Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

13830 vizite 2 comentarii

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti Am reve...

7715 vizite 1 comentarii

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

8532 vizite

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este locul Mie mi se pare ca ...

18339 vizite 8 comentarii

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

10024 vizite 5 comentarii

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

15627 vizite 1 comentarii

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

17004 vizite 1 comentarii

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

2489 vizite

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

3747 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

30904 vizite 3 comentarii

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

4282 vizite 1 comentarii

La Brasserie, un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, ...

7369 vizite 1 comentarii

Bone pentru oameni instariti Bone nu inseamna dădace, guvernan...

1138 vizite

Am descoperit un nou mare chef tanar in Bucuresti, in intunecimea de l...

3824 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

4678 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

4451 vizite

Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... B...

3380 vizite

Cismigiu – Bistro la Etaj, farmecul vremurilor trecute E frumos r...

10210 vizite 3 comentarii

Sharkia - Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti A...

7836 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

31185 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

2988 vizite

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am to...

8984 vizite

Osho - Ce bine ca spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare cl...

6986 vizite 1 comentarii

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

1567 vizite

Stejarii Pool Club - Nu de aici vin banii lui Tiriac... Dar nici nu...

4446 vizite 3 comentarii

Vacamuuu, cea mai controversata steak-house Vacamuuu e o macelarie cu...

5300 vizite 3 comentarii

45 de lei un pahar de vin, pare cam mult pentru un winebar cum e Nido ...

5526 vizite

Rawdia - Chelnerita de la raw vegan Pentru prima data de cand s...

2516 vizite 1 comentarii

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il num...

5098 vizite

Dabeef in timpul pandemiei Toti cei trei vecini ai lui Dabeef din A...

3551 vizite

Pio Bistro - Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la P...

2448 vizite

Barbizon de la hotelul Pullman, un restaurant fara ambitii Am reven...

1875 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

6170 vizite

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna ...

4789 vizite

Hambar - Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si ...

3319 vizite 1 comentarii

Naan Project - Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantulu...

4297 vizite

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

3171 vizite 1 comentarii

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

3043 vizite

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesului Evreii acestia au mai m...

2621 vizite

La Samuelle - Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? ...

4037 vizite

Gargantua d’Oro, cred ca ar fi timpul sa reganditi meniul. Merg r...

1746 vizite 3 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna... Cr...

21721 vizite 5 comentarii

The Ace - Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe ...

1655 vizite

DaDa - Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu Da...

2072 vizite

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e ...

893 vizite

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pare Cava Bistr...

2953 vizite 2 comentarii

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul Herastrau Com...

4572 vizite 1 comentarii

NOA Restoclub - O alta vizita... Am revenit la NOA ca sa mancam si ...

3876 vizite 1 comentarii

Flying Pig - Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restau...

2066 vizite 2 comentarii

Corso Brasserie: o buna optiune de bufet in zona, all you can eat, dac...

1810 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Flying Pig – Cel mai bun porc din Bucuresti?

Flying Pig e un restaurant relativ nou al Bucurestiului, deschis in 2017 in Barbu Vacarescu, chiar intre Promenada Mall si Mega Image. Numele intreg, cu tot cu subtitluri, e „The Flying Pig – Fine Swine Cantina, Steakhouse & Gourmet Sandwiches”, ca sa fie mai clar.

Flying Pig e un restaurant modern, intr-o cladire moderna, proiectat si amenajat dupa ultimele mode ale zilei si locului, cu design industrial (sau semi), cu bucataria deschisa, care imparte spatiul cu salonul, totul la vedere. Au cateva mese si afara. Mese mari, sociale, de cate 6-8 locuri si scaune inalte de bar.

Meniul e interesant la Flying Pig, e bine facut, sunt sigur ca au un chef care stie bine cum se fac lucrurile si ce inseamna un restaurant modern, occidental si serios. Nu sunt multe feluri, insa au cam tot ce trebuie. Au si peste, si ceva vita, pe langa variatiunile cu porcul iberic, cu care se mandresc. Fac economie la cuvinte, nu dau descrierile felurilor de mancare, nici macar componentele, asa ca la multe dintre ele te uiti fara sa intelegi mare lucru daca nu-l intrebi pe chelner.

