Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Raionul Floreasca, restaurantul cu cea mai adorabilă proprietăreasă...

22146 vizite 8 comentarii

Fork Ana Tower, cea mai spectaculoasă deschidere de anul acesta...

11910 vizite 3 comentarii

Reîntoarcerea lui Prime Steaks & SeafoodPrimul Prime (ὠ...

13339 vizite

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

23142 vizite 5 comentarii

Din surpriză în surpriză la Tuya bucureșteanăA fost un restau...

9874 vizite

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OKAm revenit la Casa d...

29664 vizite 3 comentarii

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătatePrimu...

7044 vizite

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

7874 vizite

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este loculMie mi se pare ca ...

28542 vizite 12 comentarii

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

7829 vizite

Cină la Savart cu femei frumoase, care mănâncă și beau mult... ...

10784 vizite 2 comentarii

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

19787 vizite 2 comentarii

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

46776 vizite 4 comentarii

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesuluiEvreii acestia au mai m...

8620 vizite 1 comentarii

La Brasserie, un restaurant conservatorLa Brasserie e neschimbat, ...

14214 vizite 3 comentarii

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

2528 vizite

Am descoperit un nou mare chef tanar in Bucuresti, in intunecimea de l...

9805 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

7360 vizite

Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare...B...

5646 vizite

Buenasado, o steak house la care pastele sunt mai bune decât antricot...

1500 vizite

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

20870 vizite

Sharkia - Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din BucurestiA...

12018 vizite 1 comentarii

Chocolat Dorobanți revine în Beller, de unde a plecatChocola...

3001 vizite 3 comentarii

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

49734 vizite

Pizza Mamizza...Când au deschis prima dată pe strada Tunari, a a...

1643 vizite

Osho - Ce bine ca spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare cl...

13633 vizite 1 comentarii

Totul bine și frumos la Studio 80. Bani destui să ai...Am fost ...

6857 vizite 1 comentarii

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

15702 vizite 14 comentarii

Stejarii Pool Club - Nu de aici vin banii lui Tiriac...Dar nici nu...

7567 vizite 3 comentarii

Rawdia - Chelnerita de la raw veganPentru prima data de cand s...

4900 vizite 1 comentarii

45 de lei un pahar de vin, pare cam mult pentru un winebar cum e Nido ...

8548 vizite

POT și inovațiile sale... :(Ambianța plăcută, aerisită, foar...

12632 vizite 2 comentarii

Cau, surpriza plăcută a sfârșitului de an în BucureștiEu cre...

10283 vizite

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul HerastrauCom...

8704 vizite 1 comentarii

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il num...

10201 vizite

Barbizon de la hotelul Pullman, un restaurant fara ambitiiAm reven...

3821 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

25032 vizite 1 comentarii

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

7293 vizite

Naan Project - Mancare buna si in ProgresuluiIstoria restaurantulu...

6660 vizite

Vacamuuu, cea mai controversata steak-house Vacamuuu e o macelarie cu...

10671 vizite 6 comentarii

Fine Food, bistrou cu băcănie și o mare terasăFine Food gourme...

1261 vizite 1 comentarii

La Samuelle - Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat?...

6831 vizite 1 comentarii

Bone pentru oameni instaritiBone nu inseamna dădace, guvernan...

5265 vizite 1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

34020 vizite 5 comentarii

The Ace - Un concept surprinzator pentru Centrul VechiThe Ace, pe ...

3290 vizite

DaDa - Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai BravuDa...

3747 vizite

Fratellini Bistro, un restaurant retro-conservator, ca și clădirea ...

3410 vizite

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive greenBistropol...

1127 vizite

NOA Restoclub - O alta vizita...Am revenit la NOA ca sa mancam si ...

7698 vizite 1 comentarii

De ce găsesc pe Hare tot timpul gol când nu e vară afară, să stea...

17636 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Fork Ana Tower, cea mai spectaculoasă deschidere de anul acesta

Chef Robert Tordai la Fork The Restaurant Balvanyos

Acum fix doi ani am avut o surpriză de proporții, să găsesc un adevărat restaurant de fine dining în creierii munților, tocmai în Covasna. Îl chema Fork, unul dintre cele trei restaurante de la Grand Hotel Balvanyos Resort. Am scris atunci cu mult entuziasm despre el și despre tânărul și rezervatul lor chef ungur, Robert Tordai. Am zis că va ajunge un mare chef cunoscut într-o zi, și că această recunoaștere va primi un mare imbold dacă va ajunge să gătească și în București.

Iar acum ursuzul Lorand Szarvadi si Zsuzsanna Szarvadi-Teglas, adorabila lui femeie, au făcut un Fork și în București! L-au deschis în februarie. Apoi l-au închis la scurt timp, obligați de pandemie, așa că poate fi considerat un restaurant încă foarte nou.

