Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita…

Mancarea e la fel de buna, insa ambianta a devenit deranjanta, au pus mese suplimentare in toate coltisoarele in care nu ar fi avut ce sa caute. Si au pus si din cele de gradina, nici macar la fel cu celelalte… (GB – ianuarie 2018)

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari din Bucuresti

DonCafe (intr-un singur cuvant) nu e cafeneaua firmei Strauss Romania, fosta Elite Romania, producatorul cunoscutei marci de cafea, ci a doi israelieni stabiliti demult in Romania. E drept, sunt prieteni cu cei de la Strauss, tot evrei si ei, si de acolo o fi pornit acceptarea, sau intelegerea sa foloseasca acest nume.
DonCafe e o mare terasa acoperita din Piata Dorobantilor, in casa au doar bucataria si birourile. Terasa a fost acoperita si inchisa ermetic ceva mai tarziu, cu copac cu tot, la inceput a fost o alta cafenea, Rouge Cafe, destul de in voga o perioada.

E frumos amenajat la DonCafe, un concept unitar si bine realizat, cu materiale de calitate. E foarte luminos, au geamuri continue, de la un capat la celalalt, incepand de pe Sofia si terminandu-se pe Ankara. Au mobilier de cafenea, cu mese joase, banchete si multe semi-fotolii, destul de comode, desi cam inghesuite.

Mancarea e buna la DonCafe, au un meniu international, cu mai multe feluri asiatice. Tot ce am mancat la ei a fost bun, nici macar un singur fel pe care sa-l las in farfurie.

Si preturile sunt rezonabile pentru o mancare de acest fel si, mai ales, pentru un restaurant in Dorobantilor, unde toate sunt mai scumpe decat in alte parti ale Bucurestiului. Poti manca bine cu mai putin de 100 de lei, daca iti propui asta. Deserturile sunt si ele foarte bune, si cafeaua la fel, Cappuccino, in special, mi se pare a fi printre cele mai bune din oras.

Serviciul e bun, dezinvolt, degajat, fara fite inutile. Cam jumatate sunt fete, si cei mai multi clienti sunt recurenti, nu e de mirare ca Ilan, unul dintre patroni si chelnerii se poarta familiar cu ei. Si pe mine ma cunosc de multi ani, vin des sa mananc acolo, am biroul pe urmatoarea strada de 20 de ani. M-am certat de multe ori cu ei, cand ieseau sa imi spuna sa parchez masina pe trotuar, nu la marginea lui, si eu ma enervam si le faceam morala, spunandu-le ca e si ilegal, si imorat sa-mi ceara sa fac asta. Acum ma lasa in plata Domnului cand parchez exact pe dos decat toti ceilalti si s-a instalat un fel de status quo intre noi.

Au multi clienti la DonCafe, in tot timpul zilei, chiar daca de multe ori doar cu o cafea in fata, in afara orelor pranzului. Si, de cand nu se mai fumeaza, vin multi si cu copiii, mai ales in weekend. O sa fie cam penibil cand vor fi toate geamurile deschise si fumul celor care fumeaza in fata, pe trotuar, o sa intre inauntru. Dar de acestia nu putem scapa cu una, cu doua, asa ca trebuie sa ne resemnam.

DonCafe e un restaurant in toata regula, deci, chiar mai mult decat o cafenea, un loc in care se mananca foarte bine, cu o calitate riguros constanta, se bea cafea buna si toate astea la preturi rezonabile, ceea ce ar putea sa faca pe unii bucuresteni sa vina si de mai departe la DonCafe, mai ales daca au mai fost si stiu ce vor gasi acolo. (GB – martie 2017)

Data actualizarii: 10/04/2020

DonCafe Brasserie, martie 2017  - Str. Ankara, nr. 7 (Piata Dorobantilor)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close