Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romane...

10 vizite

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

16 vizite

Au deschis un restaurant in padurea Baneasa, chiar vizavi de intra...

251 vizite

Noi, si multi altii, consideram ca in noiembrie 2017 a aparut publ...

138 vizite

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

80 vizite

La Bistro Ateneu cu invitatul meu Misu Negritoiu pentru validarea Meni...

51 vizite

La cel mai bun restaurant din Bucuresti dupa clasamentul nostru, Le Bi...

246 vizite

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

48 vizite

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

67 vizite

Inainte era acolo head office-ul interlopilor. Cei mai multi din l...

511 vizite

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

71 vizite

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

1244 vizite

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

524 vizite

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

44 vizite

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

70 vizite

Ceva ce nu am mai vazut pana acum: doua restaurante mari din Parcul He...

630 vizite

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ta...

1487 vizite 2 comentarii

Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, anunță deschiderea ...

505 vizite

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc ,,Vernisajul Vinului”, even...

116 vizite

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc...

321 vizite

 Raionul Floreasca, prima piață alimentară gourmet din România, s...

696 vizite

Hotel Snagov Club premiat international pentru cea mai buna locatie de...

174 vizite

Luni, 22 aprilie 2019, a avut loc editia a XXX-a a Chefs Round Table R...

106 vizite

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

866 vizite

Fuck you, dear clients! In Centrul Vechi cu niste muzicieni greci d...

1124 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Auzisem despre restaurantul La Cave de Bucarest de aproape cinci ani, de cand s-a deschis in Militari, am si fost acolo mai demult, insa nu am stiut ca si-au pus in minte sa-l faca unul dintre cele mai bune din Bucuresti, aducand aici un chef francez de mare clasa.

Nu stiu ce calcule si-a facut domnul Focsa (asa am dedus ca-l cheama pe patron) de a inceput o astfel de investitie in Militari, si nici macar in partea cartierului plina de lume, ci pe o strada laturalnica si aproape de marginea orasului, unde te pierzi chiar si cu GPS-ul daca nu esti pe faza.

E un bloc nou de locuinte acolo, printre niste garaje darapanate, niste blocuri cumuniste si ce o mai fi pe strada Margelelor, spre capatul orasului. Iar la demisol, sau aproape un subsol, cred ca pe toata suprafata cladirii, au facut acest restaurant cu nume frantuzesc, La Cave de Bucarest – „la cave” insemnand pivnita in frantuzeste.

La Cave de Bucarest e destul de bine amenajat – atat cat se poate amenaja un subsol – asa cum se vede si in poze. Dupa ce ca e la subsol, demisol, sau ce o fi acolo, adica fara lumina, au mai facut si peretii maro inchis si stacojiu, nu stiu de ce. Au multe mese cam mici, incomode, gandindu-se, probabil, ca vor primi multa lume. Mai bine ar fi facut mesele mai mari si ar fi pus mai multe scaune, daca vreodata se umplea sala aceea destul de mare.

La Cave de Bucarest e si un salon de jazz, am vazut ca scot asta in fata si pe site si pe cartile de vizita si pe unde mai pot. Au un loc amenajat special pentru orchestra, pian (chiar doua, ambele cu corzi verticale), difuzoare mari – semn ca aceasta muzica e parte integranta din concept.

De cateva luni au adus un chef francez la La Cave de Bucarest, unul destul de tanar, are 27 de ani, insa de 14 ani lucreaza in cele mai mari restaurante cu stelute Michelin din Franta si cu cei mai cunoscuti Grands Chefs, si nu pe posturi de incepator. E cel din poza, Thomas Parnaud. Cu siguranta veti mai auzi multe despre el.

Nu stiam de el, nici nu stiam ca au adus un chef francez. Insa cand am deschis meniul, am banuit ca e mana unui mare chef acolo: 3 antreuri, 3 feluri cu peste, 3 cu carne si 4 deserturi. Atat! Si cateva variatiuni: 2 meniuri speciale pentru copii, un meniu de degustare si 2 meniuri rapide de pranz, ceva mai simple si ieftine.

