Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Chef Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, vă invită la o...

148 vizite

Cea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și...

17 vizite

Lumea merge la food-court intr-o mult mai mare masura pentru atmosfera...

695 vizite

Celebrul ghid Michelin a inclus in editia sa tiparita din acest an si ...

2034 vizite

Bine a facut Mega Image ca au deschis un restaurant pe care si-au si p...

758 vizite

Coffee Studio by 5 to go, cea mai mare locație a grupului de până a...

141 vizite

Centrul de Evenimente The President în 2018: Rezultate financiare,...

54 vizite

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

67 vizite

Restaurantele de pe malul Dambovitei: The Clique, Moon, Naked, The Doc...

3363 vizite 1 comentarii

La inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in pa...

652 vizite

Am citit de atatea ori Caldura Mare a lui Caragiale, filmul cu Rad...

1118 vizite

S-a redeschis o parte din Lido, dupa ce zeci de ani a stat parasit, si...

954 vizite 1 comentarii

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni ...

127 vizite

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5...

144 vizite

O cina memorabila pregatita pentru Ludmila de Chef Catalin Petresc...

433 vizite

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăr...

178 vizite

Un vin spumant canadian la vanzare pe raft, cu preturi intre 32$ si 43...

361 vizite

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza di...

1100 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele bucurestene: partea a I...

399 vizite

Se naste o cultura a cafelei de specialitate si Uzina Coffee pune umar...

610 vizite 2 comentarii

Brunch, cocktailuri si delicii de dimineata Incepand cu luna februa...

694 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele din Bucuresti: partea a...

820 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele din Bucuresti: partea I...

865 vizite

Un restaurant de nisa, discret, elegant si sofisticat, cu foarte putin...

440 vizite

Hard Rock Cafe reinterpretează o parte dintre produsele americane cla...

78 vizite

O alta cina boiereasca memorabila la Locanta Jaristea, regizata si...

2067 vizite 1 comentarii

O cina memorabila la Bistro Ateneu, la invitatia proprietarilor si...

1033 vizite

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

10559 vizite

Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din cap...

143 vizite

Restocracy va premia cele mai bune restau...

688 vizite

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restau...

940 vizite 3 comentarii

Restaurantele noi ale Bucurestiului Anul 2018 a avut o piata bucure...

4553 vizite 1 comentarii

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

436 vizite

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

187 vizite 2 comentarii

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

131 vizite

O cina memorabila pregatita de Chef Avi Steinitz la restaurantul Veran...

321 vizite

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

140 vizite

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

46 vizite

O cina la LOFT, pregatita pentru jucatorii de golf din Romanian Golf A...

54 vizite

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

251 vizite

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

101 vizite

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

143 vizite

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

2358 vizite 1 comentarii

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

47 vizite

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

260 vizite

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

267 vizite

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

80 vizite

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

92 vizite

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

67 vizite

ES Dl Jabu Mbalula, Ambasadorul Africii de Sud in Romania, despre vin...

124 vizite

Wine Ambassadors Dinner, alta cina memorabila pregatita de Chef Samuel...

222 vizite

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

90 vizite

O cina iordaniana memorabila cu prietenii in toamna tarzie a lui 2018 ...

610 vizite

O cina chiliana memorabila, cu cele mai reprezentative mancaruri chili...

171 vizite

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

124 vizite

Canada si vinurile ei, putini de la noi au avut norocul sa ajunga pana...

287 vizite

ES Dl Felipe Guillermo Alvarez De Toledo, Ambasadorul Argentinei in Ro...

101 vizite

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

3599 vizite

V-am scris in urma cu cateva zile ca tocmai s-a deschis in Piata Flore...

1290 vizite 1 comentarii

ES Dl Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova, despre vinurile...

385 vizite 1 comentarii

ES Dl Arvydas Pocius, Ambasadorul Lituaniei in Romania, despre vinuril...

173 vizite

Cina libaneza memorabila cu prietenii, pregatita personal de Mohamed M...

1212 vizite

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

426 vizite

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

109 vizite

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

135 vizite

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

313 vizite 1 comentarii

Un video-interviu cu ES Dna Tamar Samash, charismatica Ambasadoare a ...

146 vizite

Pizza Leggera, locul in care un italian suparat mi-a aratat cate mai a...

