor 19Cei doi copii din poza au deschis ieri un restaurant in Bucuresti, pe Calea Dorobantilor, aproape de ASE. Am fost printre primii lor clienti si ne-a placut tare mult acolo. Daca ma mai intreaba cineva de acum inainte ce inseamna serviciu in restaurante – tema pe care ma contrazic mereu cu cei din bransa -, ce inseamna client service si hospitality, in general, o sa-i trimit acolo. Ca am obosit de atata scris si de dialog al surzilor.

Asadar, oamenii acestia au luat parterul unei cladiri noi de birouri, chiar vizavi de blocul cu semne zodiacale, si au facut un restaurant. I-au spus Aizkora Gastrobar. Aizkora inseamna secure in limba basca. Si “Secure” e si numele familiei baiatului. Fata, Denis Carculea, pare sa fie romanca ce a trait mai de mica prin Spania. El pare sa fie un spaniol care a invatat o limba romana care iti inveseleste ziua cand o auzi.

Amandoi au lucrat in restaurante inainte, si sunt facuti de la natura pentru domeniul ospitalitatii, oricare ar fi el. Ce vreau sa spun este ca noi ne-am fi simtit exact la fel la ei si daca nu ar fi lucrat o singura zi in lumea aceasta. Pentru ca asa sunt ei.

Asadar, el a ramas pe sala, ca sa serveasca clientii, ea s-a dus in bucatarie sa faca mancarea. Care sala, de dimensiuni medii, e bine amenajata, mai putin niste gratii de fier pana in tavan, care e cel mai stupid element de decor pe care si-l poate imagina un arhitect. Si care bucatarie e deschisa, bine utilata si cu mai multi bucatari care par sa stie bine ce fac acolo. Mesele sunt bine spatiate si suficient de mari, scaunele comode.

Aizkora Gastrobar sunt un restaurant spaniol, cu bucatarie hispano-basca contemporana. Adica Denis isi pune si mintea la contributie, nu doar memoria. Meniul e foarte bine facut, exact atat cat trebuie, combinatii originale de produse si ingrediente, interesant prezentate in meniu. Nu par mancaruri sofisticate, ci mai degraba retete locale ajustate.

Tot ce am mancat la Aizkora Gastrobar a fost bun si frumos prezentat. Au vrut sa ne dea carne fripta la inceput, insa am refuzat categoric. Am luat o supa de spanac si dovlecel, ou cu cartofi noi si ceva branza, galuste cu crema de ciuperci, o tarta de ciuperci cu pasta de mamaliga si branza de burduf. Aperitivul cu scrumbie a fost excelent, la fel si tarta cu branza primita cadou la sfarsit. Painea si cafeaua foarte bune, de asemenea. Preturile sunt marisoare, o masa in doi, cu cateva pahare de vin bun, sare repede de 300 de lei.

Asadar, Aizkora Gastrobar e un restaurant exact asa cum am vrea noi, cei de la Restocracy, sa vedem cat mai des in Bucuresti. Si in meniu, si, mai ales, in sala, cand vorbim cu ei. Le dorim sa le mearga bine, merita din plin! (GB & Liuda – mai 2019)

Aizkora restaurant cu bucatarie spaniola basca in Calea Dorobantilor

Data actualizarii: 29/11/2019

Aizkora Gastrobar  - Calea Dorobantilor, nr. 43

aizkora-gastrobar-bucatarie-hispano-basca-contemporana-restocracy