Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

1688 vizite

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

15 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

189 vizite

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

811 vizite

Graffiti (Cotroceni) este unul dintre restaurantele Graffiti din Bucur...

166 vizite 1 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

167 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

377 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

530 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

102 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

1970 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

686 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

3403 vizite 1 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1498 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

664 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

407 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

1918 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

2046 vizite 4 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

597 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

3158 vizite

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

9281 vizite 1 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1557 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

546 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

1302 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

1462 vizite

Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucurestiului Mikkeller Bar, sa...

3797 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Cel mai prost pranz din memoria recenta

Bolta Rece a fost un restaurant cunoscut pe timpul comunistilor, si chiar putin dupa. Nu m-ar mira sa aud si acum pe cate unul care sa spuna ca ce bine a mancat la restaurantul asta. Am vazut multe in viata mea…

Bolta Rece e un aranjament imobiliar foarte bun pentru cel care a pus mana pe terenul si pe constructia aceea de pe Popa Savu, aproape de Piata Charles de Gaulle. Au reconstruit cladirea cu totul, cred ca au si inaltat-o. Din una veche si banala au facut una noua si urata, pe care o folosesc aproape exclusiv ca salon de evenimente, mereu e cate o nunta acolo, sau cine stie ce alt eveniment mai provincial. Cred ca au mai multe Sali, pe diverse niveluri.

Terasa de la Bolta Rece e destul de mare, are doi copaci batrani si impunatori, vara numai acolo sta lumea, saloanele sunt si inchise publicului.

Totul la Bolta Rece, pana la ultimul maruntis, arata un restaurant comunist putin schimbat la fatada, dar cu tot restul intact, inclusiv personalul. Au umflat meniul, din bucataria romaneasca pe care o aveau, cat de cat previzibila, au facut un fel de „international”. Un meniu imens, cu feluri puse cam de-a valma acolo.

Am luat o supa crema de ciuperci, acceptabila, o ciorba radauteana mai acra decat era cazul, darr care se putea manca, totusi, si o ciorba de otet, din care cu greu am reusit sa mananc feliutele de burta, in care nu apucase sa patrunde atat de mult otetul. Zeama a ramas neatinsa.Pieptul de pui si cascavalul pane au fost facute in sila, la repezeala, alaturi de niste legume din conserva trecute prin apa fierbinte, ca sa se topeacsa gheata. Am mai luat un mix de organe, din care doar inima a fost cat de cat de mancat, ficatul si rinichiul au fost proaste, au ramas intregi in farfurie, iar fuduliile si creierul scarboase de-a binelea, oribile!

Pranzul de la Bolta Rece a fost cel mai prost din amintirile mele recente, rar mi-a fost dat sa nu ma pot atinge de trei sferturi din mancare, desi imi era foame. Si preturile surprinzator de mari, am facut o socoteala rapida, o cina cu tot ce mananca omul la cina si cu o jumatate desticla de vin bun iti scoate usor 150 de lei din portofel. Nu merita, sub nicio forma!

Presupun ca noi am fost singurii care au cerut ceva din meniu, toti cei din jur – si destul de multi! – luau meniurile zilei, pe la vreo 20 de lei, dar care nu pareau sa fie cu nimic mai bune decat ce am primit noi.

Bolta Rece e un restaurant comunist pana in interiorul ultimei tevi de calorifer, cu tot ce insemna, si inca inseamna asta rau. Mai sunt cateva astfel de restaurante in Bucuresti, am scris la fel despre ele. E o cantina ieftina pentru salariatii cu lefurile cele mai mici de la numeroasele companii din zona, dar, in primul rand, si pentru asta inca exista, ca salon de evenimente de provincie, sau pentru nostalgicii vremurilor in care erau ei tineri si mancatul la Bolta Rece era un marker social destul de distinctiv. (GB – iulie 2017)

Bolta Rece, restaurant in Aviatorilor, Bucuresti

Data actualizarii: 07/08/2018

Bolta Rece  - Str. Popa Savu, nr. 53-55

  • Mike B :

    „… care nu se pricepe să se poarte ca cei din capitala”
    Ar fi pathetic daca s-ar ajunge ca peste tot in Romania sa se comporte toata lumea „ca in capitala”. S-ar duce nivelul si mai jos!

    „Bucharest swamp” este un subiect care a fost abordat chiar si pe peluza Casei Albe, in Washington DC, la o recenta conferinta de presa.

  • Mike B :

    Ar fi interesant sa elaborezi pe subiectul a ceea ce intelegi tu prin acel termen de „provincial”, George.
    Nu de alta diferenta dintre majoritatea oraselor „provinciale” din Ardeal (i.e. Sibiu, Brasov, Arad, Oradea etc. etc.) si „marea Capitala” nu este deloc in avantajul „Capitalei”.
    Cel putin dupa datele oficiale si media occidentala Bucurestiul se situeaza pathietic in clasamente…..pe acolo cu Baku, Ulan Batar ….

    • George Butunoiu :

      Ca adjectiv, e definit fara echivoc in disctionar: Care vădește lipsă de rafinament; necioplit. Stîngaci, care nu se pricepe să se poarte ca cei din capitală. Etimologia e evidenta, insa nu are nicio relevanta, nici in context, nici in uz. GB

  • Lasă un răspuns la Mike B Anulează răspunsul

    Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.