Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

4695 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

4573 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

2894 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

3826 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

4893 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

1572 vizite

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin buna Am reveni...

4485 vizite

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

2288 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe 5ensi, citit "sen...

4246 vizite

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca. Cas...

2005 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1147 vizite

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

955 vizite

Trainerul de chelneri de la Nor Sky Casual Restaurant Nor Sky Casua...

6834 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

3024 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

719 vizite

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de lux Primele tr...

897 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1079 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

679 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

920 vizite

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Doroba...

723 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

633 vizite

Una dintre vedetele de moment ale Centrului Vechi Micul restaurant ...

555 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

629 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2318 vizite

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context... 18 ...

2844 vizite

Alt restaurant cu totul la vedere Acesta este genul de restaurante ...

819 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

710 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

734 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

289 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

1418 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

555 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

414 vizite

Un restaurant monden cu protap si cu chelneri slobozi la gura The G...

2037 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

580 vizite

Greu de vandut o cina in holul unui hotel, oricat de buna ar fi mancar...

348 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

661 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

899 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

478 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

295 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

644 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

520 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

380 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1110 vizite

Un restaurant pentru oamenii calmi Guxt si-a castigat o oarecare po...

507 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

389 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

391 vizite

Se mananca din nou bine in spate la Scala In coltul acela de casa b...

646 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

386 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

200 vizite

Un restaurant cuminte si discret, asa cum e si hotelul din care face p...

311 vizite

Cantina chic a Dorobantilor White Horse e unul dintre restaurantele...

507 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesi Salon Golescu e...

593 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

545 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

616 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima... Complexu...

896 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului... Sunt sigur ca mult...

922 vizite
Afiseaza
vizualizari

Un restaurant pentru oamenii calmi

Guxt si-a castigat o oarecare popularitate cand a ajuns brusc pe lista cu cele mai bune restaurante din Bucuresti recomandate de catre TripAdvisor. Ca se afla intr-un loc in care nu te-ai astepta sa gasesti restaurante cu adevarat bune, a mai adauagt un contur la aura Guxtului. Sigur, ideea ca exista ceva de pret despre care putini stiu, fie el restaurant sau orice altceva, si tu esti unul dintre acei privilegiati, e printre fantasmele cele mai raspandite in imaginarul consumatorilor. Toti vor sa afle despre aceste lucruri “ascunse”. Si cei care le gasesc, scriu repede despre ele pe bloguri, spre bucuria cititorilor care ii sporesc vizibil traficul. Problema este ca trebuie sa scrii intotdeauna de bine despre acestea, sa arati ca ti-au depasit asteptarile, ca altfel iti dezamagesti cititorii.

Eu nu am avut norocul acesta, sa pot anunta o noua descoperire pe agitata piata bucuresteana a restaurantelor. Guxt e un restaurant corect, placut, cu mancare destul de buna, dar cam atat. Mi-a atras foarte tare atentia ca e deschis doar seara. Acest program cu totul neobisnuit bucurestenilor, si romanilor, in general, te face sa te gandesti ca se intampla ceva deosebit seara acolo, de au nevoie mai multa decat altii pentru pregatiri: un meniu diferit, poate chiar fantomaticul fine dining pe care il cauta cu febrilitate toata lumea buna a orasului, poate niste evenimente sau clienti speciali. Or fi si acestea, cine stie, doar ca nu erau in ziua in care am ajuns noi.

Guxt sunt de doi ani intr-o casa veche din spatele parculetului Izvorul Rece, in zona aceea cu Mantuleasa, Plantelor, Stefan Mihaileanu, adevaratul Bucuresti vechi, cel din carti, cu farmec si poezie, linistit si curat, cu copaci batrani si strazi care nu sunt niciodata drepte. E o casa mica, fara etaj, doua camere de o parte si de alta a unui holisor, in care au facut cele doua saloane. Bucataria e la subsol, iar terasa nu am vazut, nici nu ar avea unde sa o faca, e prea ingusta curtea. E placut amenajat, in ton cu casa si cu atmosfera, decoruri simple, banchete la perete, atmosfera de bistrou, mai degraba, austera, fara fete de masa. Muzica neasteptat de agresiva, violenta chiar, mai tarziu afland ca vine direct de la un post de radio american pe Internet, ceva cu un “Paradise” caruia nu i-am vazut legatura cu frumoasele locuri ale Bucurestiului batran.