I-au zis Fork Ana Tower, fiindcă e la ultimul etaj, adică 25, al cunoscutul de-acum Ana Tower al lui George Copos, de lângă Crowne Plaza. Pentru cei care nu știu încă, Lorand Szarvadi si Zsuzsanna Szarvadi-Teglas mai au un mare restaurant în București, Gastrolab din complexul Aviatorilor 8 de lângă Guvern.

Cu greu și-ar putea imagina cineva cum ar putea să fie un restaurant mai bine amenajat decât Fork Ana Tower. E un restaurant panoramic, înainte de toate. Modern, cu un concept arhitectural excelent realizat, cu cele mai bune materiale și echipamente. Mă bucur că nu l-au făcut minimalist și în stilul industrial, pentru că m-am săturat până peste cap de acestea. Au lăsat și ei câteva coloane și tubulaturi pe tavan, însă foarte discrete, ascunse bine cu vopsea neagră, și cred că arată chiar mai bine și mai interesant decât dacă nu ar fi fost deloc.

Salonul e foarte lung, pe latura dinspre Herăstrău a turnului, pentru ca vederea panoramică să cuprindă ce e mai spectaculos din București. Au un salon privat într-un capăt al salonului, o vinotecă, iar în celălalt capăt bucătăria deschisă, excelent echipată și ea.

Fine dining la etajul 25

Au o adevărată bucătărie fină la Fork Ana Tower. Meniu scurt, destul de creativ, însă nu atât de original pe cât ar putea să-l conceapă marele lor chef. Și-au făcut ei niște calcule, sunt sigur, fiindcă trebuie să-și mai și recupereze din enorma investiție. Creativitatea de dragul creativității are și ea socotelile ei.

Noi am luat carpaccio de biban de mare, cod și paste de casă cu jamon iberico, sos de smântână și șofran, foarte bune toate. La fel și desertul, o prăjitura Krantz într-o sferă de ciocolată, excelentă. Cafeaua foarte bună și ea.

Serviciul a fost foarte eficient, cu unul dintre cei mai buni chelneri pe care i-am întâlnit în oraș: energic, dezinvolt, care poate vorbi de la egal la egal cu orice client de acolo. Prețurile mari, desigur, însă absolut normale pentru ce ai în farfurie, pentru ce vezi în jurul tău și pe geam. O masă tihnită în doi, cu o sticlă de vin bun, îți scoate ușor 6-700 de lei de pe card. Și cred că au și o sumă minimă de consumație de 200 de lei. Cât se poate de normală, de altfel, fiindcă altfel mulți ar urca cele 25 de etaje doar ca să admire unicul peisaj câte un ceas, două, cu o cafea și cu o apă plată în mână…

Fork Ana Tower e, așadar, unul dintre cele mai mari și mai bune restaurante ale Bucureștiului, unul dintre cele mai spectaculoase ca ambianță. Un lucru excelent făcut. Ca toate celelalte făcute de către ursuzul Lorand Szarvadi si Zsuzsanna Szarvadi-Teglas, adorabila lui femeie, de altfel… (George Butunoiu – august 2021)

Bucătăria Fork
Marele salon panoramic Fork Ana Tower

Restaurant panoramic in Ana Tower

Lorand Szarvadi si Zsuzsanna Szarvadi-Teglas

YouTube Video
Balvanyos Resort

O cina memorabila la restaurantele Grand Hotel Balvanyos Resort din Carpatii Orientali ai Covasnei...... la invitatia prietenilor mei, ursuzul Lorand Szarvadi si Zsuzsanna Szarvadi-Teglas, ado...

Fine dining la Grand Hotel Balvanyos Resort

O cina memorabila la restaurantele Grand Hotel Balvanyos Resort din Carpatii Orientali ai Covasnei...... la invitatia prietenilor mei, ursuzul Lorand Szarvadi si Zsuzsanna Szarvadi-Teglas, ado...

Fork The Restaurant la Balvanyos Resort

Fork The Restaurant, restaurantul cu bucatarie originala, fina si creativa de la Grand Hotel Balvanyos Resort. E deschis doar seara si are o lista de vinuri absolut impresionanta.

Data actualizarii: 06/12/2022

Fork Ana Tower  - Bulevardul Poligrafiei 1C (Ana Tower)

  • Ioana :

    Ceva mai odios decat acest restaurant, nu exista în București. Mâncare fără gust, personal nepoliticos și meschin, note umflate! Nu recomand!
    PS: daca n aveți ce face cu 5-7 mii de euro, mergeți la fork!

  • Cristina :

    „Adorabila lui femeie”??? Cam nepoliticos; si misogin, dar asta nu e o supriza si nici o noutate.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close