Asa ca, fiind cinci la masa, am luat aproape tot meniul: Terina de Mangalita de Totaran si foie gras, aschii de ciuperci de Paris, vinegreta de ierburi aromate, Reinterpretare pot-au-feu frantuzesc a unei ciorbe de legume proaspat culese din gradina familiei Netu, pusa in evidenta de un ulei de leustean, Macrou gatit la temperatura joasa, crema de hrean si mustar, sos de ierburi, mar verde si cartofi confiati, Calcan la plita, piure de pastarnac si ceapa verde la gratar, sos Aigo Boulido, Homar de Maine – coada de homar prajita cu sunculita de Mangalita, clesti in ravioli cu legume, suc de homar emulsionat cu Armagnac, Porc de Mangalita de la ferma Totaran – obrajor confiat de Mangalita, compot de ceapa si mamaliga cremoasa din malai ecologic de la ferma Elenei Netu, cu ulei de trufe si suc propriu, Coasta rumenita de vitel de tara, piure de telina cu Amaretto, sfecla rosie si castane, in suc propriu de coada de vitel. Si ca desert Le Royale, cu ciocolata Valrhona Caraibe 66%, mousse aerat de ciocolata, crema de praline si glazura lucioasa de cacao si Mille-feuilles, foietaj inversat, crema diplomat cu vanilie, caramel beurre salé, inghetata de vanilie de Bourbon! Si cafea, desigur…

Si toate au fost foarte bune! Si au venit destul de repede.

Preturi mici la La Cave de Bucarest! La jumatate, sau chiar si mai putin fata de preturile unor mancaruri cat de cat similare de la cele cateva restaurante din centru si din nord care sunt in categoria aceasta (foarte restransa) a restauratelor cu bucatarie cu adevarat fina. Pe tot ce am enumerat mai sus, si se vede si in poze, am platit mai putin de 400 de lei pentru 5 oameni! Dintre care 2 copii, dar mancaciosi si ei… Nu am baut vin, e drept.

Mancarea la La Cave de Bucarest a fost de o adevarata Haute Cuisine, cum nici la Paris nu iti permiti sa mananci prea des, insa serviciul a fost de margine de Militari. Doi chelneri de meserie, unul ceva mai tanar, celalalt copt bine, s-au straduit sa isi faca treaba, insa nu le-a reusit. Unul mirosea a bautura (si era ora 13!), ne rugam de fiecare data sa vina celalalt la masa noastra, insa nu am avut tot timpul noroc. Nu mai intru in detalii legate de serviciu, s-ar lungi prea mult articolul… 🙁

La Cave de Bucarest e, asadar, unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului, daca vorbim doar despre mancare. E unul dintre putinele restaurante frantuzesti din Bucuresti, si printre inca si mai putinele cu bucatarie fina, fine dining, Grande Cuisine, Haute Cuisine sau cum sunteti mai obisnuit sa folositi aceste cuvinte rare. Si, repet, la preturi mici! Cu siguranta, nu veti mai gasi in Bucuresti un adevarat fine dining, fara niciun compromis, la acest pret. Asa ca, daca vreti sa mancati de doua ori mai mult pentru aceiasi bani, sau invers, o mare cina la jumatate de pret, puteti pune linistiti La Cave de Bucarest in capul listei… (GB – ianuarie 2018)

Chef Thomas Parnaud - La Cave de Bucarest

La Cave de Bucarest, ianuarie 2018

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Militari... Auzisem despre restaurantul La Cave de Bucarest de aproape cinci ani, de cand s-a deschis in Militari, am si fost aco...

La Cave de Bucarest

La Cave de Bucarest: exista viata si dupa Thomas Parnaud Am scris despre La Cave de Bucarest ca e unul dintre cele mai bune restaurante frantuzesti din Bucuresti, si chiar printre cele mai bune din...

Data actualizarii: 06/10/2018