Toate localurile din Bucuresti de pe site-ul Restocracy: restaurante, bistrouri, cafenele etc., evaluate sau nu

Ord. dupa

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna... Cr...

34099 vizite 5 comentarii

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

948 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

49840 vizite

Mi-am regasit pianul la A46! Una dintre cele mai frumoase și umbro...

1626 vizite

Adamo by MRS Residence și dedublarea La Fattoria În iulie s-a des...

11755 vizite 5 comentarii

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

5344 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

9671 vizite

Ahmad Hammadi a deschis de câteva zile cel mai mare, și, foarte prob...

1197 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

5472 vizite 1 comentarii

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Aici Pe malul cu Piata Unirii...

29190 vizite 2 comentarii

Un pranz ratat Cred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

4991 vizite

Ce și cum mănâncă oamenii bogați S-a deschis de câteva zile u...

3430 vizite

La Ali Baba mergi ca sa mananci repede si ieftin Ali Baba a ajuns s...

7767 vizite 3 comentarii

Allegro este un restaurant internațional situat în hotelul Ramada No...

11 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

25149 vizite 1 comentarii

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

4511 vizite 1 comentarii

O taverna sincera, ca acelea adevarate Amada a fost surpriza placut...

5919 vizite 1 comentarii

Amoom cu Chef Sorin Miftode - o nouă lovitură gastronomică a famili...

7692 vizite 2 comentarii

Cu draperii, ca sa nu-ti distraga Biserica Precupetii Vechi atentia......

2284 vizite

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

14931 vizite

Să nu vă așezați la masa din spate de la Animaletto Pizza bar, ace...

12343 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

4973 vizite

Un restaurant arabesc la umbra bisericii Adormirea Maicii Domnului din...

3090 vizite 1 comentarii

Un bistrou de business center bun Arco, sau Arco Giro di Gusto, pe ...

3053 vizite

O veste foarte bună pentru corporatiștii de la Aviatorilor – Charl...

293 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

35195 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

19863 vizite 2 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

30456 vizite 6 comentarii

Arome - Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Stii...

5253 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

2014 vizite 2 comentarii

Atelierul de Tarte e un adevarat bistrou Am revenit la Atelierul ...

6590 vizite

Aubergine - Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? ...

6243 vizite 7 comentarii

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătate Primu...

7068 vizite

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

2078 vizite

Avalon - Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de do...

5360 vizite 2 comentarii

Located on the top floor of the DoubleTree by Hilton Bucharest Unirii ...

1572 vizite

Ca in marile metropole bogate Aviatorilor 8 e cladirea de birouri...

8352 vizite

Avocadoo 2 este un bistrou cu preparate pe baza de avaocado, situat in...

3026 vizite

B3ton, restaurantul cu cele mai frumoase chelnerite din oras Pe Can...

3367 vizite

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

18879 vizite

Baguette Beller este o brutărie, patiserie și cofetărie cu specific...

7 vizite

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

7346 vizite 1 comentarii

Restaurantele din Galeria Comerciala Feeria si celelalte din Baneasa ...

6496 vizite

Baraka este o terasa deschisa inca din 1999 in inima Bucurestiului, in...

3912 vizite

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

3702 vizite

Local boem, ultima sansa pentru Barka Saffron Barka Saffron e un mi...

5869 vizite 2 comentarii

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritate Foarte fr...

2250 vizite

Batistei este un restaurant si pizzerie, cu regim de autoservire, care...

1822 vizite

A plecat sufletul din Calderon si a venit gustul Am mancat de cel ...

2072 vizite 1 comentarii

Bagati mana adanc in buzunar daca vreti mancare cu suflet... Mi-am ...

3263 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Chocolat Dorobanți revine în Beller, de unde a plecat

Prajituri la Chocolat Dorobanți

Chocolat au deschis primul lor „boutique restaurant” în Beller, din câte îmi aduc aminte, l-au închis, iar acum au revenit pe cunoscuta stradă a Bucureștiului bogat după câțiva ani. Au luat spațiul fostului Corto Maltese, l-au schimbt și au deschis în martie 2021, în plină pandemie.

