Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

Boema viu colorata de pe PolonaAcuarela e un local pe strada Polon...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?Alt Shift e cunoscut pentru...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitat...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

1 comentarii

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai multA treia ...

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

Cherhanaua Ancora, restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de ...

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoareCopper's Pub...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

A...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

O frumoasa gradina ascunsa a centrului BucurestiuluiEu ma duse...

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligentCat sunt eu de int...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?Am revenit l...

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua,...

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

Cam ca si celelalte doua restaurante GargantuaGargantua KSLF e un ...

1 comentarii

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidereToa...

Golden Blitz: nume mare, casa mare, imaginatie micaGolden Blitz a ...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

Green Hours, un local iconic al BucurestiuluiGreen Hours este unul...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

4 comentarii

Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru cl...

Il Destino in Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silve...

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta...E greu ...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita…

Mancarea e la fel de buna, insa ambianta a devenit deranjanta, au pus mese suplimentare in toate coltisoarele in care nu ar fi avut ce sa caute. Si au pus si din cele de gradina, nici macar la fel cu celelalte… (GB – ianuarie 2018)

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari din Bucuresti

DonCafe (intr-un singur cuvant) nu e cafeneaua firmei Strauss Romania, fosta Elite Romania, producatorul cunoscutei marci de cafea, ci a doi israelieni stabiliti demult in Romania. E drept, sunt prieteni cu cei de la Strauss, tot evrei si ei, si de acolo o fi pornit acceptarea, sau intelegerea sa foloseasca acest nume.
DonCafe e o mare terasa acoperita din Piata Dorobantilor, in casa au doar bucataria si birourile. Terasa a fost acoperita si inchisa ermetic ceva mai tarziu, cu copac cu tot, la inceput a fost o alta cafenea, Rouge Cafe, destul de in voga o perioada.

E frumos amenajat la DonCafe, un concept unitar si bine realizat, cu materiale de calitate. E foarte luminos, au geamuri continue, de la un capat la celalalt, incepand de pe Sofia si terminandu-se pe Ankara. Au mobilier de cafenea, cu mese joase, banchete si multe semi-fotolii, destul de comode, desi cam inghesuite.

Mancarea e buna la DonCafe, au un meniu international, cu mai multe feluri asiatice. Tot ce am mancat la ei a fost bun, nici macar un singur fel pe care sa-l las in farfurie.

Si preturile sunt rezonabile pentru o mancare de acest fel si, mai ales, pentru un restaurant in Dorobantilor, unde toate sunt mai scumpe decat in alte parti ale Bucurestiului. Poti manca bine cu mai putin de 100 de lei, daca iti propui asta. Deserturile sunt si ele foarte bune, si cafeaua la fel, Cappuccino, in special, mi se pare a fi printre cele mai bune din oras.

Serviciul e bun, dezinvolt, degajat, fara fite inutile. Cam jumatate sunt fete, si cei mai multi clienti sunt recurenti, nu e de mirare ca Ilan, unul dintre patroni si chelnerii se poarta familiar cu ei. Si pe mine ma cunosc de multi ani, vin des sa mananc acolo, am biroul pe urmatoarea strada de 20 de ani. M-am certat de multe ori cu ei, cand ieseau sa imi spuna sa parchez masina pe trotuar, nu la marginea lui, si eu ma enervam si le faceam morala, spunandu-le ca e si ilegal, si imorat sa-mi ceara sa fac asta. Acum ma lasa in plata Domnului cand parchez exact pe dos decat toti ceilalti si s-a instalat un fel de status quo intre noi.

Au multi clienti la DonCafe, in tot timpul zilei, chiar daca de multe ori doar cu o cafea in fata, in afara orelor pranzului. Si, de cand nu se mai fumeaza, vin multi si cu copiii, mai ales in weekend. O sa fie cam penibil cand vor fi toate geamurile deschise si fumul celor care fumeaza in fata, pe trotuar, o sa intre inauntru. Dar de acestia nu putem scapa cu una, cu doua, asa ca trebuie sa ne resemnam.

DonCafe e un restaurant in toata regula, deci, chiar mai mult decat o cafenea, un loc in care se mananca foarte bine, cu o calitate riguros constanta, se bea cafea buna si toate astea la preturi rezonabile, ceea ce ar putea sa faca pe unii bucuresteni sa vina si de mai departe la DonCafe, mai ales daca au mai fost si stiu ce vor gasi acolo. (GB – martie 2017)

Data actualizarii: 10/04/2020

DonCafe Brasserie, martie 2017  - Str. Ankara, nr. 7 (Piata Dorobantilor)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close