Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

Boema viu colorata de pe PolonaAcuarela e un local pe strada Polon...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?Alt Shift e cunoscut pentru...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitat...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

1 comentarii

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai multA treia ...

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

Cherhanaua Ancora, restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de ...

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoareCopper's Pub...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

A...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

O frumoasa gradina ascunsa a centrului BucurestiuluiEu ma duse...

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligentCat sunt eu de int...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?Am revenit l...

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua,...

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

Cam ca si celelalte doua restaurante GargantuaGargantua KSLF e un ...

1 comentarii

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidereToa...

Golden Blitz: nume mare, casa mare, imaginatie micaGolden Blitz a ...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

Green Hours, un local iconic al BucurestiuluiGreen Hours este unul...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

4 comentarii

Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru cl...

Il Destino in Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silve...

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta...E greu ...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

O frumoasa gradina ascunsa a centrului Bucurestiului

Eu ma dusesem sa caut restaurantul Yardini, stiam ca au o gradina frumoasa, si am dat de Edo Sushi in locul lor. Edo Garden, mai precis spus, fratele mai mic al lui Edo Sushi, care e de mai multi ani in gangul de pe Calea Victoriei, la Piata Amzei.

Si cei de la Edo Garden scot gradina in fata, cum e si normal, pentru ca s-a dus vestea locului pentru gradina aceea, si mai putin pentru restaurantul careia ii apartinea.

Edo Garden sunt intr-o casa veche de pe Stirbei Voda, unde face cruce cu Schitu Magureanu si cu Popa Tatu. Pare sa fie un apartament alaturi de alte cateva, mai degraba. Sunt cateva camere mici, amenajate foarte minimalist si interesant, cu pereti acoperiti cu scabduri negre, mobilier simplu din lemn.

Gradina e spatioasa, au cateva salcii mari care o acopera in intregime, un iaz cu crapi japonezi in mijloc. Mesele sunt de jur imprejurul zidurilor, tot negre si ele si scaunele, acoperite cu pergole ca sa poti sta si cand ploua. In spate au banchete nerge (banci din scanduri, exact), iar pergolele sunt si ele negre, evident. In jurul iazului au o masa patrata inalta de bar.

In Calea Victoriei, Edo Sushi au numai sushi, nu au loc pentru bucatarie calda, insa aici, la Edo Garden au si alte mancaruri. Meniul e destul de lung, au tot felul de combinatii de sushi si apoi alte feluri din bucataria japoneza traditionala. Nu au intrat pe bucataria japoneza fina sau pe cea moderna, mai creativa, si poate ca au facut bine, acelea sunt pretentioase si riscante, nu atat din cauza retetelor, cat a produselor si ingredientelor, pe care nu le gasesti aici cu usurinta.

Sushi-ul era bun la Edo Sushi din Calea Victoriei, cand am fost acolo, si a fost bun si aici, la Edo Garden. Supa miso a fost mai banala si aproape fara alge. Insa algele din salata de alge au fost foarte bune, la fel si orezul prajit cu legume. Pastele cu carne de porc (ramen noodles) au fost bune, niste legume tempura (Ysai ebi tempura) destul de bune si ele. Rata teriyaki a fost foarte buna, cel mai bun fel din bogata masa pe care am avut-o. Am luat si un vin de prune, adus tocmai din Japonia, de care cei de la Edo Garden erau mandri fiindca nimeni altcineva din Bucuresti nu il are, dar era un fel de compot, parca era zeama de la un compot de prune bine indulcit si pusa intr-o sticla cu vin. Mi l-au scos de pe nota de plata cand am vazut ce figura am facut la intrebarea lor daca mi-a placut… 🙁 Am platit 160 de lei pe toate acestea, plus un capuccino, ceea ce e rezonabil.

Serviciul a fost foarte bun, natural, dezinvolt, destul de rapid, atent, fara politeturi fortate, fara gesturi inutile, cu o chelnerita frumoasa si expresiva si doi chelneri tineri si foarte in forma, si ei.

Edo Garden a fost surpriza placuta a ultimelor saptamani, mai ales ca l-am descoperit din intamplare si intr-un loc pe care il stiam. Pentru studentii de la Conservator, la cativa pasi peste drum, sau pentru numerosii corporatisti din zona poate sa fie o alegere foarte buna, mai ales ca partea aceea de Bucuresti e cam saraca in restaurante bune. Si chiar pentru cei care vin mai de departe poate sa fie o optiune de pus pe lista, cu combinatia aceasta avantajoasa de mancare buna la preturi rezonabile si intr-o gradina frumoasa si ascunsa a centrului Bucurestiului. (GB – iulie 2017)

Data actualizarii: 31/10/2018

Edo Garden, iulie 2017  - Str. Știrbei Vodă, nr. 84A

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close