Cele mai frumoase si mai originale restaurante, cafenele si alte localuri din oras…

Ord. dupa

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

Caru' cu Bere, o minune logistica Nu merg des la Caru' cu Bere, desi ...

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile... Dragomir Nicu...

Neo-boema industriala hipster dupa toate regulile artei la Hangar Grou...

Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o perioada lunga in...

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ...

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

Cap, talent, munca, antropologie... A auzit multa lume despre KAIAM...

KANE, restaurantul cu cele mai mici portii de mancare din Bucuresti ...

La Brasserie, un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac! Cred ca sunt aceiasi ca...

La Taifas: un bistrou adevarat La Taifas e unul dintre cele mai...

Unul dintre localurile emblematice ale Centrului Vechi al Bucurestiulu...

Noul restaurant vedeta al Bucurestiului, o constructie geniala de mark...

E inca cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare Am revenit...

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambianta Am revenit la restaur...

Afiseaza

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile…

Braseria Dragomir Niculescu, Delicatese ComestibileDragomir Niculescu a fost o bacanie cu delicatese scumpe in Bucurestiul anilor 1900, probabil cea mai cunoscuta a vremurilor. Pe Calea Victoriei, la coltul dinspre Ion Campineanu al parterului blocului care a ajuns sa fie chemat chiar dupa numele bacaniei, adica blocul Dragomir Niculescu. Cei mai eruditi iti vor spune ca acolo a fost cunoscuta Casa Vanic, inlocuita de acest bloc care e si astazi, acum cu niste magazine cu haine in locul bacaniei (Romarta, cred). E marele bloc vechi de peste drum de magazinul Muzica, pe Calea Victoriei, si de hotelul Continental, pe latura cealalta. Pentru conformitate, trebuie spus ca bacania avea si un subtitlu, numele intreg fiind “Dragomir Niculescu – delicatese comestibile”. Pe atunci nu era amuzant, cum ne suna noua acum.

Cineva s-a gandit ca e pacat sa ramana nefolosit un brand cu un asemenea potential, si l-a repus pe piata ca nume al unui restaurant deschis acum cateva zile. In acelasi bloc, insa nu chiar pe coltul in care a fost faimoasa bacanie, ci pe la mijlocul parterului, acum chiar vizavi de Muzica, spre Biserica Kretzulescu. I-a spus “Restaurantul Dragomir Niculescu – delicatese comestibile”, desigur…

Investitia a fost consistenta, arhitectul bun, rezultatul pe masura. Un perete de sticla spre marele bulevard se deschide complet, si vezi o frumoasa terasa pe trotuar care se prelungeste fara delimitare cu un salon inalt si adanc mult in spate, foarte bine amenajat si el. Climatizarea pare sa fie si ea pe masura, asa ca trecerea de la canicula de pe trotuar la racoarea din fundul salonului se face treptat, iti poti alege locul in functie de cat de bine vrei sa-ti fie.

Dragomir Niculescu – delicatese comestibile e o braserie, cu un meniu scurt, dar bine gandit si facut. Vad ca se prezinta si ca berarie, cu niste marci de bere artizanala, sau mai rare, oricum. Nu am avut timp sa-i investighez si aceasta componenta, am fost mai curios sa vad ce mancare au. Dar o sa revin repede, oricum, pentru ca mi-a placut la ei.

Au o bucatarie noua la Dragomir Niculescu – delicatese comestibile. Una creativa, pe care eu o pun mai degraba in categoria exclusivista a Noii Bucatarii Romanesti Fine, abia aparuta pe lume. Nu e mancare chiar fina, ca la celelalte cateva restaurante-deja-vedeta ale acestei noi bucatarii, insa poate sa fie, daca vor. Au un chef talentat, Daniel Palici, mi s-a spus, si sunt sigur ca e Costin Daniel Palici, pe care l-am intalnit prima data la La Vinuri, si despre care am mai scris. A fost buna mancarea: terina de pui, coltunasi, ciuperci, o salata, ceva aperitive, chiar si painea si cafeaua. Si serviciul bun, cu o chelnerita foarte natural-placuta.

Am scris si data trecuta ca e putin cam devreme pentru Daniel Palici sa faca portii mici si preturi mari. E inca tanar, are tot timpul in fata, si cred ca e mai bine si pentru el si pentru business sa faca asta treptat. Dar o sa mai avem ocazia sa scriem despre el si mancarea lui.

Dragomir Niculescu – delicatese comestibile are toate sansele sa redevina un nume cunoscut al Bucurestiului, mai ales ca in centrul centrului mareluri oras sunt surprinzator de putine restaurante bune. Vom mai trece pe acolo, vom mai manca, vom bea si bere, vom scrie… (GB – iulie 2019)

Saloanele si terasa Braseriei Dragomir Niculescu, Delicatese Comestibile

 

Data actualizarii: 27/10/2019

Dragomir Niculescu  - Calea Victoriei, nr. 68-70

 • Marius :

  Nejustificat de scump, iar amenajarea si brandul se cam bat cap in cap. Stilul este un amestec incert intre art-deco-ul anilor ’50 si modern, desi brandul pretinde ca se trage de la 1898, o epoca in care reprezentativ era stilul Art Nouveau. Ca sa nu mai zic ca nu stii exact care e numele: Dragomir Niculescu sau Bucur? Totul este confuz, de la nume pana la meniu, care este un amestec neinspirat de fitzele unui chef incepator cu tentativa de a respecta traditia locului/numelui. E un fel de strutocamila pretioasa care nu e buna nici la carat si mai costa si o groaza sa o intretii…

 • Anonim :

  Domnule Butunoiu, cum se împacă, în opinia dumneavoastră, un concept de marketing brodat pe ideea de tradiție cu cafeaua din capsule?

  • George Butunoiu :

   E foarte la moda (si eficienta) in marketing, design, arhitectura etc. tehnica aceasta de imbinare a contrariilor, foarte noul cu foarte vechiul, picturi de secol XIX pe pereti industriali etc. Femeile, in special, se dau in vant dupa asa ceva. Poate ca despre asta o fi vorba si aici, ma gandesc si eu… GB

 • Cristi G :

  Am sa mai incerc si azi, ieri n-am avut noroc. Adica, am stat 20 de minute admirand arhitectura, fara sa vina cineva sa ma intrebe daca vreau sa mananc sau sa beau.

 • dragomir-niculescu-delicatese-comestibile-restocracy