Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

110 vizite

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

3226 vizite

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

1009 vizite

Alexandru Sautner are 48 de ani si lucreaza de peste 26 de ani in dom...

3115 vizite

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

879 vizite

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

736 vizite

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

1359 vizite

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

562 vizite

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

649 vizite

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

311 vizite

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

636 vizite

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

914 vizite

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

1829 vizite

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

1708 vizite

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

2120 vizite

  Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, ...

408 vizite

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

295 vizite

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

333 vizite

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

1125 vizite

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

638 vizite

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

345 vizite

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

444 vizite

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

304 vizite

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

992 vizite

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

689 vizite

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

498 vizite

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

721 vizite

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

948 vizite

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

406 vizite

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

625 vizite

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

532 vizite

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

60 vizite

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

270 vizite

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

257 vizite

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

812 vizite

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

1275 vizite

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

674 vizite

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

212 vizite

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

743 vizite

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

494 vizite

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

86 vizite

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

1897 vizite

Numele: Johhny Susala. De ce „Johnny”? Il cheama Ionut, dar lumea ...

2731 vizite

Kana Hashimoto este manager, dar si actionar al locatiilor Japanos, da...

1065 vizite

Dupa numele de botez se numeste Aurora Leventis, dupa casatorie Nicola...

1358 vizite

Se numeste Marcelus Lucian Suciu, are 41 de ani si e CEO-ul grupului M...

404 vizite

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

277 vizite

Numele ei este Maria (Mariana) Nitu are 62 de ani si este din Bucurest...

151 vizite

Marius Baban, General Manager Hard Rock Cafe Bucuresti, si-a inceput c...

1095 vizite

Marius Sucala-Cuc e in industria hoteliera de mai bine de 4 ani, de ca...

363 vizite

Se numeste Mehrzad si semnificatia numelui sau spune multe despre el....

518 vizite

Doamna Melania Dragne este una dintre cele doua Lady Chefs ai Ambasado...

81 vizite

Se numeste Mihai Zamfira si are 41 de ani. In bucatarie a petrecut mai...

681 vizite

Povestea lui Nico Lontras incepe acum 23 de ani, cand a plecat din Rom...

1767 vizite

Nicolae Lica este Executive Cheful hotelului JW Marriott din Bucuresti...

758 vizite

Chef Nicolae Vasile are 36 de ani, din care jumatate i-a petrecut in b...

338 vizite

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

329 vizite

Nicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamul...

645 vizite

Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din R...

2087 vizite

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

739 vizite

Se numeste Radu Dumitrescu si este bucatar. Are 45 de ani, dintre care...

1761 vizite

L-am intalnit pe Radu Nedelcu intr-o dimineata in restaurantul Sar...

453 vizite

Radu Rughinis activeaza in industria Horeca inca din 1990, din momentu...

646 vizite

Chef Razvan Alexandru are 36 de ani si es...

863 vizite

Razvan Crisan este co-fondator si CEO al Grupului M60 (M60 Cafe, Kane ...

383 vizite

Numele ei este Remzie Asan si are 62 de ani. S-a nascut si a crescut i...

662 vizite

Samuel Le Torriellec este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Roma...

450 vizite

Am avut placerea sa discutam cu Simona Panait, Project Manager al rece...

963 vizite

Sorin Barbu este proprietarului restaurantelor Alioli si La Finca by A...

533 vizite

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experient...

352 vizite

Chef Stefan Daniel Popescu are 41 de ani, este casatorit, si are doi c...

960 vizite

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

575 vizite

Chef Thomas Parnaud este francez si are 27 de ani. In Romania se afla ...

997 vizite

Chef Victor Melian, recent ajuns la 60 de ani, scolit in Suedia si pra...

408 vizite

Victor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu ...

385 vizite

Chef Viorel Copolovici (42 ani) s-a dedicat domeniului culinar dupa o ...

460 vizite

Vladimir Curnic sau Chef Vova, asa cum il cunoaste toata lumea, este ...

341 vizite

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

414 vizite
Afiseaza
vizualizari

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei. A avut de mic o pasiune pentru gatit, aflandu-se mereu in bucatarie, in preajma mamei si a bunicii sale. Si-a descoperit si cizelat pasiunea ani la randul, bucurandu-se de avantajul zonei in care traieste, acolo unde oamenii pun mare pret pe mesele in familie, gatite cu pasiune. A urmat, apoi, Institutul Sandro Pertini din Brindisi, acolo unde a aprofundat bucataria italiana cu toate produsele sale autentice si retetele traditionale de sute de ani. La finalul cursurilor a avut parte de practica in mai multe hoteluri din Italia si ulterior s-a mutat in Viena, pentru a lucra la unul dintre cele mai apreciate restaurante italiene din capitala Austriei. Dupa cinci ani petrecuti acolo, Francesco a acceptat o noua provocare, poate cea mai importanta din cariera sa, cand a acceptat pozitia de Chef al restaurantului Cucina din JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Ca bucatar, primul loc de munca a fost intr-un resort din Sicilia (Italia), dupa care a urmat Il Melograno (Viena, Austria), iar in present Cucina (JW Marriott Bucharest Grand Hotel).

