Restaurantele Restocracy cu bucatarii creative, unele fine, care nu sunt asociate unei anumite tari sau culturi,...

Ord. dupa

Neo-boema pre-hipster de la Soro Lume, un model de urmatAcolo a fo...

3652 vizite 1 comentarii

Noi am ramas trei ceasuri la cina la KANE, insa toti de la celelalte m...

63940 vizite

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

34327 vizite 1 comentarii

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

35171 vizite

GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatari...

11238 vizite 2 comentarii

Solt Dining intra si el in cercul restrans al restaurantelor cu Noua B...

3659 vizite 3 comentarii

Mahala - Divergentele persistaPeriodic sunt admonestat ca ii subev...

10025 vizite

Maimuca, unul dintre cele mai scumpe restaurante din BucureștiE b...

15893 vizite 2 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Solt Dining intra si el in cercul restrans al restaurantelor cu Noua Bucatarie Romaneasca

Chef Alin Berba si Chef OlegScriam in urma cu cateva luni, cand au deschis restaurantul, ca talentatul lor chef, Alin Berba, isi va spune in curand cuvantul. Asa a si fost, intr-adevar. New Nordic Kitchen, cu care a venit head cheful lor din Vilnius, e acum Noua Bucatarie Romaneasca in toata regula.

Au deschis terasa si ne-au invitat sa o vedem si sa gustam din noul meniu. Ca orice tanar chef din noua generatie care se respecta, si Alin Berba alearga mult ca sa gaseasca produse si ingrediente romanesti de cea mai buna calitate pentru tot ce face in bucatarie. Si i-a iesit, tot ce am mancat a fost bun si foarte bun.

O cina romaneasca

Supa de rosii romanesti, cu ulei de patrunjel si infuzie de marar, cu chipsuri din branza de Horezu fermentata din lapte de oaie a fost excelenta. La fel si quiche cu trei feluri de branza: aceeasi de la Horezu, un cascaval afumat si un cascaval de Saveni invelit in ceara, din lapte de vaca. Abia inceputul, pentru ca au mai venit Tartar de vita Black Angus de Romania, cu galbenus de ou de prepelita si chips uri de cartofi mov, Taietei cu somon salbatic de captura, rosii, usturoi, ceapa si sos de vin alb, Pui hranit cu porumb gatit sous vide, Orez cu cu sofran, dovlecei si branza de Jiu, Mititei, paine taraneasca, ardei iute rosu si verde, mustar de Dijon si prima inghetata de mustar pe care am gustat-o pana acum. Iar ca desert, o excelenta cheesecake cu urda si capsuni marinate, si o Inghetata artizanala de la un producator local despre care am tot auzit, o inghetata cu biscuti caramelizati belgieni Speculoos.

A fost o surpriza sa gasim o astfel de mancare cu personalitate in restaurantul unui hotel foarte mare. De obicei, acestea merg pe niste formule de meniu international, sau al marilor bucatarii consacrate. Dar cred ca au facut asta pentru a-si arata increderea in Alin Berba, talentatul lor chef, si a-l lasa sa se exprime. Va ajuge departe, sunt convins de asta. (GB – iulie 2020)

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by Marriott

Hotelul Courtyard by MarriottS-a deschis de foarte putin timp Courtyard Floreasca by Marriott, un mare hotel in Pipera, in cartierul cu cladirile de birouri. E in coltul dinspre Barbu Vacarescu, chiar vizavi de Promenada Mall. Si acest hotel operat de Marriott are un restaurant interesant, pe care l-au botezat Solt Dining. E la parter, in capatul din spate, inconjurat de o terasa mica. E intr-un spatiu deschis pe holul mare al hotelului, cu o separare partiala de receptie si ce mai este pe acolo. Solt Dining e amenajat in stilul general al hotelului, care are o arhitectura corporatista contemporana, occidentala, aripa ei teutona: austera, ergonomica, igienica, eminamente functionala. Scaunele sunt simple, dar comode.

Dar meniul e mult mai interesant decat ambianta la Solt. Au un chef tanar si talentat, Alin Berba. E cel cu negru din poze, alaturi de letonul Oleg Sorocins, cheful coordonator al grupului, care a venit din Vilnius ca sa… (citeste tot)

Noua Bucatarie Romaneasca a lui Chef Alin Berba
Saloanele Solt Dining, restaurantul hotelului Courtyard by Marriott
Terasa restaurantului Solt Dining de la Hotelul Courtyard by Marriott 

Hotelul Courtyard Bucuresti Floreasca by Marriott

Data actualizarii: 12/07/2020

Solt Dining (Courtyard Floreasca by Marriott)  - Str. Dimitrie Pompeiu, nr. 2A (Pipera)

  • Rudolf :

    Nu stiu ce a fost in 2019 sau 2020 dar va spun ca am mancat saptamana trecuta acolo si este un banal restaurant de Marriott second hand 🙂 Preturi de hotel international si mancare de restaurant mediocru in Bucuresti . Bucatarie creativa niciodata 🙂

  • Eduard :

    Ați uitat să menționați că e articol de publicitate 😉

    • George Butunoiu :

      Ai mancat altceva sau altfel cand ai fost acolo? Chiar te rog sa descrii in detaliu cum a fost! GB

  • Răspunde-i lui Rudolf Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close