Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii nationale, care nu se gasesc in categoriile de mai sus:...

Ord. dupa

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina. La Corto Mal...

9193 vizite

Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea face m...

5562 vizite

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

7917 vizite

GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatari...

3091 vizite

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucures...

8313 vizite

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

1563 vizite

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra! P...

5830 vizite

Steakhouse din Bucuresti fara vin romanesc la pahar... Prietenul me...

2832 vizite

Ce bine ca la Osho spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare c...

3098 vizite

Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat locul res...

1946 vizite

Chelnerita de la raw vegan Pentru prima data de cand scriu arti...

1818 vizite

Acolo a fost inainte o livada cu visini. Nu mai e... La Finca by Al...

3602 vizite

Un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucurestean Blue...

1416 vizite

Un business genial construit, o capodopera logistica. Beraria H din...

9174 vizite

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

1003 vizite

De luat in calcul si atunci cand vreti o mancare roamaneasca serioasa ...

3111 vizite

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti? A fost primul restaurant ...

1532 vizite

Mancare si ambianta americane langa Biserica Alba Pow Wow e un loca...

2276 vizite

Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva la Die Deutsche Knei...

2096 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

2652 vizite

Cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foie gras Crede...

5163 vizite
Afiseaza
vizualizari

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii

Aizkora restaurant cu bucatarie spaniola basca in Calea Dorobantilor 19Cei doi copii din poza au deschis ieri un restaurant in Bucuresti, pe Calea Dorobantilor, aproape de ASE. Am fost printre primii lor clienti si ne-a placut tare mult acolo. Daca ma mai intreaba cineva de acum inainte ce inseamna serviciu in restaurante – tema pe care ma contrazic mereu cu cei din bransa -, ce inseamna client service si hospitality, in general, o sa-i trimit acolo. Ca am obosit de atata scris si de dialog al surzilor.

Asadar, oamenii acestia au luat parterul unei cladiri noi de birouri, chiar vizavi de blocul cu semne zodiacale, si au facut un restaurant. I-au spus Aizkora Gastrobar. Aizkora inseamna secure in limba basca. Si “Secure” e si numele familiei baiatului. Fata, Denis Carculea, pare sa fie romanca ce a trait mai de mica prin Spania. El pare sa fie un spaniol care a invatat o limba romana care iti inveseleste ziua cand o auzi.

Amandoi au lucrat in restaurante inainte, si sunt facuti de la natura pentru domeniul ospitalitatii, oricare ar fi el. Ce vreau sa spun este ca noi ne-am fi simtit exact la fel la ei si daca nu ar fi lucrat o singura zi in lumea aceasta. Pentru ca asa sunt ei.

Asadar, el a ramas pe sala, ca sa serveasca clientii, ea s-a dus in bucatarie sa faca mancarea. Care sala, de dimensiuni medii, e bine amenajata, mai putin niste gratii de fier pana in tavan, care e cel mai stupid element de decor pe care si-l poate imagina un arhitect. Si care bucatarie e deschisa, bine utilata si cu mai multi bucatari care par sa stie bine ce fac acolo. Mesele sunt bine spatiate si suficient de mari, scaunele comode.

Aizkora Gastrobar sunt un restaurant spaniol, cu bucatarie hispano-basca contemporana. Adica Denis isi pune si mintea la contributie, nu doar memoria. Meniul e foarte bine facut, exact atat cat trebuie, combinatii originale de produse si ingrediente, interesant prezentate in meniu. Nu par mancaruri sofisticate, ci mai degraba retete locale ajustate.

Tot ce am mancat la Aizkora Gastrobar a fost bun si frumos prezentat. Au vrut sa ne dea carne fripta la inceput, insa am refuzat categoric. Am luat o supa de spanac si dovlecel, ou cu cartofi noi si ceva branza, galuste cu crema de ciuperci, o tarta de ciuperci cu pasta de mamaliga si branza de burduf. Aperitivul cu scrumbie a fost excelent, la fel si tarta cu branza primita cadou la sfarsit. Painea si cafeaua foarte bune, de asemenea. Preturile sunt marisoare, o masa in doi, cu cateva pahare de vin bun, sare repede de 300 de lei.

Asadar, Aizkora Gastrobar e un restaurant exact asa cum am vrea noi, cei de la Restocracy, sa vedem cat mai des in Bucuresti. Si in meniu, si, mai ales, in sala, cand vorbim cu ei. Le dorim sa le mearga bine, merita din plin! (GB & Liuda – mai 2019)

Aizkora restaurant cu bucatarie spaniola basca in Calea Dorobantilor

Data actualizarii: 22/05/2019

Aizkora Gastrobar