1028 vizite 3 comentarii

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

1048 vizite

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

101 vizite

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

143 vizite

O faza care m-a surprins, m-a intrigat apoi, si m-a si impresionat, nu...

144 vizite

In tarile occidentale mari se folosesc in mod curent “domnule”...

99 vizite

Un video-interviu cu Dl Serge Rameau, cunoscutul si indragitul Consu...

231 vizite

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

2679 vizite 4 comentarii

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

1082 vizite

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

35 vizite

Mi-a scris cineva ca a gasit unele dintre cele mai bune mancaruri ital...

1191 vizite 4 comentarii

Un video-interviu cu ES Dl Jose Miguel Menchaca Pinochet, distinsul A...

189 vizite

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

153 vizite

PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ Brânza românească de burduf ajunge l...

95 vizite

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

131 vizite

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

173 vizite

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

385 vizite

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

278 vizite

O masa indiana adevarata si memorabila cu prietenii, pregatita de foar...

694 vizite 1 comentarii

O cina indiana veritabila si memorabila cu prietenii la familia Thangl...

1224 vizite 5 comentarii

O cina memorabila la Ginger Sushi Bar & Lounge cu Familia Ishii: D...

51 vizite

O cina memorabila pregatita de cheful francez Samuel Le Torriellec...

840 vizite 1 comentarii

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

234 vizite

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

144 vizite

Au mai rămas doar 2 zile până la prima ediție a Festivalului Vinul...

71 vizite

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

612 vizite

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

593 vizite

O intrebare de urgenta actualitate si o mare dilema pentru oamenii...

339 vizite 2 comentarii

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

147 vizite

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

57 vizite

Congresul National al Gastronomiei si Vinului Editia a II-a, marti 2 ...

40 vizite

Doamna Melania Dragne este una dintre cele doua Lady Chefs ai Ambasado...

101 vizite

Miercuri, 26 septembrie 2018, incepand cu orele 18.30 Dianei 4 a gazdu...

118 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Auzisem despre restaurantul La Cave de Bucarest de aproape cinci ani, de cand s-a deschis in Militari, am si fost acolo mai demult, insa nu am stiut ca si-au pus in minte sa-l faca unul dintre cele mai bune din Bucuresti, aducand aici un chef francez de mare clasa.

Nu stiu ce calcule si-a facut domnul Focsa (asa am dedus ca-l cheama pe patron) de a inceput o astfel de investitie in Militari, si nici macar in partea cartierului plina de lume, ci pe o strada laturalnica si aproape de marginea orasului, unde te pierzi chiar si cu GPS-ul daca nu esti pe faza.

E un bloc nou de locuinte acolo, printre niste garaje darapanate, niste blocuri cumuniste si ce o mai fi pe strada Margelelor, spre capatul orasului. Iar la demisol, sau aproape un subsol, cred ca pe toata suprafata cladirii, au facut acest restaurant cu nume frantuzesc, La Cave de Bucarest – „la cave” insemnand pivnita in frantuzeste.

La Cave de Bucarest e destul de bine amenajat – atat cat se poate amenaja un subsol – asa cum se vede si in poze. Dupa ce ca e la subsol, demisol, sau ce o fi acolo, adica fara lumina, au mai facut si peretii maro inchis si stacojiu, nu stiu de ce. Au multe mese cam mici, incomode, gandindu-se, probabil, ca vor primi multa lume. Mai bine ar fi facut mesele mai mari si ar fi pus mai multe scaune, daca vreodata se umplea sala aceea destul de mare.

La Cave de Bucarest e si un salon de jazz, am vazut ca scot asta in fata si pe site si pe cartile de vizita si pe unde mai pot. Au un loc amenajat special pentru orchestra, pian (chiar doua, ambele cu corzi verticale), difuzoare mari – semn ca aceasta muzica e parte integranta din concept.

De cateva luni au adus un chef francez la La Cave de Bucarest, unul destul de tanar, are 27 de ani, insa de 14 ani lucreaza in cele mai mari restaurante cu stelute Michelin din Franta si cu cei mai cunoscuti Grands Chefs, si nu pe posturi de incepator. E cel din poza, Thomas Parnaud. Cu siguranta veti mai auzi multe despre el.

