Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Afiseaza
comentarii

Miss Pho, bucataria vietnameză a lui Gabi Faflei

Acum lucrurile merg în felul următor în lume: cineva cu multe milioane de folouărși pe Internet zice ceva, nu contează prea mult ce. Imediat după aceea, „știrea” e preluată de toată lumea și cuvintele acelea sunt înscrise în Registrul cu Lucrurile Importante ale Umanității, și oamenii își vor adapta viața după ele, în consecință.

Așa s-a întâmplat și acum câțiva ani, când un influensăr american a spus că nu știu care sandvici vietnamez e cel mai bun sandvici din lume. În câteva zile știrea a ajuns în toate ungherele pământului. Și în București, desigur, la noi apărând și la TV, chiar și în presa „quality”. Eu nu manânc niciodată sandviciuri, însă știrea tot m-a făcut să ies din casă și să cumpar și eu unul, să văd cum este. A fost un sandvici bun, nimic de zis. Am scris chiar și un articol despre el, după această probă existențială.

Am aflat de curând că Gabi Faflei a lansat o nouă linie de business, pe lângă Japanosul cu care a ajuns faimos și s-a și imbogățit. O bucătărie vietnameză autentică, în care gătesc doi vietnamezi, ajutați și de alte făpturi cu ochii oblici, din ce am reușit eu să zăresc printr-o ușă întredeschisă. Acum face doar delivery, dar vor avea și un mic bistrou vietnamez în primăvară, cand va bate virusul în retragere. Au numit-o Miss Pho, dupa numele bunicii unuia dintre bucătari, și am scris si noi despre asta.

Dacă aduci un vietnamez în Europa, îl legi la ochi și îi dai să guste diverse mîncăruri din restaurantele vietnameze, și apoi îl întrebi ce a mâncat, nu va ști să-ți răspundă. Dacă îi spui că a mâncat mâncare vietnameză, va face ochii mari și va rămâne cu gura căscată cateva clipe, apoi va spune că da, desigur, e interesantă și chiar bună – așa sunt asiaticii, politicoși și îndatoritori, nu te contrazic în public.

Da, intr-adevăr, mancarea lor din Asia e cu totul diferită de cea cu nume identic din Europa și din America. Nu spun acum că una ar fi mai bună decât cealaltă, pentru ca nu vei găsi vreodată două păreri la fel în această privință, spun doar că sunt foarte diferite.

Mi-a trimis și mie Gabi Faflei un pachet cu noua lui mâncare vietnameză de la Miss Pho. Și chiar l-am așteptat cu multă curiozitate. Pho beef (oase de vită, nucșoară, anason, cinamon, ginger, ceapă albă, sare, zahăr, paste taiței, coriandru, ceapă verde, carne de vită, muguri de soia, lime, sos pește, ardei iute), porc thit kho (carne de porc thit kho, carne porc fleică, suc de mere, sos de pește, zahăr brun, ouă, amestec de murături, castraveți, coriandru, ardei iute, ceapă prăjită, lime, orez), fried noodle shrimp (creveți, ouă, varză China, ceapă roșe, ceapa verde, muguri de soia, coriandru, lime, paste veggie, sos de stridii, sos de pește, zahăr brun, piper), fried rice de porc (ceafă de porc, lemon grass, usturoi, ardei iute, zahăr brun, sos de pește, soia dark, orez, ceapă roșie, ceapă verde, ouă, ceapă prăjită, vin de orez, coriandru, piper, lime, urechi de lemn) și un banh mi sandwich: baghetă, chiftele de bahmi cu carne tocată, lemon grass, zahăr brun, ajinomoto, sos de pește, castraveți, coriandru, amestec de muraturi (morcovi, daikon ridiche, zahăr, oțet de mere), ceapă roșie, spicy mayo, hoisin.

Prima surpriză a fost că mâncarea lor Miss Pho seamănă mai mult cu cea din Vietnam decât cu cea europeană. Nu e bucătărie fină, dimpotrivă, e o mâncare aspră, la care simți gusturile primare, cele ale produselor și ingredientelor – cam așa cum ți se întâmplă in Sicilia, de pildă, când ajungi prima dată și simți gustul făinii aspre, nerafinate, adusă direct de pe câmp și pusă în aluatul de paste sau de pizza.

Dar marea surpriză de la Miss Pho a fost sandviciul, pe care l-am mâncat tot, cât era el de mare! Adică ceva ce nu-mi aduc aminte să fi făcut în alte situații, în afara celor în care eram pur și simplu lihnit de foame și nu aveam altă opțiune. Da, sandviciul lui Gabi Faflei a fost cel mai bun sandvici de care imi aduc aminte să fi mâncat vreodată… (GB – noiembrie 2020)

Bucataria vietnameza Miss Pho a lui Gabi Faflei

Ochii Miss Pho

Data actualizarii: 02/12/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close