Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Repub...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

Caramel este un mic bistrou si patiserie frantuzeasca, care se afla in...

Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogra...

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Ceva ce nu am mai vazut pana acum: doua restaurante mari din Parcul He...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ta...

Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, anunță deschiderea ...

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc ,,Vernisajul Vinului”, even...

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc...

 Raionul Floreasca, prima piață alimentară gourmet din România, s...

Afiseaza

Belli Siciliani sarbatoreste impreuna cu comunitatea italiana in Romania Ferragosto siciliano, marti, 14 august 2018.
Ferragosto este cea mai mare sarbatoare de vara italiana ce isi are originile din perioada imperatorului Augusto. O festivitatea romana ce avea loc in prima parte a lunii august si care celebra sfarsitul muncilor agricole iar poporul se distra dupa obositoarea munca la camp.Toate petrecerile se incheiau la data de 15 august. De aici si denumirea de Ferragosto (Feriae Augusti)

Meniul traditional de Ferragosto:

  • Antipasto sicilian cu salamuri, branzeturi, masline si muraturi siciliane
  • Foccacia cu parmezan
  • Pasta la cuptor cu sos ragu de carne
  • Orez cu noua branzeturi (productie proprie Casa della Mozzarella)
  • Berbec la proțap
  • Cannoli sicilieni cu ricotta dulce si alte dulciuri siciliane
  • Apa minerala si plata
  • Vin sicilian sec alb si rosu Terre Siciliane

La orele 18:00 se serveste cina cu mese intinse cu platouri de antipasto siciliano, pasta si risotto.

La orele 20:00 se incepe lupta in piscina cu balonase pline de apa . Totul la 10m de lacul Belciugatele pe o suprafata de 1 hectar de iarba verde cu sezlonguri, umbrele, divanuri.

La orele 22:00 incepe devorarea berbecului la protap, care in traditia siciliana trebuie sa fie un berbec castrat (il castrato).

La miezul noptii foc de tabara, foc de artificii si pepene verde la gheata pentru toti.

Sunt invitati si cantareti, chitare sau alte instrumente muzicale.

Accesul cu caini si pisici este liber.

Disponibil si loc de joaca pentru copii cu supraveghere .

Petrecerea incepe la orele 18:00 pana la 2 noaptea.

Locurile sunt limitate.

Pentru rezervari: 0727325565 (Comunicat de presa – august 2018)

 

Belli Siciliani

Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni simpatici M-am intors la Belli Siciliani ca sa mai prind terasa deschisa. E ca in filmele italienesti la Belli Siciliani, cu o...

Data actualizarii: 08/08/2018