Cele mai cunoscute, mai frumoase si mai originale cafenele ale orasului, recomandate de Restocracy, fie ca sunt mici...

Ord. dupa

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

Amoom cu Chef Sorin Miftode - o nouă lovitură gastronomică a famili...

2 comentarii

Boema de meserie de la Palatul UniversulApollo111 este la subsolul...

Artichoke is located in central Bucharest, on 45 Calea Victoriei near ...

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

Bake a Coffee e o cafenea mica pe strada Polona, aproape de intersecti...

Enjoy a good cup of coffee prepared from freshly roasted arabica speci...

Cafegiu impertinent. In rest, totul la fel si destul de OK la Beans &a...

Boema cu mesaj umanistBEAT bar umanist este situat chiar vis-a-vis...

Ce faci, câine? Uite cum stă treaba. Când m-am transformat în câi...

Boiler is about elements coming together into simple yet challenging c...

Alt local in care cei din personal imi explica, didactic, ca acela car...

Un concept original si interesantAm trecut pe Barbu Vacarescu, pri...

1 comentarii

Even if we don’t take individual reservations on the terrace, when y...

Cafelier este o cafenea situata la Piata Romana din Bucuresti, pe bule...

Caffe Pascucci este un coffee shop si terasa, situat pe Calea Dorobant...

O ceainaria vintage cu boema clasicaCamera din Fata este o ceaina...

1 comentarii

Casa Capsa, o paguba greu de recuperat pentru Bucuresti si pentru bucu...

6 comentarii

Chocolat - Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bu...

1 comentarii

Chocolat Dorobanți revine în Beller, de unde a plecatChocola...

3 comentarii

Ca sa intelegeti bunele acesta complicat: Coffee 2 Go dau diverse fran...

Coffee Lab e o cafenea frumoasa si foarte interesanta pe Gina Patrichi...

Cafenea in zona Dorobanti din Bucuresti, la intersectia strazii Radu B...

Ne plac oamenii, ne place cafeaua și de aici s-a sintetizat foarte u...

O cafenea mobila pe roti, fabricata in Germania: In 2010, doi studenti...

Un loc umbros pentru hipsteri linistitiMi s-a recomandat Coftale c...

Boema cu aer studentescContego Cafe este o cafenea studenteasca, m...

CPWHF, noua generatie de mini-localuri hipsterCPWHF inseamna Coffe...

Das BOB Kaffeehub este o cafenea situata pe Calea Dorobantilor, nr. 32...

Un local boem renumitZona Pietei Rosetti din Bucuresti este una di...

Facem din cafeaua de specialitate o doză de răsfăț zilnic, bună d...

DRIP Coffee Shop este o cafenea noua, deschisa la sfarsitul anului 201...

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

Am aflat ca El Grande Comandante manca hamburgeri si paste italienesti...

1 comentarii

Emozia Appartamento este o cafenea de specialitate situata la Piata Do...

Prima cafenea Esquires a fost deschisă în urmă cu 25 de ani în Nor...

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

French Cafe este un local situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, pe...

Ganesha Caffe este o cafenea situata pe bulevardul Primaverii, nr. 4 d...

Terasa de vara la Hotel Caro, ce deserveste piscina, mai precis spus,...

Afiseaza
comentarii

Chocolat Dorobanți revine în Beller, de unde a plecat

Prajituri la Chocolat Dorobanți

Chocolat au deschis primul lor „boutique restaurant” în Beller, din câte îmi aduc aminte, l-au închis, iar acum au revenit pe cunoscuta stradă a Bucureștiului bogat după câțiva ani. Au luat spațiul fostului Corto Maltese, l-au schimbt și au deschis în martie 2021, în plină pandemie.

Au schimbat amenajarea și decorurile de la Corto Maltese. Nu ști de ce, fiindcă erau printre cele mai elegante și mai bine făcute dintre restaurantele bucureștene, și erau și noi, nu apucaseră să se degradeze deloc. Și ce au făcut ei arată bine, aproape la fel de bine ca înainte. Au mult alb și culori foarte deschise, multe lumini, pereții de sticlă dau spre Parcul Floreasca peste stradă, dacă nu e plină de mașini. Pe trotuar au câteva mese mici, frumos și acolo când nu e trafic pe Beller.

