Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii nationale, care nu se gasesc in categoriile de mai sus:...

Ord. dupa

Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea face m...

6184 vizite

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

9146 vizite

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucures...

9275 vizite 1 comentarii

Norocul cu copiii buni pentru Angelica Ilie de la Pata Negra Am...

7609 vizite 1 comentarii

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

2714 vizite

La Pescaderia by Alioli, probabil cel mai bun raport calitate – pret...

2638 vizite 1 comentarii

Vacamuuu, cea mai controversata steak-house Vacamuuu e o macelarie cu...

3671 vizite 2 comentarii

Ce bine ca la Osho spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare c...

4315 vizite

Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat locul res...

2523 vizite

Chelnerita de la raw vegan Pentru prima data de cand scriu arti...

2049 vizite

Acolo a fost inainte o livada cu visini. Nu mai e... La Finca by Al...

4720 vizite 2 comentarii

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

1754 vizite 2 comentarii

Beraria H: un business genial construit, o capodopera logistica. Be...

10233 vizite 2 comentarii

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

1396 vizite

Taverna Sarbului, un lucru balcanic bine facut Dupa doi ani la Tavern...

4152 vizite 3 comentarii

Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva la Die Deutsche Knei...

2610 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient cu Mica Elvetie ...

3778 vizite

Cherie Saveurs de Russie, mancare ruseasca buna pe bani putini Am fos...

3125 vizite

O braserie ca afara La Belle Epoque e un restaurant vechi al Bucure...

1799 vizite

Hard Rock Cafe: cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foi...

6094 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii

Aizkora restaurant cu bucatarie spaniola basca in Calea Dorobantilor 19Cei doi copii din poza au deschis ieri un restaurant in Bucuresti, pe Calea Dorobantilor, aproape de ASE. Am fost printre primii lor clienti si ne-a placut tare mult acolo. Daca ma mai intreaba cineva de acum inainte ce inseamna serviciu in restaurante – tema pe care ma contrazic mereu cu cei din bransa -, ce inseamna client service si hospitality, in general, o sa-i trimit acolo. Ca am obosit de atata scris si de dialog al surzilor.

Asadar, oamenii acestia au luat parterul unei cladiri noi de birouri, chiar vizavi de blocul cu semne zodiacale, si au facut un restaurant. I-au spus Aizkora Gastrobar. Aizkora inseamna secure in limba basca. Si “Secure” e si numele familiei baiatului. Fata, Denis Carculea, pare sa fie romanca ce a trait mai de mica prin Spania. El pare sa fie un spaniol care a invatat o limba romana care iti inveseleste ziua cand o auzi.

Amandoi au lucrat in restaurante inainte, si sunt facuti de la natura pentru domeniul ospitalitatii, oricare ar fi el. Ce vreau sa spun este ca noi ne-am fi simtit exact la fel la ei si daca nu ar fi lucrat o singura zi in lumea aceasta. Pentru ca asa sunt ei.

Asadar, el a ramas pe sala, ca sa serveasca clientii, ea s-a dus in bucatarie sa faca mancarea. Care sala, de dimensiuni medii, e bine amenajata, mai putin niste gratii de fier pana in tavan, care e cel mai stupid element de decor pe care si-l poate imagina un arhitect. Si care bucatarie e deschisa, bine utilata si cu mai multi bucatari care par sa stie bine ce fac acolo. Mesele sunt bine spatiate si suficient de mari, scaunele comode.

Aizkora Gastrobar sunt un restaurant spaniol, cu bucatarie hispano-basca contemporana. Adica Denis isi pune si mintea la contributie, nu doar memoria. Meniul e foarte bine facut, exact atat cat trebuie, combinatii originale de produse si ingrediente, interesant prezentate in meniu. Nu par mancaruri sofisticate, ci mai degraba retete locale ajustate.

Tot ce am mancat la Aizkora Gastrobar a fost bun si frumos prezentat. Au vrut sa ne dea carne fripta la inceput, insa am refuzat categoric. Am luat o supa de spanac si dovlecel, ou cu cartofi noi si ceva branza, galuste cu crema de ciuperci, o tarta de ciuperci cu pasta de mamaliga si branza de burduf. Aperitivul cu scrumbie a fost excelent, la fel si tarta cu branza primita cadou la sfarsit. Painea si cafeaua foarte bune, de asemenea. Preturile sunt marisoare, o masa in doi, cu cateva pahare de vin bun, sare repede de 300 de lei.

Asadar, Aizkora Gastrobar e un restaurant exact asa cum am vrea noi, cei de la Restocracy, sa vedem cat mai des in Bucuresti. Si in meniu, si, mai ales, in sala, cand vorbim cu ei. Le dorim sa le mearga bine, merita din plin! (GB & Liuda – mai 2019)

Aizkora restaurant cu bucatarie spaniola basca in Calea Dorobantilor

Data actualizarii: 11/08/2019

Aizkora Gastrobar  - Calea Dorobantilor, nr. 43