Eu am cerut cel mai gras porc pe care il aveau acolo. A fost foarte bun, intr-adevar. A venit cu cartofi prajiti, care mi s-au parut obisnuiti. Si mai aveam pe farfurie un fel de fulgi de castraveti murati. Buni la gust, intr-adevar, insa taiati inutil de subtire – probabil ca sa para mai mult.

Serviciul a fost bun, mi-a placut de chelnerul lor; deschis, fara complexe, chiar zambitor. Preturile marisoare, lasi usor 250-300 de lei pe o masa in doi, cu cate un pahar de vin. Insa mancarea e buna, mergi relativ la sigur la Flying Pig, nu prea cred ca au ceva ce sa lasi in farfurie din cauza gustului.

Flying Pig e o cantina pentru cetele de corporatisti bogati din zona, sunt cu miile si cu zecile de mii in Floreasca si in Pipera. E de luat in calcul si pentru cei care nu locuiesc sau care lucreaza acolo, daca vor sa manance un porc foarte bun, poate cel mai bun din Bucuresti. Si pentru celelalte mancaruri, fructe de mare, vita, insa acolo concurenta e mult mai mare pe piata bucuresteana. (GB – iunie 2018)

Restaurantul Flying Pig in Floreasca

Flying Pig Pipera, restaurant cu carne de porc iberic

Data actualizarii: 23/04/2020

Flying Pig  - Bd. Barbu Vacarescu, nr. 201 (langa Promenada Mall)

  • Oana :

    Dle Butunoiu,
    Va apreciez blogul si faptul ca sunteti printre putinii care ma tin la curent cu ultimele noutati in materie de localuri in Bucuresti. As avea totusi la observatie cu privire la modul in care vedeti lucrurile.

    „Meniul e interesant la Flying Pig, e bine facut, sunt sigur ca au un chef care stie bine cum se fac lucrurile si ce inseamna un restaurant modern, occidental si serios”. Din cate observ in poze, restaurantul nu ma atrage in niciun fel. Poate o fi modern, dar nu si calduros sau interesant. Pare un local cu pretentii numai bun de fraierit niste corporatisti. Portia pare mica iar mesele mari invita la iesiri in oras cu restul colegilor de munca si nu la discutie mai apropiata cu un prieten. Si care e conceptul? E un restaurant de tip spaniol sau international? Faptul ca ofera si porc si vita si fructe de mare si humus ma face sa cred ca nu se pricepe la nimic.

    Ce inseamna un restaurant modern, occidental si serios? Am impresia ca pt Dvs un restaurant trebuie sa fie obligatoriu egal cu un local pretentios, cu chelneri in camasa alba, deci cu mult dichis si pretentii. Pentru mine, asta nu inseamna neaparat un restaurant bun. Un restaurant bun poate sa fie si doar un loc in care ma simt bine, mananc o mancare buna, nu neaparat sofisticata si in care sunt tratata bine. De cele mai multe ori, restaurantele astea sunt simple afaceri de familie care ofera mancare cu gust, ca acasa, si nu bistrouri, steak-house-uri sau mai stiu ce alte restaurante frantzuzite. Sau restaurante care sa aiba un concept fain in spate, sau un produs pe care sa il faca mai bine ca oricare altul. De ce mancatul in oras trebuie sa fie un lux ?
    V-as sugera, deci, sa incercati si alte tipuri de restaurante sau o alta perspectiva.

    • George Butunoiu :

      In zona aceea, trebuie sa placa corporatistilor (90% tineri, medie de varsta 30), pentru ca ei sunt clientela, aproape in totalitate. Eu nu sunt in target, si, din cate se vede, nici tu…
      Eu scriu despre toate restaurantele in acre merg, fie ca-mi plac sa nu. GB