Meniul e si el destul de simplu, ceva intre bucatarie internationala si bucatarie urbana, obisnuita, adica, dar ceva mai spre creativ. Mancarurile sunt descrise direct cu produsele de baza si ingredientele, si au pus si niste poze in meniu ca sa arate ca sunt mai degraba obisnuite si sa nu te astepti la ceva pe care mai rar il vezi in alta parte. Dar scot foarte mult in fata bauturile, mai ales berile, din care au multe lucruri interesante, intr-adevar, dar si coniacurile, whiskyurile si vinurile.

Noi am luat o tarta cu ceapa caramelizata si branza, dstul de buna, insa prea sarata; Mousse de ficatei de pui si rata cu trufe, confit de ceapa si sos dulce-picant, chiar buni si cu trufe de calitate, salata lor Guxt, care mi s-a parut destul de banala, Creveti cu usturoi, in stil mediteranean, cu legume la gratar, “stilul mediteranean” insemnand, se pare, ca nu erau curatati, asa si asa acestia, cu legume care nu au cum sa fie prea bune duar fripte, si recomandarea lor cu Confitul de rata, care putea sa fie si mai bun de atat daca l-ar fi gatit altfel, presupun. Cartofii prajiti au fost normali, nimic special de spus despre ei.

Serviciul a fost bun, foarte personal, cu o chelnerita foarte placuta si cu un om care parea sa fie sef acolo, poate chiar stapanul locului, autoritar dar cu chef de vorba. Preturile sunt normale, o masa buna in doi, cu de toate si o sticla de vin bun te duce spre 300 de lei.

Guxt e un mic restaurant de proximitate pentru norocosii locuitori ai acelei parti a adevaratului Bucuresti, un restaurant asa cum ar trebui sa fie si altele. Eu un restaurant frumos si linistit, pentru oameni calmi si asezati. Cum nu am auzit sa fie multe restaurante bune in zona, Guxt poate aspira la statutul de mica vedeta locala, de cartier, dar nu mai mult de atat, nu m-as vedea recoamandand cuiva din alt colt de Bucuresti sa mearga la Guxt in mod special doar pentru mancare. Daca se intampla acolo ceva despre care eu nu am aflat inca, chiar ii rog pe cei care stiu sa ne spuna. (GB – iulie 2017)

Strada Bistroului Guxt

Save


Guxt

  • Oana :

    Trec peste lipsa de politețe cu care mă tutuiți atunci cînd eu vă domnesc, și revin cu aceeași presupunere: scrieți din auzite, pentru că altfel 1) v-ați referi la meniul tipărit, nu la cel de pe net; și 2) ați ști că ăia sunt cartofi la cuptor, nu prăjiți. Dar de, nici politețea, nici probitatea nu cresc pe toate drumurile…

    • George Butunoiu :

      Ti-ar folosi mult, probabil, daca te-ai documenta asupra uzantelor de politete sociala in comunicarea pe Internet. Nu se folosesc (sau, cand se intampla, adesea sunt ridicole) formulele obisnuite de politete cand nu stii cui te adresezi, cu atat mai putin cand cineva se semneaza cu numele mic, un pseudonim sau in cazul anonimitatii totale. Sunt multe astfel de (aproape) reguli, citeste-le, ca sa nu te mai amarasti degeaba, ca te crezi nerespectata si victima a nu stiu ce cand ti se va intampla din nou. GB

  • Oana :

    Stimate domn, ca om care merge aproape saptaminal la Guxt, va atrag atentia ca fie va inseala memoria, fie scrieti din auzite. In meniu nu exista nici o poza, la fel cum nu exista nici un cartof prajit.

    • George Butunoiu :

      Uita-te pe site (al lor), o sa vezi si pozele si cartofii. GB

  • Adresa de email nu va fi publicata.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.