Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

3466 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti?Pe ...

2929 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

875 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate...

2267 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

3542 vizite

Cred ca bucatarul acela ar trebui sa faca mai mult decat steak si sush...

1908 vizite

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

3338 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il numesc Clubul...

786 vizite

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

1524 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe5ensi, citit "sen...

1644 vizite

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

1420 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

2173 vizite

Cel mai constant restaurantAm revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

688 vizite

Marea gradina de pe marele lacClubul Snagov e un adevarat complex ...

347 vizite

Trainerul de chelneri de la Nor Sky Casual RestaurantNor Sky Casua...

4032 vizite

Un steakhouse cuminte si conservatorBarbizon Steak House e restaur...

581 vizite

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de luxPrimele tr...

627 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

427 vizite

Alt restaurant cu totul la vedereAcesta este genul de restaurante ...

523 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme...Nu stiu...

833 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de doua ori sa...

388 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei?Abia acum, in ...

544 vizite

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Doroba...

433 vizite

Braseria potrivita la locul potrivitHambar ceea ce au si sintetiza...

444 vizite

Printesa in negru cu margele albeDaca tin eu bine minte, restauran...

435 vizite

Mancare buna si in ProgresuluiIstoria restaurantului Naan e greu d...

2146 vizite

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2067 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna...Tasting Room e u...

264 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

205 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

324 vizite

Un restaurant monden cu protap si cu chelneri slobozi la guraThe G...

1282 vizite

Greu de vandut o cina in holul unui hotel, oricat de buna ar fi mancar...

245 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul VechiThe Ace, pe numele lui...

430 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

678 vizite

Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e restaurantul ...

210 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

451 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

405 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani?Phill e un r...

292 vizite

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

387 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficientMica Elvetie ...

842 vizite

Cand intai deschizi restaurantul si abia apoi incepi sa te gandesti la...

816 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare...Am ajuns din nou la Fratel...

309 vizite

Un restaurant cuminte si discret, asa cum e si hotelul din care face p...

219 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos...El Pato ...

235 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor SkySunt puti...

259 vizite

Cantina chic a DorobantilorWhite Horse e unul dintre restaurantele...

371 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesiSalon Golescu e...

375 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

280 vizite

Unul dintre primele restaurante de dupa Revolutie, inca imperturbabil....

201 vizite

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac!Cred ca sunt aceiasi ca...

304 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

685 vizite

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

666 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

772 vizite

Ai o hala mare si vreo 5000 de corporatisti care vor sa manance rapid ...

705 vizite

Alt restaurant de la care m-am intors imputitFunky Lounge e unul d...

278 vizite
Afiseaza
vizualizari

Un restaurant pentru oamenii calmi

Guxt si-a castigat o oarecare popularitate cand a ajuns brusc pe lista cu cele mai bune restaurante din Bucuresti recomandate de catre TripAdvisor. Ca se afla intr-un loc in care nu te-ai astepta sa gasesti restaurante cu adevarat bune, a mai adauagt un contur la aura Guxtului. Sigur, ideea ca exista ceva de pret despre care putini stiu, fie el restaurant sau orice altceva, si tu esti unul dintre acei privilegiati, e printre fantasmele cele mai raspandite in imaginarul consumatorilor. Toti vor sa afle despre aceste lucruri “ascunse”. Si cei care le gasesc, scriu repede despre ele pe bloguri, spre bucuria cititorilor care ii sporesc vizibil traficul. Problema este ca trebuie sa scrii intotdeauna de bine despre acestea, sa arati ca ti-au depasit asteptarile, ca altfel iti dezamagesti cititorii.

Eu nu am avut norocul acesta, sa pot anunta o noua descoperire pe agitata piata bucuresteana a restaurantelor. Guxt e un restaurant corect, placut, cu mancare destul de buna, dar cam atat. Mi-a atras foarte tare atentia ca e deschis doar seara. Acest program cu totul neobisnuit bucurestenilor, si romanilor, in general, te face sa te gandesti ca se intampla ceva deosebit seara acolo, de au nevoie mai multa decat altii pentru pregatiri: un meniu diferit, poate chiar fantomaticul fine dining pe care il cauta cu febrilitate toata lumea buna a orasului, poate niste evenimente sau clienti speciali. Or fi si acestea, cine stie, doar ca nu erau in ziua in care am ajuns noi.