Chocolat Dorobanți au același concept ca și Chocolat Atheneu, din centru, cu o combinație de cofetărie și bistrou cu mâncare elegant prezentată. Sau, mai precis, „brasserie” dacă este să îi încadrăm în terminologia franțuzească, pe care o și revendică prin nume, de altfel. Prăjiturile sunt în galantarele chiar de la intrarea în „boutique restaurant”, cum se numesc ei, și dau foarte bine și ca decor.

Meniul e scurt, bine gândit și bine făcut. Multicuisine, câte ceva din toate, pentru a acoperi cât mai multe gusturi. Au un chef bun, talentat, cu aspirații către bucătăria fină. Probabil că ar putea face și mâncare mai sofisticată, însă nu au de ce, pare să fie formula optimă cea la care s-au oprit acum. Fiindcă mergi la Chocolat mai degrabă pentru ambianță, pentru o cafea sau o prăjitură, decât pentru un prânz sau o cină de delectare. Mesele mici și înghesuite întăresc această senzație, iar clientela din jur încă și mai mult.

Peștele pe care l-am luat noi a fost bun, proaspăt și bine făcut, creveții buni, dar necurățați într-un sos cu mult ulei, ceea ce nu prea se face (pui creveți necurățați doar când sunt fripți, nu și când ai garnitură moale, ca te chinui să pescuiești solzii ascunși în sos), și un tartar de vită bunicel, însă nimic deosebit – doar carnea tocată, fără aproape nimic altceva prin ea. Pâinea și untul bune, cafeaua la fel, toate foarte frumos prezentate.

Serviciul a fost bun, cu niște băieți dezinvolți, cu chef de treabă, rapizi și eficienți. Mai era unul la intrare care a răspuns puțin insolent, dar pare să știe să se abțină până la un anumit punct. Nu au adus ei tacâmuri ca să împărțim mâncarea, deși am subliniat de mai multe ori ca să se prindă, dar nicio surpriză aici, nici alții nu îți aduc.

Clienți aveau destui, și mereu văd lume când trec prin față. Prețurile destul de mari, însă nu de mirare pentru zonă, pentru ambianță și chiar pentru calitatea mâncării. O masă în doi, cu o sticlă de vin, îți scoate repede 4-500 de lei din portofel.

Chocolat Dorobanți e, așadar, unul dintre lucrurile bine făcute, așa cum sunt multe în partea aceasta de nord a Bucureștiului. Francezii numesc asta „brasserie”, adică ceva mai elegant și cu mâncare mai sofisticată decât un bistrou, dar mai jos decât un „restaurant”, nume rezervat de ei pentru ceva mai mare și în categoria de top. E frumos, plăcut, elegant, îți dă o senzație de viață liniștită, frumoasă și fără griji cât stai acolo… (GB – martie 2021)

Salonul și mica terasă Chocolat Dorobanti în Beller

Chocolat Dorobanti in Beller, boutique restaurant si cofetarie

 

Data actualizarii: 05/04/2022

Chocolat (Dorobanti)  - Str. Radu Beller, nr. 35 (Parcul Floreasca)

  • Bono :

    Mai nou includ cu de la sine putere bacsis de 15% pe nota de plata fara sa avertizeze. Atentie, nu lasati bacsis acolo. Si-l iau fara sa intrebe

  • Orpheus :

    „unul la intrare care a răspuns puțin insolent, dar pare să știe să se abțină până la un anumit punct”. Pentru mine acesta ar fi fost momentul sa fac stanga imprejur si sa nu ma mai intorc.

    • Butunoiu George :

      Sunt sigur că alții nu ar fi observat, însă la mine e „deformație profesională” să fiu atent la toate nuanțele, dată fiind mederia mea de evaluator de oameni, de peste 30 de ani.

  • Dă-i un răspuns lui Butunoiu George Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close