Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Solt Dining intra si el in cercul restrans al restaurantelor cu Noua Bucatarie Romaneasca

Chef Alin Berba si Chef OlegScriam in urma cu cateva luni, cand au deschis restaurantul, ca talentatul lor chef, Alin Berba, isi va spune in curand cuvantul. Asa a si fost, intr-adevar. New Nordic Kitchen, cu care a venit head cheful lor din Vilnius, e acum Noua Bucatarie Romaneasca in toata regula.

Au deschis terasa si ne-au invitat sa o vedem si sa gustam din noul meniu. Ca orice tanar chef din noua generatie care se respecta, si Alin Berba alearga mult ca sa gaseasca produse si ingrediente romanesti de cea mai buna calitate pentru tot ce face in bucatarie. Si i-a iesit, tot ce am mancat a fost bun si foarte bun.

O cina romaneasca

Supa de rosii romanesti, cu ulei de patrunjel si infuzie de marar, cu chipsuri din branza de Horezu fermentata din lapte de oaie a fost excelenta. La fel si quiche cu trei feluri de branza: aceeasi de la Horezu, un cascaval afumat si un cascaval de Saveni invelit in ceara, din lapte de vaca. Abia inceputul, pentru ca au mai venit Tartar de vita Black Angus de Romania, cu galbenus de ou de prepelita si chips uri de cartofi mov, Taietei cu somon salbatic de captura, rosii, usturoi, ceapa si sos de vin alb, Pui hranit cu porumb gatit sous vide, Orez cu cu sofran, dovlecei si branza de Jiu, Mititei, paine taraneasca, ardei iute rosu si verde, mustar de Dijon si prima inghetata de mustar pe care am gustat-o pana acum. Iar ca desert, o excelenta cheesecake cu urda si capsuni marinate, si o Inghetata artizanala de la un producator local despre care am tot auzit, o inghetata cu biscuti caramelizati belgieni Speculoos.

A fost o surpriza sa gasim o astfel de mancare cu personalitate in restaurantul unui hotel foarte mare. De obicei, acestea merg pe niste formule de meniu international, sau al marilor bucatarii consacrate. Dar cred ca au facut asta pentru a-si arata increderea in Alin Berba, talentatul lor chef, si a-l lasa sa se exprime. Va ajuge departe, sunt convins de asta. (GB – iulie 2020)

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by Marriott

Hotelul Courtyard by MarriottS-a deschis de foarte putin timp Courtyard Floreasca by Marriott, un mare hotel in Pipera, in cartierul cu cladirile de birouri. E in coltul dinspre Barbu Vacarescu, chiar vizavi de Promenada Mall. Si acest hotel operat de Marriott are un restaurant interesant, pe care l-au botezat Solt Dining. E la parter, in capatul din spate, inconjurat de o terasa mica. E intr-un spatiu deschis pe holul mare al hotelului, cu o separare partiala de receptie si ce mai este pe acolo. Solt Dining e amenajat in stilul general al hotelului, care are o arhitectura corporatista contemporana, occidentala, aripa ei teutona: austera, ergonomica, igienica, eminamente functionala. Scaunele sunt simple, dar comode.

Dar meniul e mult mai interesant decat ambianta la Solt. Au un chef tanar si talentat, Alin Berba. E cel cu negru din poze, alaturi de letonul Oleg Sorocins, cheful coordonator al grupului, care a venit din Vilnius ca sa… (citeste tot)

Noua Bucatarie Romaneasca a lui Chef Alin Berba
Saloanele Solt Dining, restaurantul hotelului Courtyard by Marriott
Terasa restaurantului Solt Dining de la Hotelul Courtyard by Marriott 

Hotelul Courtyard Bucuresti Floreasca by Marriott

Data actualizarii: 12/07/2020

Solt Dining (Courtyard Floreasca by Marriott)  - Str. Dimitrie Pompeiu, nr. 2A (Pipera)

  • Eduard :

    Ați uitat să menționați că e articol de publicitate 😉

    • George Butunoiu :

      Ai mancat altceva sau altfel cand ai fost acolo? Chiar te rog sa descrii in detaliu cum a fost! GB

  • Răspunde-i lui George Butunoiu Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close