Am trecut de la multe ori pe la Copper’s Pub anul acesta, si nu am reusit sa mananc ceva la ei. De fiecare data ajungeam la pranz, si nu era nimeni. Nu de mirare ca nici picior de client, insa nici bucatarul nu era, desi cate un chelner ce parea ratacit pe acolo spunea ca ar fi trebuit sa ajunga cu cel putin un ceas inainte. Asta este, nu ai intotdeauna noroc la bucatari, dupa cum am scris de mai multe ori.
Terasa de la Copper’s Pub arata ca un loc parasit, neingrijit, cu lucruri vraiste prin ea. Nu ar mira nici asta prea tare acum, in noiembrie, insa tin minte ca la fel arata si in mijlocul verii. Ceea ce ma duce cu gandul ca face parte din concept. Nu am o problema cu asta, sunt multe alte astfel de localuri in Bucuresti – in special in categoria celor boeme – cu mare priza la public si foarte de succes.
Interiorul, insa, e tinut mai in ordine. Pozitionarea e evidenta: social pub orientat aproape exclusiv catre evenimente. De toate felurile, din cate am putut sa-mi dau seama de pe site: muzica, filme, improvizatii etc. Mansarda, foarte mare si bine amenajata, chiar spectaculoasa, e un loc ideal pentru asa ceva. Pozele surprind putin atmosfera, insa trebuie sa ajungeti pana acolo ca sa intelegeti mai bine. Combinatia de caramida rosie si lemn e de efect.
Ca si la multe alte puburi din aceasta categorie neo-boema, si mancarea de la Copper’s Pub e ceva mai degraba periferic in concept. Au hamburgeri, tacos, coaste… cateva lucruri din acestea, ca sa nu bei chiar pe stomacul gol. Care mancaruri sunt cam cum te-ai astepta sa fie intr-un astfel de loc, nici mai bune, dar nici de nemancat.
Serviciul complet aiurit, desi chelnerul care s-a ocupat de noi era baiat bun. Probabil socat ca vede niste clienti la pranz, o situatie la care nu se astepta si la care nu stia defel cum sa reactioneze.
Asadar, presupun ca la Copper’s Pub se merge doar seara, si nu inteleg de ce mai tin deschis la pranz. Nu are nicio logica, pentru vreun client care ajunge acolo din intamplare si ia si el un sandvici si un pahar cu apa. Poate clientul acela sa gaseasca un sandvici si la benzinaria de vizavi, si fara sa astepte o jumatate de ceas ca sa lase bucatarul ce altceva are de facut ca sa-i pregateasca lui gustarea. Asta daca ai noroc sa vina la program in ziua aceea… (GB – noiembrie 2019)
Boemetru
Copper’s Pub este un pub american cu o clientela destul de conservatoare. Un local situat in zona centrala a Bucurestiului, pe strada Hristo Botev, in partea dinspre bulevardul Coposu. Este o zona relativ linistita, de case vechi, cu istorie si cu poezie (mai ales seara), pentru ca ziua este destul de circulata zona.
Cladirea in care se afla Copper’s Pubeste o casa veche renovata si are mai multe sali, inclusiv o mansarda, in care se desfasoara diferite recitaluri de muzica rock/ jazz/ vinyl/ funky ori evenimente culturale alternative, nicicum de mainstream. De asemenea, terasa are o scena unde probabil au loc astfel de evenimente. In interior cred ca sunt aproxiativ 70-80 de locuri, in timp ce terasa poate gazdui in jur de 100. Mobilierul este clasic la terasa, iar in interior este unul specific puburilor americane, cum de altfel este si designul din interior, cu instalatii din cupru, cu afise, tablouri, postere sau tablite cu diferite branduri sau logouri, dar si cu … (citeste tot)
Asa review mai rar. Sunt curios care era rata vaccinarii pe esantionul de clientela, bmi-ul si bineinteles daca din topicurile discutate a fost si filozofia, eu fiind mare fan la filozofie si na, sa stiu daca ma duc sa beau un gin si pot discuta Socrate. Multumesc.
E o onservatie facuta dupa o metodologie precisa care permite sa masori „gradul de boema” al fiecarui local, si apoi sa le compari intre ele si sa faci un fel de ierarhie. Inca nu am gasit un nume pentru indicatorul respectiv. GB
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.
Comentarii (2)
Asa review mai rar. Sunt curios care era rata vaccinarii pe esantionul de clientela, bmi-ul si bineinteles daca din topicurile discutate a fost si filozofia, eu fiind mare fan la filozofie si na, sa stiu daca ma duc sa beau un gin si pot discuta Socrate. Multumesc.
E o onservatie facuta dupa o metodologie precisa care permite sa masori „gradul de boema” al fiecarui local, si apoi sa le compari intre ele si sa faci un fel de ierarhie. Inca nu am gasit un nume pentru indicatorul respectiv. GB