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Francesco Castrovillari: Pentru mine, gatitul este prima indeletnicire pe care mi-o amintesc din copilarie. M-am nascut si am crescut in sudul Italiei, acolo unde masa in familie este, poate, cea mai importanta traditie care se transmite din generatie in generatie. Aveam foarte putini ani cand le priveam pe mama si pe bunica in timp ce ne pregateau cina. Incet-incet, am inceput sa le ajut, de la cele mai simple lucruri, pana la cele din ce in ce mai complicate si am descoperit ca imi place enorm sa fac acest lucru. Primele retete de la ele le-am invatat in casa parinteasca. Apoi, in adolescenta, m-am decis sa urmez cursurile Institutului Sandro Pertini din Brindisi, una dintre cele mai apreciate institutii de profil din sudul Italiei. Acolo, am reusit sa imbin teoria cu multa, foarte multa practica, mai ales ca, in anii finali ai scolii, eram repartizati in diferite zone turistice din Italia sau din Europa, unde exersam tot ceea ce stiam.

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Francesco Castrovillari: Probabil ca varsta nu are o legatura directa cu capacitatea unei persoane de a deveni un mare bucatar, insa experienta este, cu siguranta, un factor determinant. Cred ca talentul si experienta trebuie sa se imbine in cantitati egale pentru a avea rezultatul pe care ni-l dorim cu totii. Asa ca depinde de fiecare in parte cat de repede poate sa gaseasca acest echilibru intre talent si multa, multa munca.

Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Francesco Castrovillari: Daca ar fi sa aleg, cred ca as opta pentru vita, in toate sortimentele sale. Pentru mine, vita este o carne foarte speciala pentru ca iti solicita foarte multa atentie, pentru a o putea livra clientilor exact la temperatura pe care acestia si-o doresc.

La Cucina avem oportunitatea de a lucra cu un soi aparte de vita – Vicciola – probabil cea mai rafinata carne de acest fel din Italia. Vicciola este o rasa specifica zonei Piemont, din nordul Italiei. Este o carne cu un continut redus de colesterol si valori nutrivite foarte ridicate.

Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Francesco Castrovillari: Nu cred ca as putea nominaliza un peste anume, mai ales ca fiecare dintre cei pe care ii servim la Cucina vine la pachet cu niste retete extraordinare. Intr-adevar, cred ca prefer provocarea de a lucra cu pesti de dimensiuni mari, pentru ca solicita un anumit grad de experienta. De asemenea, cei de captura cred ca sunt mai gustosi si mai sanatosi decat cei de cultura, asa ca ii prefer pe cei dintai, cu siguranta.

Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Francesco Castrovillari: Nu am o preferinta anume, ma las inspirat de fiecare data cand intru in camara sau cand deschid frigiderul.

Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Francesco Castrovillari: Am o slabiciune pentru sofran, mai ales cand il folosesc pentru risotto. De asemenea, imi place foarte mult piperul, cu toate sortimentele sale, pe care imi place sa le combin ori de cate ori am ocazia.

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Francesco Castrovillari: Sosul de vin rosu este, de departe, preferatul meu, si intotdeauna il prepar dintr-un vin rosu de calitate si cu o baza demi-glace.

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Francesco Castrovillari: Deserturile sunt mai degraba o slabiciune si o bucurie personala… Imi place sa prepar mousse-uri de ciocolata, in special datorita faptului ca pot jongla cu diferitele consistente care ma ajuta sa obtin rezultate diferite de fiecare data. Daca adaug in combinatie niste arome sau condimente surprinzatoare, precum sarea, atunci bucuria rezultatului e cu atat mai mare.

Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?

Chef Francesco Castrovillari: Oricat de mult imi place sa gatesc, prefer sa fac acest lucru in special la munca. Nu pentru ca nu mi-as dori si asta acasa, insa petrec destul de putin timp acolo. Fac exceptie cand vin prietenii la mine si, atunci, sunt nelipsite pastele si preparatele pe baza de peste.

Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale si importante la restaurant sau la resedinta?

Chef Francesco Castrovillari: Aducem iarasi in discutie pastele, nelipsite din orice combinatie. Pentru noi, italienii, pastele realizate in casa, de o calitate exceptionala, sunt tot ce ne putem dori de la o masa.

