Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Chef Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, vă invită la o...

Cea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și...

Celebrul ghid Michelin a inclus in editia sa tiparita din acest an si ...

Bine a facut Mega Image ca au deschis un restaurant pe care si-au si p...

Coffee Studio by 5 to go, cea mai mare locație a grupului de până a...

Centrul de Evenimente The President în 2018: Rezultate financiare,...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

La inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in pa...

S-a redeschis o parte din Lido, dupa ce zeci de ani a stat parasit, si...

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni ...

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5...

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăr...

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza di...

Brunch, cocktailuri si delicii de dimineata Incepand cu luna februa...

Un restaurant de nisa, discret, elegant si sofisticat, cu foarte putin...

Hard Rock Cafe reinterpretează o parte dintre produsele americane cla...

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din cap...

Restocracy va premia cele mai bune restau...

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restau...

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ Brânza românească de burduf ajunge l...

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

Au mai rămas doar 2 zile până la prima ediție a Festivalului Vinul...

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

Congresul National al Gastronomiei si Vinului Editia a II-a, marti 2 ...

Miercuri, 26 septembrie 2018, incepand cu orele 18.30 Dianei 4 a gazdu...

A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2...

Miau Cafe este o cafenea situata pe strada Intre Garle, nr. 7 (initial...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldo...

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim...

Hard Rock Cafe Bucuresti a lansat un nou meniu disponibil pentru o...

Ieri a fost ultima zi a lui SushiRoom, unul dintre cele mai bune resta...

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și ...

Ambasada Republicii Federale Germania angajeaza, incepand cu luna octo...

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei ma...

MAIZE si-a deschis, in sfarsit, terasa, dupa foarte multe dificult...

Am asteptat mult, dar a meritat Saptamana aceasta (ultima din augus...

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Epi...

Centrul de Evenimente The President continua seria degustarilor de vin...

In perioada 6-9 Septembrie 2018, Beraria H organizeaza prima ediție T...

Mancare cu Staif nu e mancare sofisticata, daca la asta va duce prima ...

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii augu...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi con...

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

Situat la marginea clocotitorului Centrul Vechi al Bucureștiului, pe ...

De pe 17 pana pe 19 august ne bucuram la superlativ de cel mai indragi...

Belli Siciliani sarbatoreste impreuna cu comunitatea italiana in Roman...

Cismigiu – Bistro la Etaj a fost surpriza placuta a verii. Asteptat ...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Miercuri, 25 iulie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a noului spat...

Pe 2 august e seară de grătar gourmet pe terasa Hard Rock Cafe! Cele...

Vara aceasta ne răcorim cu băuturi răcoritoare, gustări delicioase...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ma...

Am facut un calcul (aplicatia de mobil Restocracy a facut-o, desigur!)...

Asociatia Somelierilor din Romania, anunta deschiderea perioadei de in...

Seria petrecerilor estivale continuă la Hard Rock Cafe cu arome și a...

Vara e grea  in oras pentru cei intre vacante sau care nu pot calator...

Proiectul Vinum & Carmina 2018 continuă în luna iulie cu o nouă...

Hard Rock Cafe declară seara de 19 iulie prilej de delectare pentru i...

Lucrurile stau cam asa: cei care au si Bamboo, au preluat spatiul dins...

Joi, 5 iulie 2018, de la ora 19, The President Pool & Lounge a lan...

Eclipse e cel mai nou restaurant al Bucurestiului la momentul la care ...

Chef Costin-Daniel Palici a anuntat joi, 5 iulie 2018, pe contul sau d...

Pe 12 iulie 2018, de la ora 21.00, va avea loc deschiderea oficiala a ...

Antreprenorul Florin Balu, cunoscut pentru ca a fondat lantul de resta...

Afiseaza

Scaunul de neatins de la Pizza Leggera

Scaunul de neatins

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restaurante bucurestene din 2018, ocazie cu care rememoram intamplarile si momentele mai semnificative din cursul anului, facem niste bilanturi, tragem concluzii etc. Pentru anumite servicii sau particularitati marcante acordam si premii speciale sau mentiuni actorilor respectivi (restaurante sau persoane) in cadrul galei de premiere sau in afara ei.

Anul acesta am decis sa introducem si o categorie de evidentiere aparte, un fel de Zmeura de Aur. Ideea a venit in urma unei intamplari petrecute intr-un restaurant din Bucuresti, care intamplare mie mi s-a parut rupta dintr-un film (sau ceva de genul “vamera ascunsa”), pe de o parte, dar si reprezentativa pentru ceea ce inseamna servicii si relatia cu clientul, in general, intr-un local. Si ca merita sa fie analizata cu o oarecare atentie, desigur!

Am numit-o Faza anului in restaurantele bucurestene. Daca ne da cineva o sugestie pentru o denumire mai buna a acestei categorii, pe care intentionam sa o permanentizam, va fi foarte bine primita, si poate chiar recompensata cu o sticla cu vin bun sau cu o masa la restaurant.

Vom face o rubrica permanenta pe site cu astfel de intamplari din restaurante sau cu alte particularitati trimise de catre cititori, si la sfarsitul anului vom face o selectie cu cele mai neobisnuite/ interesante/ socante/ amuzante etc. dintre ele si le vom supune la vot, pentru a alege Faza anului in restaurantele bucurestene (sau cum se va numi aceasta categorie in pana la urma). Multumim dinainte pentru interes si pentru contributie!

Cel care va trimite „faza” care va castiga titlul de Faza anului in restaurantele bucurestene va primi o recompensa consistenta. Inca nu am stabilit premiile si „regulamentul”, dar voi reveni in curand cu detalii.

Dintre numeroasele intamplari la care am fost martor la mersul meu zilnic prin restaurantele bucurestene, am ales ca faza anului discutia halucinanta cu patronul italian al unei pizzerii de la Piata Romana, pe care am descris-o deja in fisa restaurantului sau Pizza Leggera – o putei gasi in detaliu acolo.

Va multumim din nou daca ne descrieti si ne trimiteti intamplari asemanatoare sau orice altceva care ar putea fi un subiect pentru faza anului si considerati ca ar fi bine sa fie cunoscut de catre cititori si de vizitatorii respectivului local, dar si de catre toti ceilalti, spre amuzament sau serioasa reflectie!

George Butunoiu

Data actualizarii: 25/01/2019

  • ID :

    Mor de drag că-i mai sperie câte cineva. În acest fel devine destul riscant pentru chelneri și patroni să-și mai elibereze frustrările pe clienți. Salut ideea ta de concurs, pentru că poate mobiliza pe toți cei care nu cred in „Protecția Consumatorului”! In mod cert, titlul nu poate rămâne acesta, fiind mai potrivit pentru o decizie la final de an.
    PS. Dacă erai o studentă drăguță nu te alunga nimeni 🙂

  • Oigbo :

    Categoria „Resto-cah”

  • Ami B. :

    Nu se mai aplica ” Clientul nostru.. Stapanul nostru? „

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.