Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda... ...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIE AFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower 25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

  Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

Sectiune finantata de ExpressoftCristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime Steaks & Seafood din cadrul hotelului Radisson Blu din Bucuresti. Cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul culinar, Chef Cristian si-a inceput activitatea la restauratul Casa Doina, continuandu-si apoi traseul profesional la Athenee Palace Hilton si Hotel Continental, dar si pe vase de croaziera din liniile Princess Cruises. Experienta sa la Radisson Blu a inceput in anul 2015 in pozitia de Sous Chef. Restauratul Prime Steaks & Seafood este cotat ca fiind unul dintre cele mai bune restaurante de steaks din oras. Printre preparatele premium se afla o delicioasa vrabioara maturata (productie romaneasca), dar si muschiul Black Angus servite alaturi de vinurile de calitate superioara din crama proprie.

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Cristian Lazar: Un impact major care m-a facut sa ma indragostesc iremediabil de aceasta meserie l-a avut prima echipa cu care am lucrat la Casa Doina, cu dl. Lucian Horotan. Un al doilea factor important a fost ambitia celor cu care am pornit la acest drum, respectiv colegii, Nicolae Lica, cu care am impartasit cunostintele, experientele, toate ajutandu-ma sa avansez si sa  ma desavarsesc in meseria de bucatar.Interviu Restocracy cu Cristian Lazar, Head Chef-ul restaurantului Prime de la hotelul Radisson Blu din Bucuresti

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Cristian Lazar: Meseria de bucatar este o meserie grea, esti solicitat fizic si psihic foarte mult si poti evolua doar prin ambitie si sacrificii. Sunt de parere ca un minim de zece ani este necesar pentru a te numi un bun bucatar.

Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Cristian Lazar: Am multe feluri de carne cu care gatesc, insa preferatele mele sunt antricotul si vrabioara de vita.

Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Cristian Lazar: Prefer codul  negru si halibutul. In primul rand se gatesc frumos, au un gust aparate si pot fi gatiti in multe moduri.

Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Cristian Lazar: Imi plac foarte mult legumele, insa in mod special imi plac legumele baby.

Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Cristian Lazar: Ador sa combin foarte mult condimente din alte bucatarii cu preparatele moderne.Interviu Restocracy cu Cristian Lazar, Head Chef-ul restaurantului Prime de la hotelul Radisson Blu din Bucuresti

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Cristian Lazar: Imi plac sosurile pe baza de unt si emulsiile.

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Cristian Lazar: Da, fireste! Nu sunt un expert in cofetarie si patiserie, dar adaug in meniurile mele deserturi si le pregatesc cu drag. Iubesc Cheesecake-ul si ciocolata.

Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?

Chef Cristian Lazar: De cele mai multe ori incerc sa am doua feluri si chiar si un desert, copiilor le place sa iasa un pic din tipar si ca un exemplu, un piure de cartofi la noi are patrunjel, masline si branza. Cand primim musafiri se schimba un pic strategia si ii implic pe toti sa gatim – facem un fel de cooking class, toti adora asta!

Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale si importante la restauran?

Chef Cristian Lazar: Imi place sa gatesc fructe de mare si peste.

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Cristian Lazar: Da, sotia mea!

Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?

Chef Cristian Lazar: Toate au farmecul lor, insa cea mai captivanta si plina de interes pentru mine este bucataria frantuzeasca.Interviu Restocracy cu Cristian Lazar, Head Chef-ul restaurantului Prime de la hotelul Radisson Blu din Bucuresti

Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?

Chef Cristian Lazar: De cele mai multe ori incerc specificul locului, sunt curios si imi place sa gust preparate noi.

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Cristian Lazar: Consider ca furnizorul sau magazinul cel mai bun este cel care ofera constanta in calitate.

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Cristian Lazar: Folosesc internetul foarte mult in comunicare, insa in ceea ce priveste acumularea de cunostinte, prefer cartile.

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?

Chef Cristian Lazar: Consider ca noi trebuie sa dam tonul unui gatit sanatos prin alegerea ingredientelor, prin modul de preparare, prin cantitatile oferite, prin estetica unei farfurii si prin incurajarea de a folosi produse proaspete si, daca se poate, locale.Interviu Restocracy cu Cristian Lazar, Head Chef-ul restaurantului Prime de la hotelul Radisson Blu din Bucuresti

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?

Chef Cristian Lazar: Cred ca preparatele vegetariene vor ocupa usor, usor un loc important in mai toate meniurile – imi plac, le iubesc, dar le consider o mare provocare. De asemenea, faptul ca sunt bucatar-sef al unui restaurant precum Prime Steaks & Seafood, este o alta mare provocare pe care o accept cu mare placere in fiecare zi.

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?

Chef Cristian Lazar: Imi place foarte mult ca cei care lucreaza cu mine sa fie implicati in toate operatiunile zilnice, sa aiba o viziune clara asupra a ceea ce se intampla intr-o zi de munca in bucatarie si sa ajunga si ei sa conduca la randul lor o echipa.

Prime Steaks & Seafood

Reîntoarcerea lui Prime Steaks & Seafood Primul Prime (😊) de la Radisson a fost mulți ani unul dintre cele mai bune restaurante ale Bucureștiului. Cunoscut pentru vita Hereford din I...

Nicolae Lica

Nicolae Lica este Executive Cheful hotelului JW Marriott din Bucuresti, unul dintre cele mai mari si mai importante hoteluri din Bucuresti, dar si din tara. Cu o experienta de peste 20 de ani de bu...

Casa Doina

Casa Doina, probabil cel mai conservator mare restaurant din Bucuresti Mi-au spus ca meniul e neschimbat de 10 ani, si nu m-am mirat deloc. Marea casa excelent intretinuta, marea gradina la fel, ch...

Data actualizarii: 02/03/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close