Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Cel mai bun restaurant din Bucuresti la momentul la care scriu Sunt...

Trattoria Buongiorno Primaverii, dovada ca si ilogicul are logica lui ...

Gallo Nero (Dorobantilor) ar trebui sa fie in alta parte a orasului......

E loc si pentru restaurante banale pe piata, desigur... Trattoria J...

Cred ca si acum o mie de ani tot asta mancau turcii Aud periodic, d...

O pozitionare corecta Osteria Bella Toscana s-a deschis in ianuarie...

Taupe Bistro Caffe, un loc din care nu iti ramane mai nimic in minte ...

Unicorn Coffee & more: cafenea child-friendly, cafenea pentru copi...

YASOU, sau cum arata o taverna a zilelor noastre YASOU e primul res...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

Un loc in care turistii isi fac constiinciosi datoria Eu stiu de do...

Cred ca a venit vremea sa ne adaptam noi la MA Bistro, nu invers Ma...

Un restaurant libanez fost celebru Four Seasons de pe Vasile Lascar...

Micul bistrou al Herastraului, cu mancare mai buna decat a gigantilor ...

La Taifas: un bistrou adevarat La Taifas e unul dintre cele mai vec...

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat! Am ajun...

Marketing bun. Sa vedem cat o sa tina... Modelul clasic de restaura...

Modelul rusesc: pranzul patronului e sfant, inainte de toate! A...

Industrializarea boemei Am fost vara la Clubul Taranului (MTR), de ...

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina. La Corto Mal...

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

Limo Cuisine si marea lui inventie: crevetii inveliti in bacon cu tot ...

Le merge bine Am revenit la Pasterra, am mancat paste (tagliate...

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

Afiseaza

Mica Italie de pe Calea Calarasilor

Am uitat sa intreb daca numele restaurantului Terra e Mare trebuie citit in romaneste sau in italiana…

Terra e Mare, ristorante e pizzeria, pe numele lui intreg, e un restaurant italian nou al Bucurestiului, deschis in iunie 2017 pe Calea Calarasilor, acolo unde se taie cu Sfantul Stefan, vizavi de Biserica Sfantul Stefan si langa un restaurant libanez vechi al orasului, Tripoli.

Terra e Mare e mai mult decat un restaurant si pizzerie. Au luat un intreg ansamblu de case vechi, au renovat si au facut si un boutique hotel cu vreo 12 camere, dintre care jumatate intr-o constructie noua. Kaspar a vizitat hotelul, i-a placut si a fost surprins si de marimea camerelor, unele chiar de peste 40mp. Unele sunt garsoniere, de fapt, pentru ca au si o bucatarie utilata. Iar preturile sunt rezonabile, pe la 50 de Euro.

Partea aceea de Bucuresti vechi e foarte frumoasa, si ar fi si mai si nesufocata de masini. Dar asta e… Am pus poze, cei care nu cunosc Bucurestiul Caii Calarasilor isi pot face o idee, cat de cat.

Restaurantul al Terra e Mare e in fata, la strada. E la parter, casa veche bine renovata, au pastrat (poate ca si restaurat) niste sobe de teracota albe impresionante. Sau poate ca or fi noi, ca prea aratau impecabil. Atmosfera tipic italiana, de mic restaurant, fete de masa albe, impecabile si ele, nu cu patratele; culori vesele, optimiste, contraste puternice.

Meniul e din bucataria italiana traditionala clasica la Terra e Mare, cu felurile cunoscute, si mancarea a fost chiar buna. Am luat Straccetti di vitello con aceto balsamico, niste fasiute de carne de vita cu un sos foarte bun de otet balsamic si ulei, Spaghetti cu ciuperci si Penne cu legume, un Peste file cu legume in tigaie si o Pizza excelenta.

Mancarea a venit incredibil de repede, si asta la toate felurile, nu stiu cum au reusit. Serviciul a fost foarte bun, foarte personal, cu o chelnerita adorabila, cea care apare prin poze. Cu bucatarul roman care a venit sa vorbeasca cu noi, cu un sef de sala sau de restaurant tot foarte deschis si el, dar mai ales cu Giancarlo, vorbaretul pizzar italian de pe langa Venetia, lunganul din poze si din filmulete, el insusi un adevarat personaj de film de cinema, dornic sa explice oricui il asculta cum face el pizza, cate mii de pizze facea pe saptamana, dar si orice altceva, daca vrei sa stai de vorba cu el. Au doi bucatari sefi: cel cu tunica visienie e roman, cel din poza mare, Luca, e cheful italian.

Preturile sunt marisoare la Terra e Mare, insa mancarea fiind buna, fetele de masa albe si impecabile, sobele de teracota la fel, toti cei de acolo atat de diferiti fata de constipatii si depresivii care se incrunta la tine in alte restaurante, atunci par rezonabile. Pe site am vazut ca sunt trecute preturile fara TVA. Nu am fost atent daca si in meniul de sala e la fel, dar daca da, atunci ar fi ceva cu totul neobisnuit, ca sa nu spun de-a dreptul ca o magarie, chiar…

Terra e Mare a fost, asadar, surpriza placuta a ultimelor luni, surpriza, mai ales, data de locul in care l-am gasit, unde densitatea de restaurante bune nu este mare, ca in alte parti ale Bucurestiului. Sigur Terra e Mare e un restaurant de pus pe lista atunci cand vreti sa mancati italieneste intr-o ambianta chiar italieneasca… (GB – ianuarie 2018)

Luca, cheful italian de la restaurantul Terra e Mare

 

Data actualizarii: 10/03/2019

Terra e Mare  - Calea Calarasilor, nr. 78 (Piata Sfantul Stefan)

terra-e-mare-restaurant-italienesc-evaluare-restocracy