Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

1 comentarii

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

1 comentarii

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

2 comentarii

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Surpriza lui Chef Orlando Zaharia Când vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Îmi plac mult cârnații de porc, și asta are legătură cu copilăr...

1 comentarii

Domnule, noi pregătim totul în casă, absolut toată mâncarea e fă...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Auzisem despre restaurantul La Cave de Bucarest de aproape cinci ani, de cand s-a deschis in Militari, am si fost acolo mai demult, insa nu am stiut ca si-au pus in minte sa-l faca unul dintre cele mai bune din Bucuresti, aducand aici un chef francez de mare clasa.

Nu stiu ce calcule si-a facut domnul Focsa (asa am dedus ca-l cheama pe patron) de a inceput o astfel de investitie in Militari, si nici macar in partea cartierului plina de lume, ci pe o strada laturalnica si aproape de marginea orasului, unde te pierzi chiar si cu GPS-ul daca nu esti pe faza.

E un bloc nou de locuinte acolo, printre niste garaje darapanate, niste blocuri cumuniste si ce o mai fi pe strada Margelelor, spre capatul orasului. Iar la demisol, sau aproape un subsol, cred ca pe toata suprafata cladirii, au facut acest restaurant cu nume frantuzesc, La Cave de Bucarest – „la cave” insemnand pivnita in frantuzeste.

La Cave de Bucarest e destul de bine amenajat – atat cat se poate amenaja un subsol – asa cum se vede si in poze. Dupa ce ca e la subsol, demisol, sau ce o fi acolo, adica fara lumina, au mai facut si peretii maro inchis si stacojiu, nu stiu de ce. Au multe mese cam mici, incomode, gandindu-se, probabil, ca vor primi multa lume. Mai bine ar fi facut mesele mai mari si ar fi pus mai multe scaune, daca vreodata se umplea sala aceea destul de mare.

La Cave de Bucarest e si un salon de jazz, am vazut ca scot asta in fata si pe site si pe cartile de vizita si pe unde mai pot. Au un loc amenajat special pentru orchestra, pian (chiar doua, ambele cu corzi verticale), difuzoare mari – semn ca aceasta muzica e parte integranta din concept.

De cateva luni au adus un chef francez la La Cave de Bucarest, unul destul de tanar, are 27 de ani, insa de 14 ani lucreaza in cele mai mari restaurante cu stelute Michelin din Franta si cu cei mai cunoscuti Grands Chefs, si nu pe posturi de incepator. E cel din poza, Thomas Parnaud. Cu siguranta veti mai auzi multe despre el.

Nu stiam de el, nici nu stiam ca au adus un chef francez. Insa cand am deschis meniul, am banuit ca e mana unui mare chef acolo: 3 antreuri, 3 feluri cu peste, 3 cu carne si 4 deserturi. Atat! Si cateva variatiuni: 2 meniuri speciale pentru copii, un meniu de degustare si 2 meniuri rapide de pranz, ceva mai simple si ieftine.

Asa ca, fiind cinci la masa, am luat aproape tot meniul: Terina de Mangalita de Totaran si foie gras, aschii de ciuperci de Paris, vinegreta de ierburi aromate, Reinterpretare pot-au-feu frantuzesc a unei ciorbe de legume proaspat culese din gradina familiei Netu, pusa in evidenta de un ulei de leustean, Macrou gatit la temperatura joasa, crema de hrean si mustar, sos de ierburi, mar verde si cartofi confiati, Calcan la plita, piure de pastarnac si ceapa verde la gratar, sos Aigo Boulido, Homar de Maine – coada de homar prajita cu sunculita de Mangalita, clesti in ravioli cu legume, suc de homar emulsionat cu Armagnac, Porc de Mangalita de la ferma Totaran – obrajor confiat de Mangalita, compot de ceapa si mamaliga cremoasa din malai ecologic de la ferma Elenei Netu, cu ulei de trufe si suc propriu, Coasta rumenita de vitel de tara, piure de telina cu Amaretto, sfecla rosie si castane, in suc propriu de coada de vitel. Si ca desert Le Royale, cu ciocolata Valrhona Caraibe 66%, mousse aerat de ciocolata, crema de praline si glazura lucioasa de cacao si Mille-feuilles, foietaj inversat, crema diplomat cu vanilie, caramel beurre salé, inghetata de vanilie de Bourbon! Si cafea, desigur…

Si toate au fost foarte bune! Si au venit destul de repede.

Preturi mici la La Cave de Bucarest! La jumatate, sau chiar si mai putin fata de preturile unor mancaruri cat de cat similare de la cele cateva restaurante din centru si din nord care sunt in categoria aceasta (foarte restransa) a restauratelor cu bucatarie cu adevarat fina. Pe tot ce am enumerat mai sus, si se vede si in poze, am platit mai putin de 400 de lei pentru 5 oameni! Dintre care 2 copii, dar mancaciosi si ei… Nu am baut vin, e drept.

Mancarea la La Cave de Bucarest a fost de o adevarata Haute Cuisine, cum nici la Paris nu iti permiti sa mananci prea des, insa serviciul a fost de margine de Militari. Doi chelneri de meserie, unul ceva mai tanar, celalalt copt bine, s-au straduit sa isi faca treaba, insa nu le-a reusit. Unul mirosea a bautura (si era ora 13!), ne rugam de fiecare data sa vina celalalt la masa noastra, insa nu am avut tot timpul noroc. Nu mai intru in detalii legate de serviciu, s-ar lungi prea mult articolul… 🙁

La Cave de Bucarest e, asadar, unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului, daca vorbim doar despre mancare. E unul dintre putinele restaurante frantuzesti din Bucuresti, si printre inca si mai putinele cu bucatarie fina, fine dining, Grande Cuisine, Haute Cuisine sau cum sunteti mai obisnuit sa folositi aceste cuvinte rare. Si, repet, la preturi mici! Cu siguranta, nu veti mai gasi in Bucuresti un adevarat fine dining, fara niciun compromis, la acest pret. Asa ca, daca vreti sa mancati de doua ori mai mult pentru aceiasi bani, sau invers, o mare cina la jumatate de pret, puteti pune linistiti La Cave de Bucarest in capul listei… (GB – ianuarie 2018)

Chef Thomas Parnaud - La Cave de Bucarest

La Cave de Bucarest, ianuarie 2018

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Militari... Auzisem despre restaurantul La Cave de Bucarest de aproape cinci ani, de cand s-a deschis in Militari, am si fost aco...

La Cave de Bucarest

La Cave de Bucarest: exista viata si dupa Thomas Parnaud Am scris despre La Cave de Bucarest ca e unul dintre cele mai bune restaurante frantuzesti din Bucuresti, si chiar printre cele mai bune din...

Data actualizarii: 06/10/2018