Alte restaurante, cafenele si localuri care au dorit sa se prezinte pe site-ul Restocracy si care nu se regasesc in...

Ord. dupa

Boema viu colorata de pe Polona Acuarela e un local pe strada Polon...

Anika este un restaurant cu bucatarie romaneasca fina si creativa, sit...

Boema de meserie de la Palatul Universul Apollo111 este la subsolul...

Located on the top floor of the DoubleTree by Hilton Bucharest Unirii ...

Baraka este o terasa deschisa inca din 1999 in inima Bucurestiului, in...

Batistei este un restaurant si pizzerie, cu regim de autoservire, care...

Hanul cu Tei este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in...

Imobilul ce găzduieste astazi Berăria Nenea Iancu a fost dintodeauna...

Bistro Raw Vegan este un business de familie creat de două surori și...

Bodega La Mahala este un local situat in Centrul Istoric al Bucurestiu...

Daca ai ajuns la noi, Hai Noroc! Speram sa te simti ca intre priete...

Borgo Margherita din Calea Calarasilor, pasul stangaci de la pizzeria ...

Un restaurant child-friendly in Sectorul 5 Britannia este una dintr...

Pestele pe care il folosim este unul salbatic, de captura, pescuit in ...

Calderon 18 este un restaurant si terasa, cu specific tex-mex, care se...

Un grup de prieteni francezi și români, deopotrivă profesioniști ...

Casa Boierilor este un restaurant cu specific romanesc, situat pe stra...

Casa Comana este recunoscută pentru preparatele proaspete şi savuroa...

La numai 6 km de DN1 in apropierea localitatii Tancabesti ( DN1 la km ...

Aproape de Bucuresti, pe vechiul drum spre mare, lipsit insa de vacarm...

Celere este un restaurant cu autoservire cu specific italian situat pe...

Unul dintre cele doua restaurante de la Hotel Caro, celalalt fiind La ...

Club Excelsior este un local situat pe strada Stirbei Voda, nr. 24 din...

Club Lounge Intercontinental este unul dintre restaurantele hotelului ...

Concerto Fine Dining este un restaurant „nouvelle cuisine”, o ...

Crama Domneasca, ce-a luat fiinta intre ruinele Palatului Voievodal Cu...

Restaurant pentru evenimente private Cucina Borghese e un restauran...

In respectabila ei traditie, Curtea Berarilor reimprospateaza vremile ...

Dines, restaurant cu terasa in Parcul Carol I, langa Arenele Romane, i...

Situat pe malul lacului Snagov intr-un decor pitoresc, inconjurat de p...

El Capitan este o terasa pe ponton pe lacul Snagov, deschisa numai in ...

Exclusive Zone Lounge este un  local high-class, cigar lounge elegant...

Unul dintre putinele locuri boeme din aceasta zona a Bucurestiului ...

Face Kusin este un restaurant si club situat in Piata Presei Libere, n...

Faros este o taverna cu specific grecesc, situata in Centrul Vechi al ...

Restaurant Finikia – lebanese cuisine, amplasat in centrul istoric a...

Parcul Clubului Diplomatic din Herastrau Save Save

Fry Away este un restaurant de cartofi prajiti dupa retete belgiene, s...

Galli este prima rotiserie din Romania care va propune produse de ferm...

Gattini Pasta, street-food de paste la Carnivale Food Market Lumea ...

Genin - restaurant cu bucatarie arabeasca in Calea Floreasca; au si o ...

Boema de Dorobanti sau cum sa vinzi cana de apa cu 10 lei Prima imp...

Domeniul unde se afla restaurantul a fost resedinta de vara a Principe...

Din 2008 suntem cunoscuti pentru ca transmitem atmosfera creata de cei...

Restaurant Hanul Drumetului, vine în întâmpinarea oaspeților săi ...

Hanul Hangitei implineste traditia si va ofera un meniu pur romanesc,...

Hanul Vlasiei Snagov este un minihotel cu restaurant, nou infiintat si...

Anii '70: hippie, retro si vinyl Have a Cigar este un local boe...

BISTRO HB va ofera o gama foarte variata de specialitati culinare alca...

La Hop Garden gasiti un mix de servicii care asigu...

Afiseaza

Borgo Margherita din Calea Calarasilor, pasul stangaci de la pizzeria la trattoria

Pizzeria e ristoranteAm facut cunostinta cu Borgo Margherita pentru prima data in Vitan, unde au o pizzerie cunoscuta in zona, si cunoscuta chiar si in comunitatea de italieni din Bucuresti, care nu e deloc mica. Cred ca le-a mers bine acolo, or fi strans ceva bani, si de cateva luni (din mai) au mai deschis un local. Un restaurant in toata regula, de data aceasta. Au luat casa in care a fost inainte Terra e Mare, despre care am scris lucruri destul de bune la vremea lor. Nu stiu de ce au inchis, eu vazusem destui clienti in cele cateva dati in care am ajuns acolo.

Casa si locurile acelea din Bucurestiul vechi, cu farmec, sunt interesante. Nu le mai descriu, am facut-o in articolul despre Terra e Mare. Acum nu am observat schimbari semnificative in aranjamente si decoruri. Au lasat aceeasi ambianta meridionala, de trattoria provinciala, de cartier, in care italienii se duc sa manance, nu sa filosofeze.

Meniul de la noul Borgo Margherita din Calea Calarasilor e consistent, cu de toate. Dar mancaruri simple, taranesti. Pizza a fost buna, cu gust pregnant de paine de casa, din grau adus direct de pe camp. Apoi niste calamari cu sos de rosii, inecati in ulei, fara nimic special, niste fructe de mare puse intr-o oala si atat, doar ca necuratate de nisip. Pastele mi-au placut. Sos putin, asa cum trebuie, simteai gustul de grau dur, nerafinat.

Preturile neasteptat de mari, mai ales la pizza. Serviciul direct, strict functional, s-a redus la a pune farfuriile pe masa si a le lua dupa aceea, nimic mai mult. Erau cativa clienti, dintre care vreo doi vorbeau limba lui Dante.

Borgo Margherita din Calea Calarasilor e un restaurant italienesc provincial, de cartier, cu mancare taraneasca simpla, care poate sa fie gustoasa daca e facuta cu produse si ingrediente naturale, aduse direct de pe camp si din gradina. Nu pare sa fi imaginat cineva o astfel de complicatenie logistica in Calea Calarasilor, asa ca… (GB – noiembrie 2019)

Bucataria populara Borgo Margherita

Saloanele Borgo Margherita din Calea Calarasilor
Curtea si terasa
Data actualizarii: 12/07/2020

Borgo Margherita (Calea Calarasilor)  - Calea Calarasilor, nr. 78 (Piata Sf. Stefan)

  • EugenS :

    Dar, din pacate, calitatea in Vitan a scazut dramatic. Ultima comanda a fost o mare dezamagire. Blat similar cu PHD si lipsa armonie intre cantitatile ingredientelor sunt doar cateva din minusurile bucatarului actual ( roman la origine ).