Au schimbat amenajarea și decorurile de la Corto Maltese. Nu ști de ce, fiindcă erau printre cele mai elegante și mai bine făcute dintre restaurantele bucureștene, și erau și noi, nu apucaseră să se degradeze deloc. Și ce au făcut ei arată bine, aproape la fel de bine ca înainte. Au mult alb și culori foarte deschise, multe lumini, pereții de sticlă dau spre Parcul Floreasca peste stradă, dacă nu e plină de mașini. Pe trotuar au câteva mese mici, frumos și acolo când nu e trafic pe Beller.

Chocolat Dorobanți au același concept ca și Chocolat Atheneu, din centru, cu o combinație de cofetărie și bistrou cu mâncare elegant prezentată. Sau, mai precis, „brasserie” dacă este să îi încadrăm în terminologia franțuzească, pe care o și revendică prin nume, de altfel. Prăjiturile sunt în galantarele chiar de la intrarea în „boutique restaurant”, cum se numesc ei, și dau foarte bine și ca decor.

Meniul e scurt, bine gândit și bine făcut. Multicuisine, câte ceva din toate, pentru a acoperi cât mai multe gusturi. Au un chef bun, talentat, cu aspirații către bucătăria fină. Probabil că ar putea face și mâncare mai sofisticată, însă nu au de ce, pare să fie formula optimă cea la care s-au oprit acum. Fiindcă mergi la Chocolat mai degrabă pentru ambianță, pentru o cafea sau o prăjitură, decât pentru un prânz sau o cină de delectare. Mesele mici și înghesuite întăresc această senzație, iar clientela din jur încă și mai mult.

Peștele pe care l-am luat noi a fost bun, proaspăt și bine făcut, creveții buni, dar necurățați într-un sos cu mult ulei, ceea ce nu prea se face (pui creveți necurățați doar când sunt fripți, nu și când ai garnitură moale, ca te chinui să pescuiești solzii ascunși în sos), și un tartar de vită bunicel, însă nimic deosebit – doar carnea tocată, fără aproape nimic altceva prin ea. Pâinea și untul bune, cafeaua la fel, toate foarte frumos prezentate.

Serviciul a fost bun, cu niște băieți dezinvolți, cu chef de treabă, rapizi și eficienți. Mai era unul la intrare care a răspuns puțin insolent, dar pare să știe să se abțină până la un anumit punct. Nu au adus ei tacâmuri ca să împărțim mâncarea, deși am subliniat de mai multe ori ca să se prindă, dar nicio surpriză aici, nici alții nu îți aduc.

Clienți aveau destui, și mereu văd lume când trec prin față. Prețurile destul de mari, însă nu de mirare pentru zonă, pentru ambianță și chiar pentru calitatea mâncării. O masă în doi, cu o sticlă de vin, îți scoate repede 4-500 de lei din portofel.

Chocolat Dorobanți e, așadar, unul dintre lucrurile bine făcute, așa cum sunt multe în partea aceasta de nord a Bucureștiului. Francezii numesc asta „brasserie”, adică ceva mai elegant și cu mâncare mai sofisticată decât un bistrou, dar mai jos decât un „restaurant”, nume rezervat de ei pentru ceva mai mare și în categoria de top. E frumos, plăcut, elegant, îți dă o senzație de viață liniștită, frumoasă și fără griji cât stai acolo… (GB – martie 2021)

Salonul și mica terasă Chocolat Dorobanti în Beller

Chocolat Dorobanti in Beller, boutique restaurant si cofetarie

 

Data actualizarii: 01/08/2025

Chocolat (Dorobanti)  - Str. Radu Beller, nr. 35 (Parcul Floreasca)

  • Bono :

    Mai nou includ cu de la sine putere bacsis de 15% pe nota de plata fara sa avertizeze. Atentie, nu lasati bacsis acolo. Si-l iau fara sa intrebe

  • Orpheus :

    „unul la intrare care a răspuns puțin insolent, dar pare să știe să se abțină până la un anumit punct”. Pentru mine acesta ar fi fost momentul sa fac stanga imprejur si sa nu ma mai intorc.

    • Butunoiu George :

      Sunt sigur că alții nu ar fi observat, însă la mine e „deformație profesională” să fiu atent la toate nuanțele, dată fiind mederia mea de evaluator de oameni, de peste 30 de ani.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close