Nu stiam de el, nici nu stiam ca au adus un chef francez. Insa cand am deschis meniul, am banuit ca e mana unui mare chef acolo: 3 antreuri, 3 feluri cu peste, 3 cu carne si 4 deserturi. Atat! Si cateva variatiuni: 2 meniuri speciale pentru copii, un meniu de degustare si 2 meniuri rapide de pranz, ceva mai simple si ieftine.

Asa ca, fiind cinci la masa, am luat aproape tot meniul: Terina de Mangalita de Totaran si foie gras, aschii de ciuperci de Paris, vinegreta de ierburi aromate, Reinterpretare pot-au-feu frantuzesc a unei ciorbe de legume proaspat culese din gradina familiei Netu, pusa in evidenta de un ulei de leustean, Macrou gatit la temperatura joasa, crema de hrean si mustar, sos de ierburi, mar verde si cartofi confiati, Calcan la plita, piure de pastarnac si ceapa verde la gratar, sos Aigo Boulido, Homar de Maine – coada de homar prajita cu sunculita de Mangalita, clesti in ravioli cu legume, suc de homar emulsionat cu Armagnac, Porc de Mangalita de la ferma Totaran – obrajor confiat de Mangalita, compot de ceapa si mamaliga cremoasa din malai ecologic de la ferma Elenei Netu, cu ulei de trufe si suc propriu, Coasta rumenita de vitel de tara, piure de telina cu Amaretto, sfecla rosie si castane, in suc propriu de coada de vitel. Si ca desert Le Royale, cu ciocolata Valrhona Caraibe 66%, mousse aerat de ciocolata, crema de praline si glazura lucioasa de cacao si Mille-feuilles, foietaj inversat, crema diplomat cu vanilie, caramel beurre salé, inghetata de vanilie de Bourbon! Si cafea, desigur…

Si toate au fost foarte bune! Si au venit destul de repede.

Preturi mici la La Cave de Bucarest! La jumatate, sau chiar si mai putin fata de preturile unor mancaruri cat de cat similare de la cele cateva restaurante din centru si din nord care sunt in categoria aceasta (foarte restransa) a restauratelor cu bucatarie cu adevarat fina. Pe tot ce am enumerat mai sus, si se vede si in poze, am platit mai putin de 400 de lei pentru 5 oameni! Dintre care 2 copii, dar mancaciosi si ei… Nu am baut vin, e drept.

Mancarea la La Cave de Bucarest a fost de o adevarata Haute Cuisine, cum nici la Paris nu iti permiti sa mananci prea des, insa serviciul a fost de margine de Militari. Doi chelneri de meserie, unul ceva mai tanar, celalalt copt bine, s-au straduit sa isi faca treaba, insa nu le-a reusit. Unul mirosea a bautura (si era ora 13!), ne rugam de fiecare data sa vina celalalt la masa noastra, insa nu am avut tot timpul noroc. Nu mai intru in detalii legate de serviciu, s-ar lungi prea mult articolul… 🙁

La Cave de Bucarest e, asadar, unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului, daca vorbim doar despre mancare. E unul dintre putinele restaurante frantuzesti din Bucuresti, si printre inca si mai putinele cu bucatarie fina, fine dining, Grande Cuisine, Haute Cuisine sau cum sunteti mai obisnuit sa folositi aceste cuvinte rare. Si, repet, la preturi mici! Cu siguranta, nu veti mai gasi in Bucuresti un adevarat fine dining, fara niciun compromis, la acest pret. Asa ca, daca vreti sa mancati de doua ori mai mult pentru aceiasi bani, sau invers, o mare cina la jumatate de pret, puteti pune linistiti La Cave de Bucarest in capul listei… (GB – ianuarie 2018)

Chef Thomas Parnaud - La Cave de Bucarest

La Cave de Bucarest, ianuarie 2018

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Militari... Auzisem despre restaurantul La Cave de Bucarest de aproape cinci ani, de cand s-a deschis in Militari, am si fost aco...

La Cave de Bucarest

La Cave de Bucarest: exista viata si dupa Thomas Parnaud Am scris despre La Cave de Bucarest ca e unul dintre cele mai bune restaurante frantuzesti din Bucuresti, si chiar printre cele mai bune din...

Data actualizarii: 06/10/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.