Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Gura Portitei, cu lacul Parcului Herastrau pe post de Delta Gura Po...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

Trist, apatic, absent, prafuit cand nu e vreo petrecere Legere e o ...

Carne cu paine Am trait sa vad si asta: sa faci rezervare ca sa m...

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient cu Mica Elvetie ...

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa Galleron Noul Bistro Ateneu insea...

Cantina premium a corporatistilor din Metropolis Center Tin minte c...

Boema de Dorobanti sau cum sa vinzi cana de apa cu 10 lei Prima imp...

La Strada, terasa de vara a restaurantului Roberto's de la hotelul Ath...

Gradina Floreasca: una dintre cele mai spectaculoase terase de vara di...

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

Nuba, cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe loc...

O cafenea-gelaterie boema in centrul Bucurestiului Puro & Bio ...

Un restaurant care nu ar trebui sa existe acum si acolo Il Corso e ...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Randevu Bistro: parca prea cuminte pentru zilele in care traim... D...

Afiseaza

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii

Aizkora restaurant cu bucatarie spaniola basca in Calea Dorobantilor 19Cei doi copii din poza au deschis ieri un restaurant in Bucuresti, pe Calea Dorobantilor, aproape de ASE. Am fost printre primii lor clienti si ne-a placut tare mult acolo. Daca ma mai intreaba cineva de acum inainte ce inseamna serviciu in restaurante – tema pe care ma contrazic mereu cu cei din bransa -, ce inseamna client service si hospitality, in general, o sa-i trimit acolo. Ca am obosit de atata scris si de dialog al surzilor.

Asadar, oamenii acestia au luat parterul unei cladiri noi de birouri, chiar vizavi de blocul cu semne zodiacale, si au facut un restaurant. I-au spus Aizkora Gastrobar. Aizkora inseamna secure in limba basca. Si “Secure” e si numele familiei baiatului. Fata, Denis Carculea, pare sa fie romanca ce a trait mai de mica prin Spania. El pare sa fie un spaniol care a invatat o limba romana care iti inveseleste ziua cand o auzi.

Amandoi au lucrat in restaurante inainte, si sunt facuti de la natura pentru domeniul ospitalitatii, oricare ar fi el. Ce vreau sa spun este ca noi ne-am fi simtit exact la fel la ei si daca nu ar fi lucrat o singura zi in lumea aceasta. Pentru ca asa sunt ei.

Asadar, el a ramas pe sala, ca sa serveasca clientii, ea s-a dus in bucatarie sa faca mancarea. Care sala, de dimensiuni medii, e bine amenajata, mai putin niste gratii de fier pana in tavan, care e cel mai stupid element de decor pe care si-l poate imagina un arhitect. Si care bucatarie e deschisa, bine utilata si cu mai multi bucatari care par sa stie bine ce fac acolo. Mesele sunt bine spatiate si suficient de mari, scaunele comode.

Aizkora Gastrobar sunt un restaurant spaniol, cu bucatarie hispano-basca contemporana. Adica Denis isi pune si mintea la contributie, nu doar memoria. Meniul e foarte bine facut, exact atat cat trebuie, combinatii originale de produse si ingrediente, interesant prezentate in meniu. Nu par mancaruri sofisticate, ci mai degraba retete locale ajustate.

Tot ce am mancat la Aizkora Gastrobar a fost bun si frumos prezentat. Au vrut sa ne dea carne fripta la inceput, insa am refuzat categoric. Am luat o supa de spanac si dovlecel, ou cu cartofi noi si ceva branza, galuste cu crema de ciuperci, o tarta de ciuperci cu pasta de mamaliga si branza de burduf. Aperitivul cu scrumbie a fost excelent, la fel si tarta cu branza primita cadou la sfarsit. Painea si cafeaua foarte bune, de asemenea. Preturile sunt marisoare, o masa in doi, cu cateva pahare de vin bun, sare repede de 300 de lei.

Asadar, Aizkora Gastrobar e un restaurant exact asa cum am vrea noi, cei de la Restocracy, sa vedem cat mai des in Bucuresti. Si in meniu, si, mai ales, in sala, cand vorbim cu ei. Le dorim sa le mearga bine, merita din plin! (GB & Liuda – mai 2019)

Aizkora restaurant cu bucatarie spaniola basca in Calea Dorobantilor

Data actualizarii: 12/02/2020

Aizkora Gastrobar  - Calea Dorobantilor, nr. 43

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.