Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

12728 vizite 14 comentarii

Sabatini Pizza & Restaurant se mândresc cu meniul lor kilometric ...

4244 vizite 1 comentarii

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerieHig...

1581 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

3695 vizite

Smokăreală cu Generația ZCând am auzit numele pentru prima dat...

1224 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

14028 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

1186 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu...Cân...

1662 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

742 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

5322 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena....

3785 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

9495 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

873 vizite 1 comentarii

Clătite fără fițe la Pancakes & moreAm revenit după mai b...

2333 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti...Rocca e un mic restaurant pe ...

2217 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

3399 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

991 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

6343 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

3280 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informațiȘtiu că n...

3561 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

1510 vizite 1 comentarii

Stadio Park au ales segmentul popularAu fost mai multe restaurante...

3625 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

2222 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

7303 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

6165 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & BistroAm revenit...

4957 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

2735 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

1481 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe DaciaAu fo...

1872 vizite 4 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul TabereiMi-am propus să ...

2628 vizite 3 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

1182 vizite 3 comentarii

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoieGram B...

2487 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

697 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lecturăSantiago Kitchen nu...

2108 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game OnGame On e unul d...

1454 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-VousA f...

6661 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asaAu fost ...

8702 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

5189 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4150 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

7309 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

5054 vizite 1 comentarii

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasaColonial Lounge e cel...

2425 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita everA...

2125 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariuM-am uitat si pe ...

3215 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

594 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera PlazaIar am mers p...

6354 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastriDe ...

2304 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

825 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante?Passione e un mic rest...

3681 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timpAm ...

2525 vizite 4 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Cel mai prost pranz din memoria recenta

Bolta Rece a fost un restaurant cunoscut pe timpul comunistilor, si chiar putin dupa. Nu m-ar mira sa aud si acum pe cate unul care sa spuna ca ce bine a mancat la restaurantul asta. Am vazut multe in viata mea…

Bolta Rece e un aranjament imobiliar foarte bun pentru cel care a pus mana pe terenul si pe constructia aceea de pe Popa Savu, aproape de Piata Charles de Gaulle. Au reconstruit cladirea cu totul, cred ca au si inaltat-o. Din una veche si banala au facut una noua si urata, pe care o folosesc aproape exclusiv ca salon de evenimente, mereu e cate o nunta acolo, sau cine stie ce alt eveniment mai provincial. Cred ca au mai multe Sali, pe diverse niveluri.

Terasa de la Bolta Rece e destul de mare, are doi copaci batrani si impunatori, vara numai acolo sta lumea, saloanele sunt si inchise publicului.

Totul la Bolta Rece, pana la ultimul maruntis, arata un restaurant comunist putin schimbat la fatada, dar cu tot restul intact, inclusiv personalul. Au umflat meniul, din bucataria romaneasca pe care o aveau, cat de cat previzibila, au facut un fel de „international”. Un meniu imens, cu feluri puse cam de-a valma acolo.

Am luat o supa crema de ciuperci, acceptabila, o ciorba radauteana mai acra decat era cazul, darr care se putea manca, totusi, si o ciorba de otet, din care cu greu am reusit sa mananc feliutele de burta, in care nu apucase sa patrunde atat de mult otetul. Zeama a ramas neatinsa.Pieptul de pui si cascavalul pane au fost facute in sila, la repezeala, alaturi de niste legume din conserva trecute prin apa fierbinte, ca sa se topeacsa gheata. Am mai luat un mix de organe, din care doar inima a fost cat de cat de mancat, ficatul si rinichiul au fost proaste, au ramas intregi in farfurie, iar fuduliile si creierul scarboase de-a binelea, oribile!

Pranzul de la Bolta Rece a fost cel mai prost din amintirile mele recente, rar mi-a fost dat sa nu ma pot atinge de trei sferturi din mancare, desi imi era foame. Si preturile surprinzator de mari, am facut o socoteala rapida, o cina cu tot ce mananca omul la cina si cu o jumatate desticla de vin bun iti scoate usor 150 de lei din portofel. Nu merita, sub nicio forma!

Presupun ca noi am fost singurii care au cerut ceva din meniu, toti cei din jur – si destul de multi! – luau meniurile zilei, pe la vreo 20 de lei, dar care nu pareau sa fie cu nimic mai bune decat ce am primit noi.

Bolta Rece e un restaurant comunist pana in interiorul ultimei tevi de calorifer, cu tot ce insemna, si inca inseamna asta rau. Mai sunt cateva astfel de restaurante in Bucuresti, am scris la fel despre ele. E o cantina ieftina pentru salariatii cu lefurile cele mai mici de la numeroasele companii din zona, dar, in primul rand, si pentru asta inca exista, ca salon de evenimente de provincie, sau pentru nostalgicii vremurilor in care erau ei tineri si mancatul la Bolta Rece era un marker social destul de distinctiv. (GB – iulie 2017)

Bolta Rece, restaurant in Aviatorilor, Bucuresti

Data actualizarii: 07/08/2018

Bolta Rece  - Str. Popa Savu, nr. 53-55

  • E.O. :

    Cat de idiot poti sa fii sa zici asa ceva despre bucuresteni? N-ai trait aici, nu stii despre ce e vorba, taci din gura, ca si noi putem sa ne deversam deseurile verbale in gura ta de provincial uns cu toate alifiile si arogant pana-n cer.

  • Mike B :

    „… care nu se pricepe să se poarte ca cei din capitala”
    Ar fi pathetic daca s-ar ajunge ca peste tot in Romania sa se comporte toata lumea „ca in capitala”. S-ar duce nivelul si mai jos!

    „Bucharest swamp” este un subiect care a fost abordat chiar si pe peluza Casei Albe, in Washington DC, la o recenta conferinta de presa.

  • Mike B :

    Ar fi interesant sa elaborezi pe subiectul a ceea ce intelegi tu prin acel termen de „provincial”, George.
    Nu de alta diferenta dintre majoritatea oraselor „provinciale” din Ardeal (i.e. Sibiu, Brasov, Arad, Oradea etc. etc.) si „marea Capitala” nu este deloc in avantajul „Capitalei”.
    Cel putin dupa datele oficiale si media occidentala Bucurestiul se situeaza pathietic in clasamente…..pe acolo cu Baku, Ulan Batar ….

    • George Butunoiu :

      Ca adjectiv, e definit fara echivoc in disctionar: Care vădește lipsă de rafinament; necioplit. Stîngaci, care nu se pricepe să se poarte ca cei din capitală. Etimologia e evidenta, insa nu are nicio relevanta, nici in context, nici in uz. GB

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close