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Francesco Castrovillari: Da, bineinteles. Atat mama, cat si bunica mea sunt nelipsite din bucatarie. Si nu pentru ca trebuie sa faca acest lucru, ci pentru ca au o deosebita placere, mai ales cand este vorba de retete vechi de sute de ani, pe care le reproduc intocmai. Ceea ce inseamna ca mancarurile lor au intotdeauna acel gust sublim pe care eu nu am cum sa il confund vreodata.Cucina, restaurant italian traditional la Marriott, chef Francesco Castrovillari

Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?

Chef Francesco Castrovillari: Exceptand, bineinteles, bucataria italiana, de care eu nu am cum sa ma plictisesc vreodata, as spune ca cea asiatica mi se pare fascinanta. Sushi in mod special, insa orice combinatie care are la baza peste mi se pare extraordinara.

Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?

Chef Francesco Castrovillari: Imi place sa experimentez din bucataria traditionala a fiecarei tari. Probabil ca asta tine de ADN-ul meu de bucatar – trebuie sa testez cat mai multe variante, feluri de a gati, pentru a-mi imbogati orizontul gastronomic. Evident ca sunt adeptul slow food, in toate formele sale.

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Francesco Castrovillari: Ce Chef nu e inspirat de o piata debordand de produse proaspete, locale, de verdeturi si legume colorate?! Am gasit multa bucurie in experienta pe care am avut-o la Il Melograno, un restaurant italian din capitala Austriei, unde nu exista un meniu presetat, ci gateam, pur si simplu, din ingredientele pe care le alegeam din piata, in fiecare zi. Ne surprindeam clientii permanent, insa puteam face acest lucru pentru ca eram un restaurant mic, in care oamenii veneau sa incerce bucataria italiana.

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Francesco Castrovillari: Internetul construiste punti intre oameni si ii spijina pe acestia sa comunice mai usor. Astazi, avem recenziile online, care ne ajuta foarte mult sa intelegem ce isi doresc clientii de la un restaurant, avem schimburile de experienta dintre bucatari care se fac mult mai usor. Notorietatea unui restaurant creste imediat in mediul online dar, in acelasi timp, poate suferi lovituri puternice daca bucatarii nu se adapteaza nevoilor celor care le trec pragul. Asa ca Internetul ne ajuta sa ne facem meseria mai bine si, paradoxal, sa fim mai aproape de potentialul client, inainte ca acesta sa ne treaca pragul…

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?

Chef Francesco Castrovillari: Educatia in acest domeniu este esentiala. In anul 2018, avem in lume bucatari urmariti de milioane de persoane – acestia au marea responsabilitatea de a fi formatori de opinie, de a influenta, constient sau nu, stilul de viata al multor persoane. Asa ca acesti bucatari nu mai sunt modele pentru o comunitate restransa, ei devin decizionali pe o piata globala. Eu, la randu-mi, incerc sa transmit celor care imi gusta din produse ideea ca la baza unei alimentatii sanatoase stau ingredientele naturale si, foarte important, cumpatarea. Trebuie sa fim echilibrati, sa ne bucuram de ceea ce mancam, nu in termeni de cantitate, ci de calitate.

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?

Chef Francesco Castrovillari: Cea mai mare provocare este mentinerea in topul preferintelor celor care ii trec pragul restaurantului. Pentru asta, un bucatar bun trebuie sa se reinventeze, sa caute mereu oportunitati de a aduce ceva nou chiar si in acele retete clasice pe care, teoretic, nu le mai poti imbunatati prin metode obisnuite. Cateodata, ordinea in care adaugam ingredientele poate duce, in final, la un gust nou, nemaintalnit.Cucina, restaurant italian traditional la Marriott, chef Francesco Castrovillari

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar

Chef Francesco Castrovillari: Ma aflu de putin timp in Romania, asa ca schimbul de experienta este bidirectional. Lucrez zilnic alaturi de colegii mei si mereu descoperim lucruri noi. Eu mi-as dori sa le impartasesc cat mai mult din cunostintele mele legate de bucataria din sudul Italiei, acolo unde sunt lucruri care nu se invata pe bancile unei scoli, ci doar daca stai zi de zi in bucataria familiei si furi meserie de la fiintele care iti gatesc din dragoste si nu ca o datorie profesionala.

Cucina

Cucina de la Marriott si-a recastigat laudele, dar nu fara efort... Din nou la Cucina de la Marriott. De data aceasta noul chef italian, Francesco Castrovillari, a luat bine lucrurile in mana. A sc...

Data actualizarii: 07/11/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.