Guxt sunt de doi ani intr-o casa veche din spatele parculetului Izvorul Rece, in zona aceea cu Mantuleasa, Plantelor, Stefan Mihaileanu, adevaratul Bucuresti vechi, cel din carti, cu farmec si poezie, linistit si curat, cu copaci batrani si strazi care nu sunt niciodata drepte. E o casa mica, fara etaj, doua camere de o parte si de alta a unui holisor, in care au facut cele doua saloane. Bucataria e la subsol, iar terasa nu am vazut, nici nu ar avea unde sa o faca, e prea ingusta curtea. E placut amenajat, in ton cu casa si cu atmosfera, decoruri simple, banchete la perete, atmosfera de bistrou, mai degraba, austera, fara fete de masa. Muzica neasteptat de agresiva, violenta chiar, mai tarziu afland ca vine direct de la un post de radio american pe Internet, ceva cu un “Paradise” caruia nu i-am vazut legatura cu frumoasele locuri ale Bucurestiului batran.

Meniul e si el destul de simplu, ceva intre bucatarie internationala si bucatarie urbana, obisnuita, adica, dar ceva mai spre creativ. Mancarurile sunt descrise direct cu produsele de baza si ingredientele, si au pus si niste poze in meniu ca sa arate ca sunt mai degraba obisnuite si sa nu te astepti la ceva pe care mai rar il vezi in alta parte. Dar scot foarte mult in fata bauturile, mai ales berile, din care au multe lucruri interesante, intr-adevar, dar si coniacurile, whiskyurile si vinurile.

Noi am luat o tarta cu ceapa caramelizata si branza, dstul de buna, insa prea sarata; Mousse de ficatei de pui si rata cu trufe, confit de ceapa si sos dulce-picant, chiar buni si cu trufe de calitate, salata lor Guxt, care mi s-a parut destul de banala, Creveti cu usturoi, in stil mediteranean, cu legume la gratar, “stilul mediteranean” insemnand, se pare, ca nu erau curatati, asa si asa acestia, cu legume care nu au cum sa fie prea bune duar fripte, si recomandarea lor cu Confitul de rata, care putea sa fie si mai bun de atat daca l-ar fi gatit altfel, presupun. Cartofii prajiti au fost normali, nimic special de spus despre ei.

Serviciul a fost bun, foarte personal, cu o chelnerita foarte placuta si cu un om care parea sa fie sef acolo, poate chiar stapanul locului, autoritar dar cu chef de vorba. Preturile sunt normale, o masa buna in doi, cu de toate si o sticla de vin bun te duce spre 300 de lei.

Guxt e un mic restaurant de proximitate pentru norocosii locuitori ai acelei parti a adevaratului Bucuresti, un restaurant asa cum ar trebui sa fie si altele. Eu un restaurant frumos si linistit, pentru oameni calmi si asezati. Cum nu am auzit sa fie multe restaurante bune in zona, Guxt poate aspira la statutul de mica vedeta locala, de cartier, dar nu mai mult de atat, nu m-as vedea recoamandand cuiva din alt colt de Bucuresti sa mearga la Guxt in mod special doar pentru mancare. Daca se intampla acolo ceva despre care eu nu am aflat inca, chiar ii rog pe cei care stiu sa ne spuna. (GB – iulie 2017)

Strada Bistroului Guxt

Save

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

Guxt

  • Oana :

    Trec peste lipsa de politețe cu care mă tutuiți atunci cînd eu vă domnesc, și revin cu aceeași presupunere: scrieți din auzite, pentru că altfel 1) v-ați referi la meniul tipărit, nu la cel de pe net; și 2) ați ști că ăia sunt cartofi la cuptor, nu prăjiți. Dar de, nici politețea, nici probitatea nu cresc pe toate drumurile…

    • George Butunoiu :

      Ti-ar folosi mult, probabil, daca te-ai documenta asupra uzantelor de politete sociala in comunicarea pe Internet. Nu se folosesc (sau, cand se intampla, adesea sunt ridicole) formulele obisnuite de politete cand nu stii cui te adresezi, cu atat mai putin cand cineva se semneaza cu numele mic, un pseudonim sau in cazul anonimitatii totale. Sunt multe astfel de (aproape) reguli, citeste-le, ca sa nu te mai amarasti degeaba, ca te crezi nerespectata si victima a nu stiu ce cand ti se va intampla din nou. GB

  • Oana :

    Stimate domn, ca om care merge aproape saptaminal la Guxt, va atrag atentia ca fie va inseala memoria, fie scrieti din auzite. In meniu nu exista nici o poza, la fel cum nu exista nici un cartof prajit.

    • George Butunoiu :

      Uita-te pe site (al lor), o sa vezi si pozele si cartofii. GB

  • Adresa de email nu va fi publicata.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.