Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Afiseaza
comentarii

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Petricean

Oamenii lui Chef Alex PetriceanAlex Petricean si-a facut restaurantul lui dupa ce a plecat de la MAIZE, acolo unde a lansat Noua Bucatarie Romaneasca Fina in noiembrie 2017. Mai fusesera semnale in aceasta directie, dinspre Alexandru Iacob, printre altii, la vechiul Kane, insa noi si aproape toti ceilalti consideram ca la MAIZE a fost adusa in lumina reflectoarelor aceasta noua mare bucatarie.

Alex Petricean a luat casa de pe Popa Nan in care a fost The Vine Bistro si a deschis acolo NOUA in mai 2019. Cu numele lung NOUA Bucatarie Romaneasca, desigur.

Casa din Bucurestiul vechi are mult farmec, gradina la fel. Am scris despre ele la fostul restaurant, nu mai revin. Chef Petricean a facut  investitie consistenta, a avut niste arhitecti buni. Conceptul centrat pe Romania / romanesc / specificul national e unitar, bine construit si realizat. Si, mai ales, e bine integrat cu mesajul gastronomic distinctiv pe care vrea sa-l transmita Alex Petricean. Cam prea ostentativ, ar comenta unii, insa e un detaliu absolut nerelevant in tot contextul.

Despre mancarea lui Alex Petricean am tot vorbit, nici asta nu mai reiau. La NOUA am luat meniul de degustare care include toate felurile de mancare. Au fost foarte bune toate, cu originalitate in exces. Si in conceptie, in retete, dar mai ales in prezentare. Daca mancarea nu ar fi foarte buna, spectacolul prezentarii bombastice ar fi disproportionat, sau chiar deplasat, asa cum am semnalat de mai multe ori la cateva restaurante cu pretentii din Bucuresti. Insa nu e cazul aici.

Serviciile sunt foarte distinctive si ele la NOUA. Alex Petricean e printre putinii care au inteles ca adevarata esenta a client service-ului e calitatea interactiunii cu clientul, si nu ceremonialul servirii, pe care multi il transforma intr-un adevarat circ penibil. Chelnerita din poza e adorabila, si la fel si cealalta faptura care apare in galerie. Aceea ne-a spus ca nu e chelnerita. Nu stiu ce sau cine este, insa a fost incantatoare.

Chef Alex Petricean si-a propus sa faca din mersul la NOUA o experienta etno-gastronomica, patriotica si culturala. I-a iesit bine, si il felicit pentru asta. Mai ales ca preturile sunt rezonabile pentru ceea ce gasesti in farfurie si pentru unicitatea proiectului. (GB – octombrie 2019)

Chef Alex Petricean si oamenii lui de la restaurantul Noua

Adurabila Chelnerita a lui Alex Petricean

Chef Alex Petricean si oamenii lui din bucatarie

Data actualizarii: 27/10/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close