Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatie Pazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambianta Am revenit la restaur...

La Fattoria - Nu stiu de ce se duce lumea acolo Nu am scris mai nim...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile... Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Stadio Park este un local cu bucatarie urbana, situat in parcul Herast...

In urma vremurilor. Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

Kunnai means “Modern Madame”. Traim vremuri bune... Am rev...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima... Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna  Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurant ROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odata Au facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Gama Express, fast-food-ul de care aveau nevoie cei din Regie Gama ...

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti Am reve...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Gura Portitei, cu lacul Parcului Herastrau pe post de Delta Gura Po...

Afiseaza

Mica Italie de pe Calea Calarasilor

Am uitat sa intreb daca numele restaurantului Terra e Mare trebuie citit in romaneste sau in italiana…

Terra e Mare, ristorante e pizzeria, pe numele lui intreg, e un restaurant italian nou al Bucurestiului, deschis in iunie 2017 pe Calea Calarasilor, acolo unde se taie cu Sfantul Stefan, vizavi de Biserica Sfantul Stefan si langa un restaurant libanez vechi al orasului, Tripoli.

Terra e Mare e mai mult decat un restaurant si pizzerie. Au luat un intreg ansamblu de case vechi, au renovat si au facut si un boutique hotel cu vreo 12 camere, dintre care jumatate intr-o constructie noua. Kaspar a vizitat hotelul, i-a placut si a fost surprins si de marimea camerelor, unele chiar de peste 40mp. Unele sunt garsoniere, de fapt, pentru ca au si o bucatarie utilata. Iar preturile sunt rezonabile, pe la 50 de Euro.

Partea aceea de Bucuresti vechi e foarte frumoasa, si ar fi si mai si nesufocata de masini. Dar asta e… Am pus poze, cei care nu cunosc Bucurestiul Caii Calarasilor isi pot face o idee, cat de cat.

Restaurantul al Terra e Mare e in fata, la strada. E la parter, casa veche bine renovata, au pastrat (poate ca si restaurat) niste sobe de teracota albe impresionante. Sau poate ca or fi noi, ca prea aratau impecabil. Atmosfera tipic italiana, de mic restaurant, fete de masa albe, impecabile si ele, nu cu patratele; culori vesele, optimiste, contraste puternice.

Meniul e din bucataria italiana traditionala clasica la Terra e Mare, cu felurile cunoscute, si mancarea a fost chiar buna. Am luat Straccetti di vitello con aceto balsamico, niste fasiute de carne de vita cu un sos foarte bun de otet balsamic si ulei, Spaghetti cu ciuperci si Penne cu legume, un Peste file cu legume in tigaie si o Pizza excelenta.

Mancarea a venit incredibil de repede, si asta la toate felurile, nu stiu cum au reusit. Serviciul a fost foarte bun, foarte personal, cu o chelnerita adorabila, cea care apare prin poze. Cu bucatarul roman care a venit sa vorbeasca cu noi, cu un sef de sala sau de restaurant tot foarte deschis si el, dar mai ales cu Giancarlo, vorbaretul pizzar italian de pe langa Venetia, lunganul din poze si din filmulete, el insusi un adevarat personaj de film de cinema, dornic sa explice oricui il asculta cum face el pizza, cate mii de pizze facea pe saptamana, dar si orice altceva, daca vrei sa stai de vorba cu el. Au doi bucatari sefi: cel cu tunica visienie e roman, cel din poza mare, Luca, e cheful italian.

Preturile sunt marisoare la Terra e Mare, insa mancarea fiind buna, fetele de masa albe si impecabile, sobele de teracota la fel, toti cei de acolo atat de diferiti fata de constipatii si depresivii care se incrunta la tine in alte restaurante, atunci par rezonabile. Pe site am vazut ca sunt trecute preturile fara TVA. Nu am fost atent daca si in meniul de sala e la fel, dar daca da, atunci ar fi ceva cu totul neobisnuit, ca sa nu spun de-a dreptul ca o magarie, chiar…

Terra e Mare a fost, asadar, surpriza placuta a ultimelor luni, surpriza, mai ales, data de locul in care l-am gasit, unde densitatea de restaurante bune nu este mare, ca in alte parti ale Bucurestiului. Sigur Terra e Mare e un restaurant de pus pe lista atunci cand vreti sa mancati italieneste intr-o ambianta chiar italieneasca… (GB – ianuarie 2018)

Luca, cheful italian de la restaurantul Terra e Mare

 

Data actualizarii: 16/11/2019

Terra e Mare  - Calea Calarasilor, nr. 78 (Piata Sfantul Stefan)