Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Petricean

Oamenii lui Chef Alex PetriceanAlex Petricean si-a facut restaurantul lui dupa ce a plecat de la MAIZE, acolo unde a lansat Noua Bucatarie Romaneasca Fina in noiembrie 2017. Mai fusesera semnale in aceasta directie, dinspre Alexandru Iacob, printre altii, la vechiul Kane, insa noi si aproape toti ceilalti consideram ca la MAIZE a fost adusa in lumina reflectoarelor aceasta noua mare bucatarie.

Alex Petricean a luat casa de pe Popa Nan in care a fost The Vine Bistro si a deschis acolo NOUA in mai 2019. Cu numele lung NOUA Bucatarie Romaneasca, desigur.

Casa din Bucurestiul vechi are mult farmec, gradina la fel. Am scris despre ele la fostul restaurant, nu mai revin. Chef Petricean a facut  investitie consistenta, a avut niste arhitecti buni. Conceptul centrat pe Romania / romanesc / specificul national e unitar, bine construit si realizat. Si, mai ales, e bine integrat cu mesajul gastronomic distinctiv pe care vrea sa-l transmita Alex Petricean. Cam prea ostentativ, ar comenta unii, insa e un detaliu absolut nerelevant in tot contextul.

Despre mancarea lui Alex Petricean am tot vorbit, nici asta nu mai reiau. La NOUA am luat meniul de degustare care include toate felurile de mancare. Au fost foarte bune toate, cu originalitate in exces. Si in conceptie, in retete, dar mai ales in prezentare. Daca mancarea nu ar fi foarte buna, spectacolul prezentarii bombastice ar fi disproportionat, sau chiar deplasat, asa cum am semnalat de mai multe ori la cateva restaurante cu pretentii din Bucuresti. Insa nu e cazul aici.

Serviciile sunt foarte distinctive si ele la NOUA. Alex Petricean e printre putinii care au inteles ca adevarata esenta a client service-ului e calitatea interactiunii cu clientul, si nu ceremonialul servirii, pe care multi il transforma intr-un adevarat circ penibil. Chelnerita din poza e adorabila, si la fel si cealalta faptura care apare in galerie. Aceea ne-a spus ca nu e chelnerita. Nu stiu ce sau cine este, insa a fost incantatoare.

Chef Alex Petricean si-a propus sa faca din mersul la NOUA o experienta etno-gastronomica, patriotica si culturala. I-a iesit bine, si il felicit pentru asta. Mai ales ca preturile sunt rezonabile pentru ceea ce gasesti in farfurie si pentru unicitatea proiectului. (GB – octombrie 2019)

Chef Alex Petricean si oamenii lui de la restaurantul Noua

Adurabila Chelnerita a lui Alex Petricean

Chef Alex Petricean si oamenii lui din bucatarie

Data actualizarii: 27/10/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close