Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?

A fost primul restaurant rusesc in Bucuresti, apaoi a mai aparut unul, in Centrul Vechi, unde e acum Zahana 33, dar a disparut si acela, asa ca Cherie Saveurs de Russie pare sa fie singurul restaurant rusesc din oras in acest moment.

E deschis de multa vreme, mi-au spus ca sunt moldoveni cei care au micul hotel de pe strada Cornelia, in apropiere de Piata Libertatii, de unde si primul sau nume, Vila Cornelia. Restaurantul s-a numit apoi Puskin, dupa care amandoua si-au pus numele Cherie. Hotelul Cherie, respectiv Cherie Saveurs de Russie restaurantul.

Strada Cornelia e frumoasa, linistita, curata, sunt numai case vechi acolo, cu mult farmec, e Bucurestiul vechi, cel din carti. Vila Cherie are vreo doua etaje, au facut un mic hotel de trei setele, discret. La parter au restaurantul, Cherie Saveurs de Russie, dupa cum am spus, destul de mare, cu vreo trei saloane si cu o terasa in curtea cu ziduri inalte, de tip fortareata, peste capul omului.

Cherie Saveurs de Russie e amenajat dupa standardele luxului ruso moldovenesc, cu culori deschise, crem, vernil, cu canapele, fotolii, scaune si mese masive, draperii.

Meniul e rusesc si international la Cherie Saveurs de Russie, cu cele cateva feluri de mancare din bucataria rusa de care a auzit toata lumea, adica iorba de sfecla, pelmeni cu diverse, salata suba (shuba), cu sfecla, hering afumat si alte cateva, clatitele cu somon si cu alte umpluturi, vita stroganof. Cele din bucataria internationala sunt banale, am uitat instantaneu ce erau.

Am luat cam tot ce era rusesc in meniu, si au fost destul de bune: clatitele cu somon, pelmeni (coltunasi) cu cartofi foarte buni, cred ca aveau si ceva ceapa prajita in ei, si cei cu branza la fel. Ciorba foarte buna, am mancat-o toata si m-am saturat numai cu ea, fiindca era foarte mare, pe celelalte le-am luat la pachet. Si stroganoful a fost bun, dar nu cel mai bun pe care il stiu eu.

Serviciul e bun, preturile rezonabile la Cherie Saveurs de Russie. Putini clienti de fiecare data cand am fost la ei, si pareau sa fie unii din hotel, oricum. Sigur, e greu de ajuns acolo, pe de o parte, dar nici ei nu cred ca sunt foarte interesati sa se promoveze, pe de alta parte.

Cherie Saveurs de Russie e, asadar, singurul restaurant rusesc din Bucuresti, din cate stiu eu, asa ca daca tineti cu tot dinadinsul sa vedeti cum mananca rusii, trenuie sa luati o masina si sa va duceti pana in strada Cornelia, la Cherie Saveurs de Russie. Nu e cea mai buna mancare ruseasca din lume, am mancat alta mai buna prin alte parti, insa destul de buna incat sa o gustati, macar o data. (GB – iunie 2017)

Data actualizarii: 14/07/2019

Cherie Saveurs de Russie, iunie 2017  - Str. Cornelia, nr. 26 (Boutique Hotel Cherie)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close