Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

1 comentarii

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

2 comentarii

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Surpriza lui Chef Orlando Zaharia Când vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Îmi plac mult cârnații de porc, și asta are legătură cu copilăr...

1 comentarii

Domnule, noi pregătim totul în casă, absolut toată mâncarea e fă...

1 comentarii

Până acum te gândeai să mergi la țară la Gurbănești, în Câmp...

1 comentarii

Florin Cojocariu gătind în bucătăria de servire din noua sa marchi...

Marchiza Athanor. La Coupteur. a Victoriei și a lui Florin Cojocariu ...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Bulevardul Corneliu Coposu din București, unde se taie cu Hristo Bote...

Barul Marmorosch, din subsolul cu Tezaurul băncii Marmorosch Blank, a...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Cum a ajuns bucătăria peruană contemporană în doar zece ani u...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

Mulți se așteptau să se deschidă mai puține restaurante noi în B...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Scrie un exaltat pe Facebook: Adrian Port Imposibil de surprins gustul într-o fotografie, oricât de reușită. Așa că o să trebuiască să mă credeți pe cuvânt. Mai bine ar fi chiar să verificați personal. Da, minunăția de mai sus este la fel de gustoasă pe cât de bine arată in fotografie. Cea mai plăcută experiență într-un restaurant bucureștean din ultimii ani. Mulțumesc!

Si altii: Cristina Albu The best ever !!!!!!!!!!!! Really !!!!!!!; Georgiana Nitu gustat aseară din farfuria fiului meu, uhuhuh delicios! Thank you 🙂 Iar altul de la nu stiu ce blog despre mancare: If I had to suggest only one restaurant for you to try while visiting Bucharest, it would have to be Beca’s Kitchen.  Stefania Zoican Aseara cred ca am visat.  Da. Parca ceea ce s-a intamplat a fost asa frumos, ca intr-o poveste. Mi-am petrecut seara cu oameni minunati (si pe care nu ii cunosteam inainte), mancare fantastica – nu, nu exagerez cand folosesc acest cuvant si o gazda de imi venea sa o iau in brate. Ah, stai. Am imbratisat-o si am pupat-o. Asa de dragalasa era. Diana Zatreanu Foarte bun! Sosul exceptional!

Si ca acestea veti mai gasi multe, multe alte mesaje si comentarii… 🙂

Mi-am ridicat de multe ori Internetul in cap scriind despre mancarea din restaurantele „cu suflet”, incapatanandu-ma sa tin separate cele doua lucruri, adica sufletul cu sufletul, evantual asociindu-l cu ambianta, si mancarea cu gustul, fara sa reusesc vreodata sa le imbin, asa cum face lumea – in special partea femeiasca a ei…

Beca’s Kitchen e un restaurant destul de vechi al zonei. Un bistrou, mai precis spus. E intr-o casa mica pe Mihail Eminescu, fara etaj, aproape de Polona, unde mai intai a fost Escoffier, bistroul lui David Contant. In casa propriu-zisa au bucataria, iar alaturi e o constructie ce pare mai noua, probabil un fost garaj lungit si inaltat putin, au facut un salon acolo cu cateva mese. E bine amenajat, genul „cu suflet”, culori deschise, calde, ambianta de casa, placuta.

Beca’s Kitchen e un bistrou cu „mancare de casa” (homemade food), conceputa si facuta de Andreea Beca, de la care isi trage si numele. Meniul e scris cu creta pe tablita, ca la orice bistrou care se respecta, si are mancare din ceea ce acum se numeste „bucatarie urbana”, sau bucatarie de Internet.

Mancarea e bine prezentata, pare muncita in bucatarie, nu de la raionul de semipreparate. Duduia Andreea Beca face exces de condimente, ceea ce ne-a ridicat un prim semn de intrebare. Am luat o supa de legume (cartofi dulci, mult cimbru si tarhon) bunicica, niste paste cu legume fara gust, creveti curatati pe jumatate cu legume dstul de bune si intr-un sos de vin prost, de nemancat (sosul, crevetii au fost buni; despre acest sos scria comentatoarea Zatreanu ma sus!) si un piept de rata destul de bun si el, insa cu un sos pe care eu nu prea am reusit sa-l mananc.

Preturile mi s-au parut mari la Beca’s Kitchen. Pe cele patru feluri, plus doua sticle cu apa, am platit 208 lei. Pastele banale 42 de lei, crevetii vreo 60, supa de cartofi 16 lei si pieptul de rata 65. Fara desert, vin, cafea, ceai sau alte bauturi. O masa in doi, cu o sticla de vin bun, poate muta repede 300 de lei de pe cardul tau pe cel al Andreei Beca. Si sunt destui care fac acest transfer cu bucurie, daca te uiti la comentariile de pe internet si la faptul ca de cateva ori pana acum am vrut sa ma duc si nu erau locuri.

Mie, spre diferenta de foarte multi altii, imi este clar ca Andreea Beca nu e un mare bucatar, si ca nu va fi nici in viitorul apropiat. Sosurile nu sunt deloc punctul forte al Andreei Beca, si nici nu vor fi. E inca la stadiul la care inlocuieste (sau le confunda?) gusturile cu aromele. Daca dupa atatia ani face aceasta mancare, nu am niciun motiv sa cred ca, dintr-odata, peste cateva saptamani, mancarea ei va avea alt gust. E mancare buna, in general, cateva feluri s-ar putea sa fie chiar foarte bune, din cand in cand. Dar de aici si pana la o adevarat amare bucatarie mai e cale lunga.

Insa Andreea Beca are un excelent instinct de marketing, pe care si-l foloseste din plin, iar clientii care dau navala acolo, in cautarea sufletului, sunt bucurosi sa bage mana adanc in buzunar ca sa o plateasca pentru asta. Sa le fie de bine! Iar Andreea Beca, cand se va plictisi de gatit, poate sa-mi trimita un CV in engleza, o iau in calcul pentru unul dintre joburile noastre de top pe marketing… (GB – mai 2018)

Beca's Kitchen, bistroul cu mancare cu suflet al Andreei Beca in Bucuresti

Data actualizarii: 06/05/2018

  • Mihai :

    Alt mod de al dvs de a strange pareri despre oameni care chiar muncesc …spre deosebire de altii care se bat cu pumnul in piept ca s critici…fac o baza de date mare si babana si o vand la final …schimband cateva litere…din restograf in restocracy

  • Alex Popescu :

    Din cînd în cînd ai parea mai inteligent daca ai tacea din gura (ooops, tastatura). Am fost si eu la Beca si am gasit ca e corect si chiar cinstit. De ce cinstit? Pentru ca costul « marginal » al pkacerii de a fi acolo la masa este acceptabil în raport cu ce gasesti în farfurie. Nu e nevoie sa fi ditirambic însa din partea unui critic, vis-a-vis de un restaurator ca Beca, poate un pic de umilitate nu ar strica – e doar diferenta de bun simt între cei care fac si cei care îsi dau cu parerea.

  • Iulia :

    M-ai pierdut cand am vazut supa pe marginea bolului…

    • George Butunoiu :

      Aia e de la mine, m-am apucat sa mananc din ea si dupa aceea mi-am adus aminte ca nu-i facusem poza… GB

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close