Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

12070 vizite 14 comentarii

Sabatini Pizza & Restaurant se mândresc cu meniul lor kilometric ...

4023 vizite 1 comentarii

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerieHig...

1358 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

3081 vizite

Smokăreală cu Generația ZCând am auzit numele pentru prima dat...

1094 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

13783 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

1154 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu...Cân...

1571 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

689 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

5216 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena....

3720 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

9311 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

774 vizite 1 comentarii

Clătite fără fițe la Pancakes & moreAm revenit după mai b...

2292 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti...Rocca e un mic restaurant pe ...

2158 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

3331 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

947 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

6149 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

3203 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informațiȘtiu că n...

3468 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

1338 vizite 1 comentarii

Stadio Park au ales segmentul popularAu fost mai multe restaurante...

3438 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

2085 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

7069 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

5974 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & BistroAm revenit...

4849 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

2678 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

1409 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe DaciaAu fo...

1639 vizite 4 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul TabereiMi-am propus să ...

2501 vizite 3 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

1096 vizite 3 comentarii

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoieGram B...

2406 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

649 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lecturăSantiago Kitchen nu...

2012 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game OnGame On e unul d...

1341 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-VousA f...

6012 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asaAu fost ...

8436 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

5078 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4057 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

7239 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

4929 vizite 1 comentarii

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasaColonial Lounge e cel...

2363 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita everA...

2061 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariuM-am uitat si pe ...

3055 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

583 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera PlazaIar am mers p...

5977 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastriDe ...

2168 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

794 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante?Passione e un mic rest...

3606 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timpAm ...

2463 vizite 3 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Cel mai prost pranz din memoria recenta

Bolta Rece a fost un restaurant cunoscut pe timpul comunistilor, si chiar putin dupa. Nu m-ar mira sa aud si acum pe cate unul care sa spuna ca ce bine a mancat la restaurantul asta. Am vazut multe in viata mea…

Bolta Rece e un aranjament imobiliar foarte bun pentru cel care a pus mana pe terenul si pe constructia aceea de pe Popa Savu, aproape de Piata Charles de Gaulle. Au reconstruit cladirea cu totul, cred ca au si inaltat-o. Din una veche si banala au facut una noua si urata, pe care o folosesc aproape exclusiv ca salon de evenimente, mereu e cate o nunta acolo, sau cine stie ce alt eveniment mai provincial. Cred ca au mai multe Sali, pe diverse niveluri.

Terasa de la Bolta Rece e destul de mare, are doi copaci batrani si impunatori, vara numai acolo sta lumea, saloanele sunt si inchise publicului.

Totul la Bolta Rece, pana la ultimul maruntis, arata un restaurant comunist putin schimbat la fatada, dar cu tot restul intact, inclusiv personalul. Au umflat meniul, din bucataria romaneasca pe care o aveau, cat de cat previzibila, au facut un fel de „international”. Un meniu imens, cu feluri puse cam de-a valma acolo.

Am luat o supa crema de ciuperci, acceptabila, o ciorba radauteana mai acra decat era cazul, darr care se putea manca, totusi, si o ciorba de otet, din care cu greu am reusit sa mananc feliutele de burta, in care nu apucase sa patrunde atat de mult otetul. Zeama a ramas neatinsa.Pieptul de pui si cascavalul pane au fost facute in sila, la repezeala, alaturi de niste legume din conserva trecute prin apa fierbinte, ca sa se topeacsa gheata. Am mai luat un mix de organe, din care doar inima a fost cat de cat de mancat, ficatul si rinichiul au fost proaste, au ramas intregi in farfurie, iar fuduliile si creierul scarboase de-a binelea, oribile!

Pranzul de la Bolta Rece a fost cel mai prost din amintirile mele recente, rar mi-a fost dat sa nu ma pot atinge de trei sferturi din mancare, desi imi era foame. Si preturile surprinzator de mari, am facut o socoteala rapida, o cina cu tot ce mananca omul la cina si cu o jumatate desticla de vin bun iti scoate usor 150 de lei din portofel. Nu merita, sub nicio forma!

Presupun ca noi am fost singurii care au cerut ceva din meniu, toti cei din jur – si destul de multi! – luau meniurile zilei, pe la vreo 20 de lei, dar care nu pareau sa fie cu nimic mai bune decat ce am primit noi.

Bolta Rece e un restaurant comunist pana in interiorul ultimei tevi de calorifer, cu tot ce insemna, si inca inseamna asta rau. Mai sunt cateva astfel de restaurante in Bucuresti, am scris la fel despre ele. E o cantina ieftina pentru salariatii cu lefurile cele mai mici de la numeroasele companii din zona, dar, in primul rand, si pentru asta inca exista, ca salon de evenimente de provincie, sau pentru nostalgicii vremurilor in care erau ei tineri si mancatul la Bolta Rece era un marker social destul de distinctiv. (GB – iulie 2017)

Bolta Rece, restaurant in Aviatorilor, Bucuresti

Data actualizarii: 07/08/2018

Bolta Rece  - Str. Popa Savu, nr. 53-55

  • E.O. :

    Cat de idiot poti sa fii sa zici asa ceva despre bucuresteni? N-ai trait aici, nu stii despre ce e vorba, taci din gura, ca si noi putem sa ne deversam deseurile verbale in gura ta de provincial uns cu toate alifiile si arogant pana-n cer.

  • Mike B :

    „… care nu se pricepe să se poarte ca cei din capitala”
    Ar fi pathetic daca s-ar ajunge ca peste tot in Romania sa se comporte toata lumea „ca in capitala”. S-ar duce nivelul si mai jos!

    „Bucharest swamp” este un subiect care a fost abordat chiar si pe peluza Casei Albe, in Washington DC, la o recenta conferinta de presa.

  • Mike B :

    Ar fi interesant sa elaborezi pe subiectul a ceea ce intelegi tu prin acel termen de „provincial”, George.
    Nu de alta diferenta dintre majoritatea oraselor „provinciale” din Ardeal (i.e. Sibiu, Brasov, Arad, Oradea etc. etc.) si „marea Capitala” nu este deloc in avantajul „Capitalei”.
    Cel putin dupa datele oficiale si media occidentala Bucurestiul se situeaza pathietic in clasamente…..pe acolo cu Baku, Ulan Batar ….

    • George Butunoiu :

      Ca adjectiv, e definit fara echivoc in disctionar: Care vădește lipsă de rafinament; necioplit. Stîngaci, care nu se pricepe să se poarte ca cei din capitală. Etimologia e evidenta, insa nu are nicio relevanta, nici in context, nici in uz. GB