Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Un pub american cu o clientela destul de conservatoare

Copper’s Pub este un local situat in zona centrala a Bucurestiului, pe strada Hristo Botev, in partea dinspre bulevardul Coposu. Este o zona relativ linistita, de case vechi, cu istorie si cu poezie (mai ales seara), pentru ca ziua este destul de circulata zona.

Cladirea in care se afla Copper’s Pubeste o casa veche renovata si are mai multe sali, inclusiv o mansarda, in care se desfasoara diferite recitaluri de muzica rock/ jazz/ vinyl/ funky ori evenimente culturale alternative, nicicum de mainstream. De asemenea, terasa are o scena unde probabil au loc astfel de evenimente. In interior cred ca sunt aproxiativ 70-80 de locuri, in timp ce terasa poate gazdui in jur de 100.

Mobilierul este clasic la terasa, iar in interior este unul specific puburilor americane, cum de altfel este si designul din interior, cu instalatii din cupru, cu afise, tablouri, postere sau tablite cu diferite branduri sau logouri, dar si cu carti sau pereti cu caramida la vedere. Asadar, un design de pub american, cu influente de pop-rock si jazz.

Meniul este unul tipic de pub, cu grill, ceva salate si alte cateva feluri de mancare, dar cu multe tipuri de bere, vinuri si scotch sau wiskey, mai ales. Pentru  o portie de mancare va trebui sa scoateti din buzunar in medie 30-35 de lei, in timp ce berea este de la 10 lei.

Stafful este relativ tanar (25-35 ani) in tricouri negre asemanatoare, ceea ce ii distinge clar de clienti, dar si pentru ca fac service la masa, purtandu-se neutru, nici prea prietenosi, dar nici foarte rigizi.

Cand am fost eu, nu era foarte multa lume, adica vreo 25-30 de persoane, egal distribuiti pe genuri si cu maximum 5-6 ani diferente intre ei. O clientela destul de omogena de preboemi in cea mai mare parte, cu outfit casual, dar si usor șic, in mare parte studenti si corporatisti, care petreceau impreuna intr-un loc ce parea ca ii reprezinta. Consumau aproape numai bauturi, care erau pretextul venirii lor acolo si discutau diverse subiecte; poate ca unele erau si subiecte mai importante, nu numai chestii de complezenta si din trecutul imediat, asa cum parea la prima vedere.

Copper’s Pub pare a fi un local boem, usor centrat pe un public conservator, de jazz, funky (vinyl), pop-rock si chiar rock, insa segmentul acela cuminte, de oameni care raman in linii mari conservatori ca infatisare si exprimare. (Daniel Catoi – mai 2018)

Saloanele Copper’s Pub
Mansarda Copper’s Pub
Terasa Copper’s Pub
Hristo Botev

 

Data actualizarii: 05/12/2019

Copper’s Pub, mai 2018  - Bd. Hristo Botev, nr. 25

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close