Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Afiseaza

Belli Siciliani sarbatoreste impreuna cu comunitatea italiana in Romania Ferragosto siciliano, marti, 14 august 2018.
Ferragosto este cea mai mare sarbatoare de vara italiana ce isi are originile din perioada imperatorului Augusto. O festivitatea romana ce avea loc in prima parte a lunii august si care celebra sfarsitul muncilor agricole iar poporul se distra dupa obositoarea munca la camp.Toate petrecerile se incheiau la data de 15 august. De aici si denumirea de Ferragosto (Feriae Augusti)

Meniul traditional de Ferragosto:

  • Antipasto sicilian cu salamuri, branzeturi, masline si muraturi siciliane
  • Foccacia cu parmezan
  • Pasta la cuptor cu sos ragu de carne
  • Orez cu noua branzeturi (productie proprie Casa della Mozzarella)
  • Berbec la proțap
  • Cannoli sicilieni cu ricotta dulce si alte dulciuri siciliane
  • Apa minerala si plata
  • Vin sicilian sec alb si rosu Terre Siciliane

La orele 18:00 se serveste cina cu mese intinse cu platouri de antipasto siciliano, pasta si risotto.

La orele 20:00 se incepe lupta in piscina cu balonase pline de apa . Totul la 10m de lacul Belciugatele pe o suprafata de 1 hectar de iarba verde cu sezlonguri, umbrele, divanuri.

La orele 22:00 incepe devorarea berbecului la protap, care in traditia siciliana trebuie sa fie un berbec castrat (il castrato).

La miezul noptii foc de tabara, foc de artificii si pepene verde la gheata pentru toti.

Sunt invitati si cantareti, chitare sau alte instrumente muzicale.

Accesul cu caini si pisici este liber.

Disponibil si loc de joaca pentru copii cu supraveghere .

Petrecerea incepe la orele 18:00 pana la 2 noaptea.

Locurile sunt limitate.

Pentru rezervari: 0727325565 (Comunicat de presa – august 2018)

 

Belli Siciliani

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni simpatici M-am intors la Belli Siciliani ca sa mai prind terasa deschisa. E ca in filmele italienesti la Bel...

Data actualizarii: 08/08/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close